Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý pán Yasukichi Yamamoto má po štyridsiatich rokoch práce v chemickom závode zdravotné problémy. Vždy, keď sa opije, mu povolia črevá. Žije so svojou dcérou Tokuko, trpiacou maniodepresívnou psychózou, ktorá mu neustále vyčíta, že sa kvôli nemu nemôže vydať. Jedného dňa objaví Yasukichi v nemocnici knihu so starou Legendou o Obasute, Hore predkov, kam starí ľudia odchádzajú na večný odpočinok. Starý pán má pocit, že je na príťaž, a preto by mal ísť na Horu predkov zomrieť. Bude toto rozhodnutie skutočne znamenať starcovu smrť? Kľúčovou otázkou sa stane i to, ako sa k celej veci postaví jeho dcéra. (sochoking)

(více)

Recenze (4)

raroh 

všechny recenze uživatele

Ikitai mě dostal lidskostí (i nádechem syrovosti), s níž nahlíží, jak se staví moderní společnost ke generaci důchodců, i když vidí, že zbavování se rodičů není vynález dnešních, rádobyracionálně se tvářících antihumanistů. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Ikitai mi vzdálila všudypřítomná nadsázka, která každé sdělení, každý obraz zvracela v opak a přes niž jsem se nedokázal přenést ani přijmout jako tvárný prostředek, hlouběji otevírající zatvrdlý smotek příběhů. Nepochybuji, že bystřejší či ironičtější mysl by si zde ovšem přišla na své. ()

Reklama

Reklama