Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni ji chtějí, ale ... Hořce úsměvný pohled na začátek životní kariéry mladé učitelky, natočený podle prvního scénáře Haliny Pawlowské, který napsala ještě za svých studií. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vlastně ze dvou hodnocených příkladů vidno, že mě styl a humor paní Pawlowské nesedí. Koukat se na to dalo, ale jinak mi to připadalo dost nudné. Mladá přitloustlá učitelka přichází do školy, seznamuje se s učitelským sborem, Fialová se Skořepovou ani tak nehrají učitelky jako samy sebe, Luťanský s každou flirtuje, několikrát to je polopaticky připomenuto, pak tam jsou role pánů Přeučila a Kodeta, nevím proč jsem si je celý film pletl, příjemná Veronika Jeníková, která připouští nevěry Vladimíra Kratiny, jehož pletky ale připomínají jen nevinné kamarádství. Celkově nedotažené, chudé. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Král Karel s Vyškem z Bulhartic..." Mladá soudružka učitelka Šebková to nemá v letech zahnívajícího reálného socialismu jednoduché ať už se svými žáky, kolegyněmi, členy domovního výboru, nebo bizarními figurami "nápadníků" (vede školník), pěknou podpásovku jí uštědří i sousedka ("S doopravdy pěknou holkou mi vlastně nikdy nezahnul."). A ten konec je fajn, takové láskyplné objetí se "svatým" řemeslníkem Hartlem (jeden z mála režijních nápadů) by působilo lacině. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tehdy mi jméno Haliny Pawlovské v titulkách absolutně nic neříkalo a ani jsem pořádně nevěděla, kdo to je. To jsem se samozřejmě dozvěděla o mnoho let později. Ale už tady ukázala, že má cit pro psaní scénářů k příběhům ze života. Tak ať u nich radši zůstane a necpe se do přiblblých televizních reklam. Souhlasím s Tosimem, jednu chvíli jsem si myslela, že koukám na mladou Halinu Pawlovskou. Jindra Bartošová mi ji silně připomínala. Halina určitě do postavy učitelky Šebkové vložila kousek sebe. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne prekvapenie. Film ma bavil, na začiatku som sa príliš nesústredila, ale normálne ma priklincoval k sedadlu a ja som si len uvedomila, že som "zažratá" do deja. (Ten moment nastal, keď si Eva varila na večeru dve vajíčka a dva chleby, z toho jeden potom radšej odložila, kvôli kalóriám). A bola učiteľka. Celkom jej to išlo. Zdalo sa, že s tými deckami to aj vie. Len ten svoj život si nejako nevedela usporiadať. Jednoznačne tam bola absencia chlapa v jej živote, o čom ju presviedčalo najmä okolie, tak niektoré veci urobila zo zúfalstva....Tiež som tam videla podobnosť s autorkou scenára Halinou Pavlovskou, dokonca herečka bola typovo podobná. Toto mi celý film behalo mysľou. Že ako to tá Halina napísala...ako o sebe. Tiež som vnímala (ako je niekde tu nižšie spomenuté), že sa Eva trocha nudí...ale to nevyplýva z režimu, ale z toho, že ona sama taký život viedla. Spoločnosť okolo nej ju akoby nechápala, nevedela sa tak baviť ako oni, ona pôsobila tak intelektuálne v porovnaní napr. s jej susedou...ako je možné vidieť v scéne, keď recituje poéziu v škole. A vlastne to bola taká smutná komédia...zaujímavá kombinácia. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když je žena náročná a odmítá jednoho nápadníka za druhým, ať se nediví, že pak musí sama doma zahánět chmury žrádlem. Přitom se kolem ní ženiši jen točili, pravda, občas trochu postarší a oslizlí (Krška), nebo poněkud nesmělí a divní (Jelínek v pro něj nezvyklé roli), popř. fešáci, ale zadaní (Kratina) ale kdyby přivřela obě oči, určitě by se přes ty maličkosti hravě přenesla a mohla být šťastná. Jinak fakt nevím, co maj lidi proti Cikánům... jak hezky film ukázal, nejenže zdarma opraví rozbité okno, ale ještě k tomu pěkně od podlahy zahrají! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama