Reklama

Reklama

Padlé ženy

  • Irsko The Magdalene Sisters (více)
Trailer

Obsahy(1)

Írsko, 60-te roky minulého storočia. Dievčatá a ženy, ktoré viedli ľahký život, stali sa obeťami znásilnenia, alebo sú slobodnými matkami, odvádzajú do kláštora . Žiadna z nich však netuší, čo ju čaká za múrmi, kde si má odpykať trest. Tvrdá práca je asi to najmenšie zlo. Musia čeliť despotickému a ponižujúcemu zachádzaniu rádových sestier a najmä matky predstavenej, ktorá tvrdí, že robí všetko pre ich dobro a odvoláva sa na vôľu božiu. Režisér Peter Mullan pozbieral materiál na svoj film v ešte donedávna existujúcich Írskych polepšovniach a sám bol šokovaný z krutých výchovných praktík, o ktorých verejnosť nemala ani tušenia. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Do konca filmu som bol presvedčený, že bol natočený niekedy v 80. rokoch. Vizuál filmu je neuveriteľný.

panpepee

panpepee (hodnocení, recenze)

jen by mě zajímalo, když je to Irsko 60 léta minulého století, tak proč tam má ta sestra v kanceláři na stole fotografii JFK?? :) :) :)

Taškář

Taškář (hodnocení, recenze)

Cival napsal
Ok, lidi jsou svině - ale co víc?! Svojí působivost tenhle film má, ale proč dusí své diváky a hlavně co jim chce sdělit? Tyhle drsňárny bez nějaké hlubší myšlenky, které jen šokují a vydírají diváka nekompromisním (a místy značně demagogickým) způsobem mi už lezou krkem. I když uznávám jejich řemeslnné kvality.

Tohle může napsat snad pouze potrefený černoprdelník,

 

Výborný film,který ukázal pokrytectví jakéhokoliv náboženství a hloupost zaslepeného stáda.

Uživatel Taškář smazal svůj příspěvek.

lepo

lepo (hodnocení, recenze)

Film ma neskutočne zasiahol a otriasol mnou . A verím, že realita bola ešte horšia. Nevidím dôvod neveriť režisérovi a jeho podaniu tejto, pre cirkev háklivej témy. Pravda vyšla najavo aj vo výpovediach skutočných postáv, ktoré v tomto filme boli neskutočne zahrané hlavnými predstaviteľkami.

faana21

faana21 (hodnocení, recenze)

Pane Kámen, a teď něco o ateistech a agnosticích, prosím pěkně...

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Kámenovi: Pokud toho víš o Církvi jen tolik, kolik Ti pustí ČT nebo Nova nebo co píší Lidové noviny, pak se nedivím, že máš tento názor.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Katolická církev je skutečně hrozná! Opravdu nechutné praktiky církve i rodičů ve jménu Boha. Ostatně co si myslet o spolku, který světil Hitlerovi zbraně, prznil děcka, upaloval nevinné lidi a kradl jim majetky a po staletí utiskoval lid. Mimochodem úplné volební právo žen ve Švýcarsku (ano, to je ta vychvalovaná vyspělá země) na kantonální úrovni v Appenzellu Innerrhodenu bylo až rozhodnutím Nejvyššího soudu i přes velký odpor mužů až v roce 1990!!!

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Ano. Já jsem svůj názor vyjádřil. Vy jste vyjádřil svůj. OK

 (hodnocení, recenze)

Mariin : v podstatě s Vámi souhlasím. Jak vidím níže, profilujete se jako obhájce katolické církve. Což o to, nic proti, ale některé Vaše argumenty vnímám jako podpásovky. V Irsku má církev velký vliv (Vaše procenta katolíků nejsem schopen ověřit, ale budiž) a tady dost zjednodušujete, protože narodí-li se děti do silně věřící rodiny, jaký to má asi na ty děti vliv, že ? Toto je naopak vyčítáno např. Palestincům apod., že jsou od malička vychováváni rodiči k nenávisti vůči židům. Dále nemohu souhlasit s označením tohoto filmu jako "propagandistický proticírkevní". To, že má katolická církev másla na hlavě více než dost (např. kontroverzní akce v Africe ohledně antikoncepce nebo masové zneužívání mladých chlapců církevními hodnostáři ve světě), je prostě fakt a proč by se nemohly točit filmy, které taky trochu té špíny ukáží světu. Souhlasím s Vámi, že cituji : "Film má obrovskou moc a dokáže ovlivnit názor mas, proto je důležitým ideologickým nástrojem toho kterého režimu". Je potřeba si to však stále připomínat i dnes, protože je mnoho shnilého ve státě tzv. demokratickém.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

HousemuX: Civilizovaná Evropa 20. stol., to jsou např. také 2 světové války, komunistické a nacistické lágry, lichva finančních ústavů, totalitní omezení svobody projevu, rozvody a potraty atd.

 (hodnocení, recenze)

Drama o tom, co dokáže s lidskými osudy udělat katolický fanatismus na sklonku 20. století v civilizované Evropě.

Lenka83

Lenka83 (hodnocení, recenze)

Skvělý film, skvělé obsazení, ale neuvěřitelné že se tohle opravdu stalo! chvílemi mi šel až mráz po zádech!!!

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Když je katolická církev tak hrozná, jak jsou přesvědčeni někteří autoři komentářů, proč se tedy k ní v Irsku hlásí 94% obyvatel (i když je nikdo nenutí)?

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

jedna část z genocidy žen v historii lidstva. Jako se děje v muslimských zemích, v Súdánu, Somálsku atd. atd.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Po půl hodině je zřejmé, že se jedná v podstatě o propagandistický proticírkevní film. Ostatně vzhledem k tomu, co je známo ze života režiséra Petera Mullana, nepřekvapuje, že se v roli „hodného tvůrce, který to myslí dobře“, ujal tohoto tématu právě on. U nás s tím máme již své zkušenosti: Číhošťský zázrak, Jan Hus, 30 případů majora Zemana a další a další...Film má obrovskou moc a dokáže ovlivnit názor mas, proto je důležitým ideologickým nástrojem toho kterého režimu.

Reklama

Reklama