Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství, lásce a slávě je vyprávěním o čtyřiadvacetiletém Kristofferovi, který se živí instalováním billboardů. Poklidný život bezstarostného mladíka se však změní v okamžiku, kdy se jeho přítelkyně Elisabeth rozhodne, že spíš než po jeho boku by se jí dařilo s vlastním šéfem, a opustí ho. Kristofferovi se jeho malý, bezpečný svět rázem rozpadne na kusy. Začne si připadat jako beznadějný outsider. Jednoho dne se ovšem jeho videodeníky náhodou dostanou do ruky televizního producenta stanice TV2, který má na starosti i populární show Karsten Tonight. O několik týdnů později je už Kristofferův život veřejným tajemstvím: televizní diváci se ovšem baví nejen jeho každodenními drobnými příhodami, ale i osudy jeho přátel - jeho nejlepšího přítele Geira a počítačového designéra Stiga Ingeho Kristofferova budoucnost najednou vypadá růžově - všichni se o něj zajímají a usilují o jeho přízeň. Hvězda televizního byznysu má ovšem jeden velký problém: kamarádi se od něj začínají odvracet. Ví, že je musí získat za každou cenu zpátky - ale jak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Fajn příběh, ale nic víc. Tyldum je skvělý režisér, o tom už jsem se přesvědčil několikrát, ale tenhle scénář byl takový jakoby normální a civilní, takže si po skončení člověk sice odnese hezký zážitek z filmu, ale zpětně si nedokáže vybavit nic zajímavého, co se dělo. Na jedno podívání to ale byl optimální materiál. 70% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Počáteční rozpaky vydržely možná i déle než hodinu. Potom se to trochu rozjelo, konečně se začalo něco dít a já už jsem nemusel tolik myslet na to, že je to o lidech bez mozku i bez charismatu, ten dlouho očekávaný, vymodlený děj jim nějaké, byť minimální charisma dodal, ale ten mozek mi tam chybel pořád, a já jsem se utvrdil v tom, že prostě nechci ztrácet čas hloupými filmy o hloupých lidech. A tohle byl jeden z nich. Bohužel pro mě. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohoto filmu sa mi od začiatku v hlave formoval komentár s tým, že to nič tak extra nie je, a že o niečom podobnom už predsa rozprávalo veľa iných filmov a minimálne Stillerova Bolestná realita aj dosť doslovne. Potom sa ale postavy stále viac vyvíjali, aby sa nakoniec dopracovali k záverečnej pol hodine, ktorá je proste úžasná, a aj keď mi tentokrát do oka nič nespadlo, dojatý som rozhodne bol. A aj keď si možno Buddy ako celok päť hviezdičiek nezaslúžia, tie emócie, herecké výkony pre mňa takmer neznámych nórskych hercov, tých pár naozaj krásnych scén, a Stieg Inge, pre nich ich tam dám. Veľmi príjemný film, ktorý (ako verím) bude fungovať aj na viac použití. ()

Koumi 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to z mého hodnocení nemusí zdát, Kámoš není vyloženě špatný film. Možná je průhledný, ale to bych mu odpustil. To, co mne ovšem na Kámoši mrzí je plytkost. Naprosto ploché charaktery, jejichž vnitřní komplexnost se vytrácí někde ve třetí minutě po jejich objevení. Scénář našroubovaný tak kodrcavým způsobem, že by to drncalo i v tanku. Naproti to mu má ovšem krásnou "malou" atmosféru, příjemné herecké výkony a nadprůměrného Aksela Hennieho. Jenže právě kvůli neduhům to celé působí jako tak nějak divně poskládané a bez nápadu. A to u skandinávského filmu zamrzí o to víc, protože to pak působí, jako strašně klišoidní kaňka v sešitě plném vynikajících filmů ze severu. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

možná dost záleží, jakou máte náladu, když jdete na tenhle oddychový film. trocha pohádkovosti je podle mě na místě - magická moc televize (která hraje jako další herec) prostě podobné věci umožňuje. a některé situace jsou docela dobře okouknuté ze života, chvílemi se s postavami filmu můžete úplně ztotožnit. a jejich fórky nemají chybu :) výborná zábava, která potěší a rozesměje - nic víc. ale to je přeci docela dost, ne? (mimochodem, oficiální text distributora je asi o jiném filmu? kristoffer není žádný outsider, spíš sympatický flákač ;) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Oslu v Norsku. (rafix)
  • Raz na ulici Tyldum videl, ako partia chlapcov skáče z okna do kontajnera a nahráva sa pritom na video. Povedal si, že by mohol nakrútiť film o jednom takom mladom mužovi, čo si robí video-denník, a tak vznikla komédia Kamoši. (Zdroj: SME) (hippyman)
  • Fim měl premiéru v Norsku dne 29. srpna 2003, naposledy pak byl v kinech uveden v Oslu 19. února 2004, tedy nezvyklých, dlouhých 6 měsíců. (rafix)

Reklama

Reklama