Z novějších pohádek se tahle rozhodně řadí mezi ty lepší...(31.5.2009)

Co se týče volné trilogie, tak třetí díl byl asi nejlepší, ač se stále jedná o televizní podprůměr. A když už se to tedy nazývá šermířskou pohádkou, mohlo by se tam šermovat. I souboje v pohádkách výrazně starších jsou lepší.(27.12.2011)

Zkřížené meče, Zvonící meče a tento příběh se měly spojit v jeden.(13.8.2011)

Poslední díl trilogie, jejíž kvalita má bohužel sestupnou tendenci. Sympatičtí herci, s šermířskými turnaji se díky bohu také šetří. Jen už léta čekám, až filmařům někdo vysvětlí, že schovat holce vlasy pod klobouk a obléknout ji do neforemných šatů z ní pořád ještě nedělá vizuálně muže. Zvlášť z malé roztomilé dívenky. Těším se, až mě někdo nachytá...(7.8.2011)

Všechny tři související pohádky - Zkřížené, Zvonící a Zázračlné meče (které můžou být ovšem shlédnuty i samostatně) hodnotím vysoce nadprůměrně. Skvělý herci z řad našich nejlepších a zároveň poutavý děj, jednoduchý avšak propracovaný... s ponaučením... Vřele doporučuji :)(17.1.2009)

70% Kvalitní pohádka, ikdyz viditelně s levnější produkcí a triky, ale s originálními nápady, morálními poučeními a s vynikajícími V. Preissem a J.Langmajerem(14.10.2006)

Spravedlnost, všichni jí musíme pomáhat, protože zázračné meče jsou jen v pohádkách. Nejlepší byl Viktor Preiss a jeho Hildegarda(7.8.2011)

• Amper01

pohádka založená na nesmyslu a kouzlech(4.1.2012)

Třetí a poslední díl byl jednoznačně nejlepší a hlavně nejvtipnější :) vynikající Viktor Preiss a Hildegarda. Pohádka měla spád a utekla jako nic :-)(17.8.2011)