Reklama

Reklama

Chucky jednoho dne dospěl a zjistil, že je načase najít si nevěstu. Vybral si dobře. Tiffany jeho lásku opětovala, ale to mu nestačilo. Chtěl být nesmrtelný. Dobrý nápad. Právě byla na silnici havárie a leží tam spousty těl. Stačí si jen vybrat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvě pošahané loutky s vražednými sklony putují z bodu A do bodu B. Během cesty brutálním způsobem zabijí několik lidí (kteří si smrt vyslouží většinou svou nesympatičností) utrousí hromadu proklatě černých hlášek a taky spolu mají sex (není tak explicitní jako v Team America, ale přinejmenším stejně vtipný). Tento film není normální, již samotný nápad na jeho natočení musel vzejít z nehezky chorého mozku, díky režii neméně pošahaného jedince však výsledek působí relativně konzistentně. Když masakr, tak masakr, když sranda, tak sranda. Oceňuji, že se Ronny Yu dokáže nebrat tak docela vážně, zklamáni budou asi hlavně ti, kteří čekají atmosférickou lekačku. Film je prosycen odkazy na jiné hororové snímky, nejvíce pochopitelně na Frankensteinovu nevěstu a třeba hláška, kterou Chucky pronese při pohledu na tvář policisty prošpikovanou dlouhými hřebíky – „Tohle už jsem určitě někde viděl“ – dává vědět, že je to film od fanoušků pro fanoušky. Yunův režisérský styl připomíná přístup Roba Zombieho (který se postaral o úvodní píseň), je to krvavá jízda nezdržující se dovysvětlujícími zastávkami – ty totiž nejsou třeba. Na rozdíl od později vzniknuvších Zombieho filmů není násilí v Nevěstě tolik a hlavně tolik nezavání samoúčelnou brutalitou. Mnohem samoúčelnější je herecká účast Jennifer Tilly, kterou pokud jste viděli v Pasti, je těžké nemilovat. :-) Po předchozím textu je mi až trapné napsat, že to je stejně jenom laciné Béčko nezasluhující více než dvě hvězdičky, ale pokud chci být alespoň trochu objektivní, nemohu jinak, každopádně, bavil jsem se. 50% Zajímavé komentáře: Marius, Visáč, JohnnyD, Luki.V ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chucky ve formě, Ronny Yu je schopný chlapík na režisérské sesli a příběh má zase blíže k morbidní parodii než k čistokrevnému hororu. Při hledání nevěsty pro Chuckyho přibylo vražd, tempo nepolevuje a i o napětí by se dalo s úspěchem napsat. Ubral bych tedy snad jen právě na inklinaci k parodii, ale tady to nebylo tak markantní, jako v pozdějším kousku Chuckyho sémě. Chucky se opět neodolatelně šklebí, ale je otázkou, jak dlouho mu to vydrží. Zájem jeho fanoušků nemusí být věčný a pořádný film s ním je stále v nedohlednu. Přesto za jeho vražedný návrat nelze jít pod 70% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po filmu „Chuckyho nevěsta“ jsem docela zvědavý na to, jak Don Mancini zvládl pátý film, protože ten šestý se rozhodně tolik nepovedl. Nic to nemění na tom, že v téhle sérii je rozhodně pořád co vidět, a není to jen sex dvou panenek a jejich hašteření, i když to je naprosto skvělé koření tohoto kousku. Tenhle film mě prostě bavil a oproti druhému a třetímu dílu velmi vyniká. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká napínavou hororovou jízdu, bude hodně zklamanej. Kdo, stejně jako já, nebude po vyčerpání původního námětu nic moc očekávat, bude aspoň trochu spokojenej. Stylizace pokračování série do ujetý černý komedie byla pro mě příjemnou změnou. Napětí sice neni tolik, ale zábavy je naopak spoustu (třeba třetímu dílu naprosto chybělo obojí). Neni teda nouze o Chuckovy hlášky a nově se přidaly i různý popkulturní odkazy (nejen v rámci hororovýho žánru) nebo představení panenek jako bytostí, který maj svoje touhy a potřeby :-D Zábavná ujetá podivaná, tři silnější hvězdy. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Moje znalosti Chuckyho sahají jen na jednočku a tuto čtyřku. A ačkoliv je to díl už dost pokročilý, líbil se mi více než ta jednička...V případě Chuckyho tu opět nechybí dost svérázných situací, kromě scény panenčina porodu nebo hulení trávy. To všechno v rukách režiséra Ronnyho Yu, který se momentálně zaměstnává režií očekávaného snímku Freddy vs. Jason! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně na hřbitově Jade (Katherine Heigl) v hrobu Charlese Lee Raye vyrve z krku amulet a hlava mrtvoly odletí stranou. Když však ke konci Chucky spadne dolů do rakve, hlava je opět na svém místě. (Amras)
  • Chucky se ve filmu zmíní, že když byla jeho duše přenesena do panenky, tak měl na krku amulet. V prvním dílu této filmové série Dětská hra (1988) však na krku žádný amulet neměl. (Raichu.Cz)
  • Ve filmu lze zahlédnou loutky ze série Mistr loutkář. (Caelos)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama