Reklama

Reklama

Barva noci

Trailer

Obsahy(1)

Keď sa u nepodarí zabrániť svojmu pacientovi v samovražde, vzdáva sa psychológ Bill Capa (Bruce Willis) svojej praxe. Len čo navštívi kolegu, kamaráta z výšky, je tento zavraždený a hlavné podozrenie padá na členov skupiny Billovych psychicky labilných klientov. Psychológ urobí osudovú chybu, keď sa zamiluje do jedného z nich, krehkej Rose (Jane March). (POMO)

(více)

Recenze (116)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem Barvu noci nevnímal tak kritickým okem, ale bylo mi 12 a Jane March nevypadá nahá vůbec špatně, tak to mě omlouvá;). Dnes tento film vnímám jako spálenou velkou příležitost a je mi upřímně líto Rushe, který zahodil šanci na velký film. Příběh má nápad a samotná pointa je příjemně mrazivá. Rushovi však rozpadl film pod rukama a nedokázal potencionálně silný příběh ukočírovat. Důkazem toho je již vražda Capova přítele, která je TAK nechtěně vtipně natočená, že by si to snad zasloužilo i nějaké ocenění. Rush totálně selhává v budování napětí a jeho "erotické" scény jsou akorát rušivé (upřímně bych je z filmu nejraději vyhodil, protože v Hitchcockovsky laděném thrilleru je to jak špatný vtip). Pod Rushovým vedením ani někteří slušní herci nejsou schopni vykřesat víc, než průměrné výkony (ze šesti cvoků, které Bill hlídá, příjemně překvapí akorát Lance Henriksen). Ani charismatický Bruce Willis to tentokrát nedokáže zachránit - i když se snaží, naslouchajícího psychologa mu zde prostě nevěřím. Zbývá tak několik povedenějších momentů, zajímavý, ale hrubě nevyužitý příběh a dokonale cynický poručík Hector Martinez v podání Rubéna Bladesa. Jeho dialogy s Capou jsou naprosto to nejlepší, co Barva noci nabízí. 2 1/2* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bych na tomhle filmu vyzdvihl (kromě vnad Jeanne Marshové) je nápad se sexem pod hladinou bazénu bazénu. Ta scénka jim klidně mohla zabrat půl filmu, vůbec by mi to nevadilo. Určitě by to bylo koukatelnější než v téhle podobě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo kdy řek, že Bruce Willis hraje jen ve slušných filmech, tohle je sračka na entou a to celé na druhou. Je hezký že Bruce je tu drsnej až na půdu, ale celkově příběh, zpracování a zbytek herců neherců je jeden velkej hnus na který člověk radši chce okamžitě zapomenout. Tady prostě Willis trošku přestřelil, ale to se může stát každému, on si to rok na to stejnak zpravil v 12ti Opicích. Ale tomuhle filmu se fakt pro příště vyhnu velikánský obloukem. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u Prvotního strachu - mám rád filmy s překvapivými zvraty... Pokud nejsou přitažené za vlasy - tady je to na rozdíl od výše zmíněného filmu hodně přitažené za vlasy (tj. překvapení za každou cenu). Tak přitažené za vlasy a překombinované až je to směšné. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle mého mínění není Willis vůbec žádný herec, role psychiatra (nebo psychologa, psychoanalytika či čeho) mu přesto sedne asi nejhůře. Jeho herecký projev je tak neskutečně ubohý, že ho zastiňuje kdejaký průměrný herec či herečka. Autorem scénáře je snad také on, protože ve filmu není jediná zapříčeněná nebo alespoň odůvodnitelná zápletka. Je pravda, že konec mě překvapil, i když ne úrovní, na kterou jsem si za předchozí desítky zbytečných minut už stačil přivyknout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Šesť blbcov a jeden Bruce Willis sedia v miestnosti, dve hodiny prenášajú bláboly, tvária sa záhadne a má to byť ako od Hitchcocka. Ruka v ruke s otrasným scenárom kráča mdlá réžia, úžasne prehajdákané herecké obsadenie (Blades, Henriksen, La Salle z Pohotovosti, Brad Dourif) a zlyhal i sex; žiadny sympatický škandál a lá rafinovaný ZÁKLADNÝ INŠTINKT sa nekoná (odporúčam len nevystrihnutý penis Brucea Willisa v bazéne). Smutnú korunku tomuto hlúpemu prasiatku nasadí tragikomicky kvázi šokujúca záverečná pointa. Režisér bol potrestaný tým, že nakoniec vo finálnom zostrihu nechal Willisovu chloubu a odvtedy nenatočil jediný film. Verhoevenov zvrhlý trhák odštartoval hollywoodsku vlnu erotických trilerov, ale prakticky žiadny z nich sa nevyrovnal blbnutiu Michaela Douglasa a Sharon Stone. