Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

tron 

všechny recenze uživatele

Brutálna kópia Votrelca + Votrelcov. Tu sa zjavne nikto ani len netvári, že ich nevykráda. Keďže sú to ale filmy môjho detstva, vadilo mi to rovnako, ako napr. pri Deep Star 6. Čiže vôbec. Skôr naopak, užil som si úžasnú výpravu a skvelú atmosféru gigantickej vesmírnej základne, v ktorej sa však tradične zas niekto hral na Boha, experiment sa vymkol spod kontroly a nastal masaker. Pomáha i prekvapivo kvalitný kasting (fakt tu hrajú Brad Dourif, Angela Bassett a Eric DaRe?!) a vydarené napojenie na univerzum série. Lenže, práve v tom drieme istý problém, ktorý so štvorkou mám. Z celej ságy najviac zbožňujem asi práve vesmírnych lovcov a Charlieho. na rozdiel od trojky som si ich tu síce užil, majú veľký priestor. Problém je v tom, že jeden z nich (nebudem spoilerovať ktorý) drasticky mení svoj charakter a z charizmatického klaďasa sa stáva sviňou, s ktorou by si Carter Burke suverénne podal ruku. To je twist, ktorý síce scenárista vysvetlil a ja mu plne rozumiem, ale je to ako keby niekto vzal moje detstvo, opil ho, zdrogoval, znásilnil, hodil do jarku a išiel preč. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Hellraiser, Leprechaun, Critters a mnoho dalších filmů skončilo ve vesmíru. Ve většině případů se jednalo o výrazný pokles úrovně a kvality starších dílů. Critters 4 bohužel patří mezi tuto lacinou společnost. Většina lidí považuje tento poslední díl za nejslabší. Ale já rozhodně ne, protože se tento díl (více)přiklání k hororovému žánru -než jeho komediální předchůdci. Herecké výkony, interiéry, dialogy nebo práce s kamerou jsou tak kýčovitě podprůměrné, že jsem si tento film zamiloval. Velké plus je za to, že se stal z Aga kariéristický a chladný hajzl. Udušení crittersákem považuji za nejlepší scénu z tohoto filmu. Celou tuto hereckou sebranku převálcoval (jako vždy) Don Keith Opper. ŽEBŘÍČEK OBLÍBENOSTI: Critters 1 (1), Critters 2 (2), Critters 3 (4), Critters 4 (3). ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Spojte kokota bez jakéhokoliv umu či invence,s mizerným scénářem,jenž vykrádá vetřelce,star wars,terminátora a vesmírnou odyseu,přidejte mizerné herce a droboučký rozpočet,smíchejte s externími záběry laciné sci-fi Android z roku 1982,deset dní lehce vařte v kotlíku z nudy a máte Critters 4.Nudný a dementní blábol,který parazituje na svých třech výborných předchůdcích.Pryč je veškerý humor a nadsázka,atmosféra neexistuje,příšerné efekty a otravná hudba.K tomu z parchantění mé milované postavy vesmírného lovce s tváří Terence Manna a mám tu čistokrevný odpad.0%. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

O dost vážnější než předchozí díly. Což je bohužel na škodu. Critters nebyli nikdy hororem v pravém slova smyslu a proto vážnější nota filmu rozhodně neprospívá. Ne že by se Critteři nesnažili, ale skoro celý film jsou jen dva a s tím se moc nadělat nedá. Dá se na to koukat, ale moc slavné to není. Myslím, že série měla skončit třetím dílem. 40 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po americkém zapadákově a městském činžáku si to všežraví ježci namířili do vesmíru, kde nám předvedli ubíjející nudu. Pro lepší představu následuje pár (mnohdy spoileroidních) statistik... #1: Jedná se o nejdelší část série, která jako jediná překročila hranici 90 minut. #2: Critteři jsou tentokrát pouze dva, až v samotném závěru se jim podaří namnožit se. #3: To, že si oblíbených ježků moc neužijete, potvrzuje i fakt, že na obrazovce se objeví až ve 38. minutě, následujících dvacet minut pak čekáte na druhý střet. Z toho vyplývá i minimum černého humoru. #4: Bodycount čítá pouze 5 mrtvých, z toho dva během první hodiny. #5: Critters tu jako v jediném díle nestřílejí po obětech své ostny. #6: Charlie je sice pořád stejnej sympaťák, za to chudáka Ugga změní scénář na pěknýho hajzla.... Kdepak, čtyřka je natolik odlišná od ostatních částí, až je prostě špatná, bohužel. Možná by to chtělo remake. (30%) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)

Reklama

Reklama