Víťaz

Drama / Sportovní

Československo, 1978, 78 min

Timhle filmem muze mozna kazdy druhy pohrdat, ale to me neodradi abych si ho pro jeho vlastne vsedni autenticitu neoblibil. Dokonce i sceny ve kterych o nic nejde a za normalnich okolnosti by byly pro svou obycejnost celkem nudne jsou naplneny neuveritelnym nabojem. Konec sedmdesatych let, jeho duch jako by se z platna na divaka teskne sapal... .(20.12.2009)

možno tých 5 hviezdičiek je mierne prehnaných z hľadiska objektívneho, z hľadiska subjektívneho si za nimi pevne stojím, tento film sa mi páčil hádam ešte viac, ako Iná láska z osemdesiatych rokov, vynikajúco vybudovaný scenár, dokumentárne riešenie kamery, skvelí neherci a tak ma to očarilo, že som ochotný prehliadnuť tých zopár chybičiek krásy. ach, to boli časy . . .(7.11.2007)

• jhrasko

Prečo majú mnohé slovenské filmy konca sedemdesiatych rokov jedno spoločné - až bezbreho angažované a uvedomelé dialógy a bonmottá, ktoré si proste nemožem nezapisovať ??? Zopár z nich : "Všetci starneme, aj víťazi, aj outsideri, a najrýcheljšie tí, čo blbo žijú." ALEBO "Nech sedí doma, kúpte mu andulky alebo zajace." ALEBO "Zakaždým som povedala, že treba opraviť dušu. A Ty okrem seba nikoho nevidíš..." Inými slovami: Filmársky koncert pre pozostalých ( RING o ding ).(20.2.2010)

Dokumentarna autenticita nielen vo forme, ale v celom preciteni. To je to, co dnesnemu vizulane hracickovemu filmu nejde a pritom staci malo. Kameru bez stativu, par nehercov a vediet co s tym.(25.11.2008)

• kebom

Hrozný film. Neskutočne zlá artikulácia hercov, ktorú chcel režisér vyvážiť predabovaním niektorých "nehercov" - napr. Dančiakom. Dej žiadny, dialógy zúfalé. Snaha o zatraktívnenie podivnými a zbytočnými "posteľovými" scénami a ženskými prsiami. Strata času. Absolventi by to natočili lepšie. Jedna hviezdička za nápad a niekoľko málo svetlých chvíľ.(20.2.2010)