Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do světa dětských her i soupeření zasáhne uprchlý trestanec: unese jako rukojmí dva chlapce, aby si tak vynutil přechod do zahraničí. Souběžně sledujeme chování obou dětí i záchranné policejní akce. Všimneme si snahy vytvořit akční příběh, ale současně je zřetelný i politický podtext - mohli tvůrci myslet vážně, že by o otrlého kriminálníka mělo zájem Rakousko, které by ho přijalo s otevřenou náručí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušne fungujúci mládežnícky film o dobrodružstve dvoch chlapcoch, ktorých vezme ako rukojemníkov väzeň na úteku ( distributor CSFilm opäť exceluje vo svojom texte, nechápem, kde zobrali info, žeby malo mať záujem o kriminálnika Rakúsko, on proste len chcel utiecť z tejto republiky ). Príbeh sa odohráva v pohraničí na Záhorí a pochopiteľne zohrajú úlohu aj pohraničiari. Tretí komentár. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie je to celkom krimi, skôr ide o rodinný film s napoly dobrodružnou, napoly akčnou zápletkou. A ako rodinný film to funguje dobre, možno viac než iba dobre. V jednej z hlavných rolí sa predstavil aj malý Peťo Kočiš, pre ktorého to bola prvá rola v kinofilme. Mne sa páčil Čálik, ktorý perfektne stvárnil rolu drobného kriminálnika s malým mozočkom. Čím sa dostávam k tomu, že snímku nechýba ani štipka humoru a menšia stopáž z neho robí príjemné popoludnie. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vdycky se mi líbí, když oficiální text distributora haní film hned v upoutávce! Většina emigrantů neřešila, zda je někdo příjme někdo s otevřenou náručí, touha po svobodě a snaha dostat se za hranice se neomezovala pouze na slušňáky. I únos vlaku nasvědčuje o naivitě pachatelů (nikoliv tvůrců). Ve vězení končí hodně prosťáčků co mají zjednodušený pohled na svět. Tohle není žádné drama ani krimi, jde o normální dětský film s jakous takous dramatickou zápletkou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Pezinku, Devínskej Novej Vsi, Limbachu a Modre. (dyfur)

Reklama

Reklama