Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství, lásce a slávě je vyprávěním o čtyřiadvacetiletém Kristofferovi, který se živí instalováním billboardů. Poklidný život bezstarostného mladíka se však změní v okamžiku, kdy se jeho přítelkyně Elisabeth rozhodne, že spíš než po jeho boku by se jí dařilo s vlastním šéfem, a opustí ho. Kristofferovi se jeho malý, bezpečný svět rázem rozpadne na kusy. Začne si připadat jako beznadějný outsider. Jednoho dne se ovšem jeho videodeníky náhodou dostanou do ruky televizního producenta stanice TV2, který má na starosti i populární show Karsten Tonight. O několik týdnů později je už Kristofferův život veřejným tajemstvím: televizní diváci se ovšem baví nejen jeho každodenními drobnými příhodami, ale i osudy jeho přátel - jeho nejlepšího přítele Geira a počítačového designéra Stiga Ingeho Kristofferova budoucnost najednou vypadá růžově - všichni se o něj zajímají a usilují o jeho přízeň. Hvězda televizního byznysu má ovšem jeden velký problém: kamarádi se od něj začínají odvracet. Ví, že je musí získat za každou cenu zpátky - ale jak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak za takovéhle "Tři kamarády" by se ani Remarque nemusel stydět. Výborně napsané, zahrané a především zrežírované (i když je to film asi pro mladé, naplno ocení dle mého spíš ti starší) ... Slzy přišly samy a vůbec jsem se za ně nestyděl :) ... 90% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Singles, ale pre Európana skutočnejšie a trefnejšie. Film o strastiach a radostiach mladosti. Pre divákov do 20 rokov o ničom, pre tých nad 30 príjemne nostalgické. A pre mňa (25) číré potešenie, ktoré mi bez jedinej sentimentálnej scény vtlačilo do očí úprimné slzy. ****1/2 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tři kámoši se baví neškodnými legráckami a Kristoffer "bez kamery ani ránu" je filmuje. Náhodou dostane příležitost vyjít se svými filmečky do světa a být "Jackass, ale jemnější". Problém je v tom, že to není jenom JAKO, ale že se na televizní obrazovce odvíjí skutečné niterné soukromí. Překvápko a velmi milé, herci všedního vzhledu, všední repliky, všední situace a jakoby celý ten film byl "jenom" ležérní domácí video, ve výsledku ale tak spřízněné. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ač v některých pasážích příliš melodramatické a notně šustící papírem, tak o to více pak uvěřitelnější v rámci vybudování jakéhosi filmového uzavřeného světa. Jeden ze snímků v níž se skloubí osobní prožitky s plynulým vyprávěním a divák si odnáší přesně to, co uzná za vhodné. Díky silné zpětné vazbě silně nadhodnocuji. Pro ty, kteří mají náladu něco změnit je to za plný počet, pro všechny ostatní či ty co si chtějí jen zavzpomínat na mladá léta bude šedesátka stačit. Záležitost která nakopne... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenucená romantická pohoďárna z Osla, která v sobě skrývá zajímavý nápad, ale v rámci komedie, podle mě, není kdovíjak vtipná. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná severská komedie. Je sice o teenegerech a pro teenegery, ale rozhodně se nedá negativně označit za ,,teenegerovskou". Zajímavý nápad prolnutí šotů amatérské kamery zachycující a ovlivňující skutečné životy kameramana-amatéra a jeho přátel, vkusný humor, několik ,,hustých" scén (skok z okna kanceláře do přistaveného kontejneru), spád a jen místy trochu sentimentu... Příjemné filmové překvapení! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vysloveně severská pecka to nebyla, ale s čistým svědomím tenhle snímek doporučím každému, kdo chce vidět neotřelou romantickou dramedii, kde se "žilo tak, jak se umělo". Moc hezká vztahovka s prima klukama, kde nemohly chybět pochopitelně ani osůbky ženského rodu, z nichž jednu bych trochu propleskla, ale takový už je život o kterém to celé je. Konec sem vysloveně sednul, jen nevím jestli ho neukradli z jiného filmu s Kurtem a Goldie :-) Jo, je to jasná čtyřka. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Filmů s tímto názvem tu máme několik. Krom tohoto je ještě výborný německý z roku 2006. Tady nahlédneme pod pokličku na první pohled zdánlivě bezstarostného života 3 kamarádů, kteří spolu bydlí v jednom bytě. Nakonec se ukáže, že každý z nich má kupu svých problémů, které jsou pro něj jako jednotlivce prakticky neřešitelné, ale kolektivně vše zvládnou a my diváci dostaneme přídavkem i romantický happy end. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný filmík přinášející veliké překvapení. Neznámí herci excelují v ne zrovna lehkých rolích v komediálním dramatu v pravém smyslu toho slova. Od počátečních fórků až po závěrečné dojetí si příběh udržuje příjemné napětí, posouvá se jako by sám od sebe, přirozeně, aniž by na to autoři měli zdálnivě nějaký vliv. Oslava přátelství a nepatetické upřímnosti, jako by člověka po celou dobu hladila po srsti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná, severská komická oddychovka s romantickým nádychom. Dráma tu síce hrala len druhé husle, no i tak sa tu našlo pár scén, ktoré situáciu okolo jednotlivých postáv dokázali pekne pocitovo vyhrotiť. Mám na mysli hlavne postavu Stiga Ingeho. Škoda, že sa tu tomu jeho problému nevenovali trocha viac do hĺbky. Celkovo však veľká spokojnosť, tieto romantické príbehy o priateľstve a láske idú severanom veľmi dobre. 70/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohoto filmu sa mi od začiatku v hlave formoval komentár s tým, že to nič tak extra nie je, a že o niečom podobnom už predsa rozprávalo veľa iných filmov a minimálne Stillerova Bolestná realita aj dosť doslovne. Potom sa ale postavy stále viac vyvíjali, aby sa nakoniec dopracovali k záverečnej pol hodine, ktorá je proste úžasná, a aj keď mi tentokrát do oka nič nespadlo, dojatý som rozhodne bol. A aj keď si možno Buddy ako celok päť hviezdičiek nezaslúžia, tie emócie, herecké výkony pre mňa takmer neznámych nórskych hercov, tých pár naozaj krásnych scén, a Stieg Inge, pre nich ich tam dám. Veľmi príjemný film, ktorý (ako verím) bude fungovať aj na viac použití. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Povedená moderní komedie o mladých a pro mladé, která vypadá jakoby byla natočena právě pro vstřícné karlovarské publikum. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film na dobrú náladu ... zaručene. Síce viete ako to všetko dopadne, ale s tými chalanmi vám bude tak dobre, že vám to bude šuma-fuk. Nesmierne prirodzene zahraté a muzika dobré namixovaná. Ak niekedy budem mať zlú náladu, viem čo si pustím. Videné v rámci 30 dní so svetovou kinematografiou (marec 2018) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

V tomto období vítam, každý severský film. Konečne som sa dokopala k tomu, aby som sa začala učiť Nórčinu, pretože mi z trojky "Dansk, Svensk, Norsk" pripadá najmelodickejšia. Pri sledovaní filmov je nesmierne motivúce, ak zrazu rozumiete tam slovo, tu frázu...No, ale nie o tom som chcela. Buddy je veľmi milý nórsky filmík, ktorý rozhodne potešil. Popravde však len potešil, nenadchol. Túto tému som videla spracovanú už aj lepšie, možno keby sa vyhli niektorým klišé, bola by som zhovievavejšia. Neviem. Takto však zostávam len pri priemernom hodnotení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Milá komedie se zajímavým námětem. Ale na severské poměry je hodně nekonfliktní a v druhé polovině až skoro sentimentální. /30. 11. 12./ ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš mnoho postav a trpká lovestory, kterou už jsme mohli vidět mnohokrát v jiných filmech. Film hodně čerpá z jiných snímků jako např: Jackass, EdTv, Truman Show.... a přitom jim nesahá ani po paty. I přesto všechno jsem se bavil na příjemných 60% ()

Reklama

Reklama