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná nechtěná parodie hollywoodských erotických thrillerů, s nimiž se po ZÁKLADNÍM INSTINKTU roztrhl pytel (NĚKDO SE DÍVÁ, SKANDÁLNÍ ODHALENÍ...), která nevynechá žádné stupidní klišé. Hlavním plusem je supersvůdná Jane March, která vypadá jako sestra Jessicy Biel a nevydrží pět minut v kuse oblečená. Obzvlášť erotické pnutí mezi ní a Lesley Ann Warren bylo fajn, zatímco vidět tvarohovej zadek Bruce Willise asi nikdo moc nemusel. Jinak se tu dost brečí, po Bruceovi někdo pořád háže auta a závěrečněj twist je fakt úlet... No, jak říkám, je to prča. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný mrazivý a na tých správnych miestach šteklivý thriller, ktorý svojou obyčajnosťou neprekvapí snáď nikoho. Jane March a jej druhá a posledná slávna rolička, škoda, že potom už o lolitky nebol taký záujem. Našťastie o Willisa áno. 55%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohými prehnane zatracovaný, pre mňa námetovo pútavý a režijne nadpriemerný film. Jasné, je to ďalší thriler patriaci do triedy neoriginálnych vyvražďovačiek zaváňajúcich nenávideným klišé, no ja som ho jednoducho nebrala prehnane vážne a tá myšlienka s rozdvojenou osobnosťou nebola až taká nehanebná. Navyše, tej živočíšnej rozkoši medzi Brucom a Jane nejde nič vyčítať :-) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Šílenej film... Ani nějak nechápu, co měl ten konec znamenat. S P O I L E R Takže Rose, se kterou Bruce chodil, byla vlastně Bonnie, nejlepší kamarádka jeho pacientky Sondry, taky milenka dalších dvou pacientů a zároveň Richie sedící s nimi v místnosti, který vlastně byl už dávno mrtvý. A všechny zabil Dale, bratr Richieho, jehož motiv k vraždě jsem doteď jaksi nepochopila... Hmmm... Jedna hvězdička za neuvěřitelně zábavnej a nepochopitelnej scénář, druhá za penis Bruce Willise :-) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Hmmm, hmmm. Koukám že v denním tisku uváděná definice filmu jakožto „erotického“ thrilleru se zase jednou o řádnej kousek sekla. Ono možná kvůli té jedné zde zmiňované scéně to k tomu vybízí, ale jinak se jedná o klasický thriller jenž se tváří téměř po 90% svého děje jako laciná televizní fraška. Bruce Willis v roli jenž předznamenává Šestý smysl, čiliže jako psychiatr vede velmi zvláštní skupinku lidí, kde nikdo není zcela normální. Jak vidmo včetně Bruce samotného. Do té stěžejní automobilové honičky, kterou film začíná pomalinku gradovat je to nuda k uchrápání. Jediný co mě trochu pobavilo byl Lance Henriksen, kterýho jsem vůbec nepoznal. Až právě od té honičky se něco začne dít a z bláta a marastu hutnýho podprůměru se díky absolutnímu závěru dostávám na dejme tomu podprůměr. Jane March je sice holka pěkný, to ne že ne, ale přeci jen k Willisovi mi nesedla, stejně jako celý tenhle film. Máte-li rýmu, tak svůj pečlivě připravenej popcorn utopíte v hlenu, páč zaberete po prvních 20ti minutkách. Na scénu z bazénem si nastavte budíka a pak ještě na ten závěr. Takže vychází celkově asi 30 až 35 minut dobré zábavy. Na dvouhodinovej film je to ale žalostně málo ne? Tudíž dvě hvězdičky a dobrou... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uznavam, ze je to fakt pritiahnute za vlasy, ale bol som na tom v kine a aj napriek tomu, ze som to nepochopil na prvykrat, pacil sa mi tento thriller a teraz po niekolkorocnom zopakovani nemozem povedat, ze by ma to nebavilo, aj ked malicko kleslo moje nadsenie. Proste mam rad tento typ psychacov a aj pekna smutna hudba tu zohrala svoju ulohu. Reziser Richard Rush nema bohatu filmografiu, BARVA NOCI je poslednym filmom, ktory v roku 1994 natocil a uz vtedy mal 65 rokov a poslednym filmom pred Barvou noci bol akcny film V ROLI KASKADERA (1980), ktory mal 3 nominacie na Oscara vratane za reziu... 09.10.2009 ______ Bruce Willis - (Dr. Bill Capa) +++ Jane March - (Rose) +++ Rubén Blades - (Poručík Hector Martinez) +++ Lance Henriksen - (Buck) +++ Lesley Ann Warren - (Sondra Dorio) +++ Scott Bakula - (Dr. Bob Moore) +++ Brad Dourif - (Clark) +++ Kevin J. O´Connor - (Casey Heinz) +++ Andrew Lowery - (Dale Dexter) +++ Produkcia: Andrew G. Vajna +++ Hudba: Dominic Frontiere +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Bill Capa nezačal tenhle den zrovna nejšťastněji. Jeho pacientka se totiž vrhla z okna mrakodrapu přímo na rušnou newyorskou silnici. Otřesený lékař hledá útěchu u svého kolegy, jenže ten mu stačí představit pětici svých pacientů a pak se rukou vraha dostane taktéž na onen svět. Byl vrahem někdo z klientely nebo tajemná Rose, která zničehonic vstoupí do jeho života? Tahle smrtící partie ještě zdaleka nekončí.. co ale končí, je trpělivost diváka. Po několika desítkách minut se tahle hra dostává do nepříjemné motanice, která je vším, jen ne pořádnou psychiatrickou lekcí. Režisér se snaží zahlazovat stopy, ale i trošku protřelý divák mu málokdy na něco skočí. Naštěstí leccos zachrání půvaby Jane March a její vytetovaná a vhodně umístěná růžička.. Rádoby spletitý příběh se uzavře a divák doufá, že napříště to vyjde o poznání lépe!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na začátku 90. let měly tehdejší akční hvězdy Sly, Švancík i Willis dojem že si mohou dovolit hrát v čemkoliv a divák jim to s přehledem sežere a bude se do kina nadšeně hrnout hlavně kvůli nim. Muselo být hrozné zjištění hlavně pro Willise, že když hraje v podobné sračce jako Barva noci, bude moc rád když se na film při trošku dobré vůle podaří jeho fanouškům vůbec zapomenout. Na druhou stranu si zde Bruce poprvé v kariéře vyzkoušel roli psychologa, což se mu později i docela hodilo. Třetí plus vidím v krásné Jane March. Snímek je jinak neskutečně natáhlý a zmatený. Jsem rád že jej mám za sebou. 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Filmy Bruce Willise se dělí do dvou skupin. Thriller a akční. Tenhle spadá do skupiny mírně nadprůměrný thriller a je na něm znát určitá rezignace tvůrců, kteří jako by si sami byli vědomi, že tohle nebude úspěšný film. A taky nebyl. Námět o vraždách, které má na svědomí někdo z klientů prominentního psychologa zněl dobře, ale Bruce Willisovi se nedá věřit, že hraje psychologa. Marně se snaží dostat se celou dobu do své postavy a sžít se s ní. Když už Willis hraje mizerně, tak by to mohlo být lepší na jiné frontě. Ano, pár vražd, zejména ta úvodní vypadá dobře, docela dobrá je i tajemná atmosféra a Jane March je velmi neokoukaná herečka. Není to však tak horké s označením erotický thriller, protože pokud pomineme obnaženou scénu Willisova přirození v bazénu, už větší porce erotického dusna se nedočkáme. Nenudil jsem se, množství scén bylo originálních a závěrečné rozuzlení, kdo je skutečným vrahem, jsem bez problému odhalil. Je však škoda, že tvůrci nebyli důslednější a na filmu si nedali více záležet. 60% ()

Reklama

Reklama