Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pět kamarádů se v dětství chtělo podobat svým literárním vzorům – Rychlým šípům. Důchodce Běhounek – dříve Rychlonožka – se na pohřbu jiného kamaráda setkává s inženýrem Matějkou, dalším z dřívějších Rychlých šípů. Spolu začínají pátrat po ostatních… (Česká televize)

Recenze (40)

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál mně přijde podhodnocený. Dá se na něj v pohodě dívat, kdy pět kamarádů důchodového věku to ještě nechce zabalit a cítí se být stále svěží a "akční"jako zamlada, když jejich vzory byly Rychlé šípy. Po herecké stránce je to kvalitní, protože pánové Kemr, Skopeček, Lipský a spol. v životě nezahráli špatně. Podřídili se scénáři, který bral ohledy na všechny kategorie diváckého publika a násilně do epizod vsunul konfrontaci stáří s mládím, ale právě díky nadhledu hereckého mistrovství výše jmenovaných je to docela legrace, která se dá zvládnout. 60% ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Mně by nevadilo sledovat seriál o důchodcích, pořád lepší, než o zkažené polistopadové, amerikanismem zfanatizované mládeži. Co mi na tomto seriálu vadí je, že téměř veškeré dialogy oněch důchodců se točí kolem politiky, vzájemného vyčítání si, kdo byl ve straně, kdo naopak v lágru a podobné hovadiny, které normálního diváka nezajímají. Česká televize už pár let po listopadu, sotva vyměnila levicově smýšlející zaměstnance za havlisty a za ty, co se k nim po převlečení kabátů přidali měla potřebu natočit tuhle antikomunistickou slátaninu a obsadit do ní již dosluhující herecké špičky. Mnohé situace jsou absolutně nereálné, třeba že by úplně cizí lidi mohli několik dnů přespat a stravovat se v domově důchodců a nebo že by zloději byli tak blbí a šli by na noc do domu těch, kterým předtím šlohli auto i doklady. Bez politické intervence a mnohdy nesmyslně prostříhaných scén bych dal 2, s přimhouřením oka možná i 3 *, ale takhle to na víc jak jednu není. 20% ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Příběh bývalých kamarádů -Šípů, jak si říkali po svých idolech klukovských dob, které zavál čas a rozvál čas, aby se po revoluci opět setkali už jako starce nad hroby. Jeden, který byl stbák, co zjistili až teď, umřel. Druhý komouš každým coulem, kterému říkali Červenáček, geniálně ztvaleněn Skopečkem je v domově důchodců... atd. Plejáda výborných herců. K tomu si přidejte humor předurnový. Není to zas tak špatné. Možná ti, co čekali další Foglarův seriál mohou být sklamáni. Neń to hogo ani fogo, ale já tu partu Kemr, Lipský, Bek, Sklenčka mám docela rád. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jakási verze Rychlých Šípů ,ale v důchodovém věku. Docela to drhlo ,ale bylo zajímavé sledovat jak ,která postava byla ztvárněná a jaký měla osud. Mirek Dušín (J. Bek) jako politický vězeň. Rychlonožka (J. Kemr) ani už nevím co byl zač. Jindra Hojer byl mám za to mrtvý A stal se z něho estebák ,který zavřel Dušína.. Červenáček (Jan Skopeček ,ale bez záruky) jako přesvědčený komunista. Jarka Metelka ( L. Lipský) taky už nevím co byl zač. Je to spíš hodně smutný pohled na stárnoucí kamarády. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Já bych nebyl tak kritický. Je to celkem nenáročný seriál, ale potěší. Pamatoval jsem si ho jako velkou hovadinu, ale teď, když se reprízuje, musím uznat, že to není nejhorší. Herci to zvládají s přehledem, zajímavá je všudypřítomná myšlenka, že v důchodovém věku už vůbec nezáleží na tom, kdo byl komunista a kdo disident. Vzhledem k tomu, že autory jsou Vlastimil Venclík a Jaroslav Papoušek, kteří měli za komunistů problém vůbec existovat... Z herců bych nejvíc vyzdvihl výbornou Věru Tichánkovou. 50 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • V 1. epizodě 1. série s názvem Setkání po letech , v čase 20:25, kdy jedou Matějkovi (Blanka Bohdanová a Lubomír Lipský), Daněk (Josef Bek) a Běhounek (Josef Kemr) za Červenáčkem (Jan Skopeček), je v momentě střihu do kabiny vozu vidět, že Matějková sice sedí za volantem a okolní krajina se kolem auta míhá, ale tachometr ukazuje, že auto stojí. (cundak)
  • Pátého člena skupiny Šípů, Josefa Houšku, hrál Zdeněk Řehoř. Vzhledem k tomu, že jeho postava je však v seriálu již po smrti, se objevuje v jednom díle pouze jeho hlas z magnetofonu. (cundak)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama