Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuba a Amálka se mají rádi, ale Kuba se ještě nechce ženit, což Amálku trošku mrzí. Když se od ní Kuba dozví, že jejich hrušeň rodí hrušky ušatky, hned dostane nápad, jak je zpeněžit. Od té chvíle začne pěkná mela. Ušatého myslivce sice Amálka zbaví kouzla, když mu dá opravdickou pusu, v domnění, že je to Kuba. Pak ale dá Kuba ochutnat kouzelné jablíčko parohátko princezně. Amálka se na Kubu zlobí a kdoví, jestli mu tentokrát pomůže. Jenže – co kdyby parohatá princezna dala opravdu Kubu o hlavu zkrátit, jak vyhrožuje, a Amálka by tak přišla o ženicha? V půvabné pohádce, kterou podle Jana Drdy napsala Helena Sýkorová, hrají hlavní role Dagmar Veškrnová a Marcel Vašinka. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Než začala být velká ušiska trendem, protože taková mají elfové (a každý slušný králík a osel), byl to problém, který bylo nutno odčarovat. A teď si představte, kdyby se polibkem z pravé lásky těch uší chtěli zbavit v Pánovi prstenů. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka, za minimum nákladů, kterých by dnes mohlo vzniknout desítky. Každopádně každému je jasné, že je to dost směšná myšlenka, stejně směšná jako seriály, které dnes vznikají. Tohle v sobě stále mělo formu přirozeného hereckého a filmařského kumštu. Dnes je to záblesk zoufalosti doby a neúprosného trhu, vše co se natočí, se musí prodat, což je nejhorší věc, která se umění může stát. Mimochodem, jedna s nejlepších rolí Lenky Kořínkové. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V této pohádce sníte hrušku a narostou vám uši. Sníte jablko a narostou vám parohy. Parohy vám může nasadit taky vaše "stará". O tom ale tahle pohádka nevypráví. Osvědčený pohádkový příběh s osvědčenými herci. Klady: doba vzniku pohádky přála "papundeklovým" pohádkám, herecké obsazení, adekvátní herecké výkony, pohádková atmosféra vyprávění, řemeslně dobře natočeno. Zápory: slabší příběh, nesympatická princezna, málo silných momentů, rychle zapomenutelné. Mé hodnocení: 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabý rozpočet, tv kulisy, komorné inscenáčné prostredie a atmosféra nie až tak rozprávková. Názov ako pre deti, prevedenie ako pre slepých. Len nevidiaci si na základe dialógov možno vyjaví rozprávku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být Amálkou, až se Kuba znovu objeví, jsem šťastně vdaná třeba za majitele dílny a ukazuju milému Kubovi malého Kubu. Ale jinak jo, je to příjemně odlehčené a s patřičnou nadsázkou, líbí se mi, že potrestaná princezna potrestá Kubu, má to slušné dialogy, hospodská má hezkou hospodu, dobře se na to dívá. A kreslené kulisy Miloslava Jágra potěšily. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Veselá a trochu ulítlá televizní pohádka, natočena v typických kulisách sedmdestátých - osmdesátých let. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem milá pohádka, kde nepůsobí rušivě ani malované kulisy (a vlastně vše, co nejsou herci, je umělé). Potěší i herecké obsazení. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Veselá a radostná pohádka s příjemným hereckým obsazením ve studiových kreslených kulisách. Asi jedna z nejtypičtějších starších televizních pohádek na nedělní poobědovou siestu, u které si buď můžete vychutnat příjemnou pohádku nebo u ní s klidem usnout. Mladý chasník Kuba se stále nemůže rozhodnout pro veselku s Amálkou a chce ještě nějaký čas zkoušet štěstí ve světě. Potká dědečka s kouzelným jablíčkem, po jehož snězení narostou parohy, vytrestá princeznu za její marnivost, pobyde si nějaký čas v zámecké šatlavě, aby nakonec zjistil, že to pravé štěstí najde jen a jen u Amálky. Hudba: Otmar Mácha ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Já jsem z těch medikamentů takový načisto popletený, Výsosti." Já jsem tedy taky načisto popletená, že se koukám na klasickou studiovku mého dětství, kde Potměšil dělá "kšc" na nakreslenou kočku na papundeklových kulisách a docela se u toho bavím. I když ta Kořínková v těch šatech vypadá jak šlehačkovej dort... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Šveci Kubovi poctivé řemeslo nevoní, míří výš, chtěl by mít hodně peněz, nic nedá na Amálčina slova, ať radši poctivě maká od nevidím do nevidím... A proto je po zásluze potrestán. Zmoudřele pak odvrhne svoje sny a ještě se rád vrací k verpánku. Amálka mu tím pádem padá do náruče, neboť poctivý švec je lepší než nějaký zbohatlík. Ideově tedy na jedničku. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Opravdu plodné období na pohádky, ten přelom 70. a 80. let, ale ne všechno co vzniklo bylo zákonitě super. Důkazem toho je tahle pohádka. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pitoreskní malované televizní kulisy, kterým vévodí umělé krávy, jenž kroutí hlavou. Anebo plyšovej pavouk na provázcích ve vězení. Jsou takové lehce úsměvné, ale také pěkné. To hlavní jsou ovšem dlouhé uši, které rostou po snězení hrušky ušatky a parohy po snězení jablka parohátka. Vzhledem k nesympatické princezně byly ty parohy ok. Těmito bizarnostmi včetně zalité mouchy ve skle, jenž slouží jako dar pro princeznu, vévodí celá tahle pohádka. Její příběh je hodně jednoduchý, pojetí pohádky ještě jednoduší, až bizarní. Přesto ve spleti televizních nedělních pohádek, se jedná o průměrnou pohádku. [595. hodnocení, 16. komentář, 62%] ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená, přeplácaná ovocem, které ovšem není zdraví prospěšné. Pouštím si to občas k nějaké činnosti. Herecká elita se předvedla i na pár čtverečních metrech. *** A PŮL ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Typ pohádky, ke které ani nevím, co přesně bych zmínil. Podle mě dost nevýrazná pohádka a to jak průměrnými malovanými dekoracemi, tak hereckými výkony. Nezaujala mě ničím a zápletkou už vůbec ne. ()

Igy007

všechny recenze uživatele

No jó, Marcílek v pohádce, sázka na jistotu. To člověk přimhouří oko i nad tou příšernou volbou dámských představitelek :-))) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku jsem viděla jen jednou jako malé dítě a nijak zvlášť se mi nelíbila. Asi špatný výběr princezny, která celkový dojem spíš kazila. ()

Reklama

Reklama