Reklama

Reklama

Barva noci

Trailer

Obsahy(1)

Keď sa u nepodarí zabrániť svojmu pacientovi v samovražde, vzdáva sa psychológ Bill Capa (Bruce Willis) svojej praxe. Len čo navštívi kolegu, kamaráta z výšky, je tento zavraždený a hlavné podozrenie padá na členov skupiny Billovych psychicky labilných klientov. Psychológ urobí osudovú chybu, keď sa zamiluje do jedného z nich, krehkej Rose (Jane March). (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

lekr 

všechny recenze uživatele

Silné erotické scény je tak to jediné čím tenhle film disponuje a to jediné co je v něm trochu kvalitní. Po ubohém thrilleru Na dostřel který měl být dalším Posledním skautem, ale nevyšel Bruce Willis natočil další zklamání. Dá se sice říci. že role psychiatra u takového akčního hrdiny je možná zajímavá, ale jen ze začátku filmu. Zbytek je nuda, a vyjma erotických scén, které u Willise vyznívají dosti kontroverzně, sem se celé dvě hodiny nudil. Námět je jako vytáhnutý z nějaké tuctové detektivky, scénář nerozpracovaný a snímek zbytečně dlouhý a ke konci hodně nudný. Nulová akce a ani finále není nijak moc povedené i když rozuzlení je celkem překvapivé. A Bruce Willis hrající si na slečnu Marplovou opravdu není zajímavý. Ty dvě hodiny co jsem u filmu proseděl prakticky až do dvou do rána ( snímek začínal v 23:40 a byl samozřejmě označen hvězdičkou ) za to opravdu nestály. Jen štěstí že se Bruce dalším vyloženým sklamáním vyjma komedií jako Kid, Kdopak to mluví či Všude dobře, doma nejlíp a debilních thrillerů jako právě Barva noci či Na dostřel vyhnul. Naštěstí si to má čím u publika vynahradit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vystříhat z toho všechny erotické scény, vatu v podobě popojíždění po LA, zbytečné linie, zkrátit tak na 80 minut, je to velmi slušný thriller, dobře vymyšlený (i když trochu za vlasy přitažený). Velkou roli na tom má kamera a výprava filmu, i některé herecké výkony. A štve mne, že osud pondělní skupinky nebyl dokončen, vše zůstalo viset v luftě. Jinak Jane March mi tak nějak eroticky přitažlivá nepřišla, i když hrála jednu chvíli lolitku, fakt nevím proč. Jo, a taky by mě zajímalo, jak při tom provozu zvládala být chvílemi třeba na dvou místech současně? ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dr. Bill Capa (Bruce Willis) je uznávaný psychiatr, který má tu smůlu, že se mu jedna z pacientek zabije přímo v jeho ordinaci (resp. skokem z okna z jeho ordinace). Chce si dát na chvilku oraz, tak vyrazí za svým kámošem ze studií, také psychiatrem, Dr. Bobem Moorem (Scott Bakula). Ten je ale brzy po Billově příjezdu do města zavražděn, a Billovi tak nějak spadne do klína jeho poslední skupina pacientů - a že to jsou kousky. Navíc právě někdo z této skupiny je podezřelý z vraždy svého psychiatra, a je na Billovi, aby jej odhalil dříve, než se stane podezřelým on, nebo také skončí pod kudlou zákeřného vraha ...Samotný námět mi přišel velmi zdařilý, zvlášť jednotliví pacienti byli dokonale "sladěni", ale jako celek mě film nijak moc neuchvátil. Zvlášť úplný závěr mi přišel úplně mimo, i když se tak nějak podobný vývoj dal čekat. Co se ale autorům povedlo jsou erotické scény, zvlášť ta podvodní je dokonalá (jak tu kdosi už psal, měli ji natáhnout na půlku filmu a celkové hodnocení by bylo stokrát lepší). Jane March to tu vyloženě sekne, zvlášť ve výše zmíněné scéně, a Bruce Willis byl tenkrát taky ještě švihák :) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohými prehnane zatracovaný, pre mňa námetovo pútavý a režijne nadpriemerný film. Jasné, je to ďalší thriler patriaci do triedy neoriginálnych vyvražďovačiek zaváňajúcich nenávideným klišé, no ja som ho jednoducho nebrala prehnane vážne a tá myšlienka s rozdvojenou osobnosťou nebola až taká nehanebná. Navyše, tej živočíšnej rozkoši medzi Brucom a Jane nejde nič vyčítať :-) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Psycholog Bill Capa se po traumatickém zážitku, kdy jeho pacientka spáchá sebevraždu přímo při sezení, rozhodne navštívit svého dávného přítele a kolegu. Záhy však zjistí, že odpočinku od práce a traumatických zážitků se mu rozhodně nedostane. Romantický thriller, který má v sobě celkem slušný potenciál. Bohužel zůstal nevyužit a já věděl prakticky od začátku oč jde. Solidní herecká etuda Willise, který však tentokrát sahá po kratším konci lana. Naopak velmi přesvědčiví pro mne byli Henriksen a Dourif, kteří malinko oživili celkem nudný a táhlý erotický snímek s nádechem parodie. Už první vražda mi připomněla Bláznivou střelu. Smířlivé dvě i za rozkošnou Jane March a její svůdné křivky. 45% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Richard Rush sa kvôli finálnemu zostrihu filmu dostal do konfliktu s producentom Andrewom G. Vajnom. Rush chcel, aby bol zverejnený jeho dlhší, excentrický zostrih, ale Vajna trval na vydaní kratšej a konvenčnejšej 121-minútovovej verzie. Rush nakoniec musel Vajnovi ustúpiť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama