Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět jako v případě dvojky se jednalo o nastavovanou kaši, kdy zaměření bylo jen na jinou postavu z kultovní jedničky. Kromě skvělé scény, kdy babka leze po stropě a charismatickému Georgei C. Scottovi Exorcista III nepřináší nic. Ani napětí, ani zábavu a už vůbec ne pocit strachu. Kromě zmíněných dvou bodů mě potěšila v úvodu jen ústřední melodie a přítomnost Brada Dourifa. Jinak jde i zbytečnost a mělo zůstat jen u jedničky, která ve své době byla geniální. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Exorcist z roku 1973 je jedním z nejlepších hororů a musel ho vidět každej hororovej fanoušek. Dvojka je téměř odpadová záležitost a možná i proto jsem se do trojky nikdy nepuustil. O víkendu jsem ale na internetu četl článek. Cituji ,, Hororová streamovací platforma Shudder momentálně vydává dokumentární sérii 101 Scariest Horror Movie Moments. U této příležitosti padla na twitterovém účtu Shudder otázka, který jump-scare je podle uživatelů tím nejlepším. Přes dvě stovky lidí z řad hororových fanoušků a fanynek přispěly do diskuze, v níž se některé tituly – a především pak jeden konkrétní – opakovaly dost často na vyvození jasných závěrů. Lidé vyděšeně nadskakovali například u Čelistí, konkrétně u slavné scény, kdy se v děravém lodním trupu zjeví hlava zesnulého rybáře. Velmi účinnými lekačkami podle hlasujících disponují také první Vetřelec, Pátek třináctého, Věc, Kruh, found footage horor REC, Sinister, Insidious či seriál The Haunting – Dům na kopci. Všechna tato díla, jejichž názvy se zmiňovaly opakovaně, se ale musí sklonit před Vymítačem ďábla 3. Zde se odehraje legendární a po právu oceňovaná lekačka, která ve zmíněné diskuzi ukořistila více než čtvrtinu hlasů a v cinefilních kruzích jí rovněž náleží výsadní postavení".  Samozřejmě tam bylo i video té konkrétní scény (lekačky). A tak jsem se rozhodl, že třetího exorcistu risknu. Navíc i zdejší hodnocení naznačovalo, že by to nemusel být takovej průser jako dvojka. Teď už k filmu. Kdybych nevěděl že jde o The Exorcist 3 tak si myslím, že koukám na nějakou detektivku. Až na tu zmiňovanou lekačku a posledních pár minut to nemělo s hororem skoro nic společnýho. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Co si budem namlouvat, zrovna vrchol kinematografie to není, nýbrž je to podruhý louhovanej odvar kultovního filmu. Ale právě jako takovej je mnohem obstojnější, než by se mohlo zdát. Dovedu si představit, že hodnocení mohlo bejt vejš, kdyby se ten film nespojoval s původním Vymítačem. Kladem je určitě zápletka s psychotickým vrahounem, která udrží pozornost, v některých chvílích i dobrá atmosféra čerpající z náboženských motivů a vyskytnou se i solidní hororový okamžiky, který nepostrádají budování napětí, takže to nejsou jen prachsprostý lekačky (jsou to vychytaný lekačky). I ten detektiv nebyl špatně obsazenej, zato jsem uvítala, že Brad Dourif si tentokrát nestřihnul nějakýho okrajovýho šílence, ale rovnou toho hlavního a scény s ním a detektivem patří k tomu nejlepšímu ve filmu. No, čekala jsem strašnou kravinu, takže jsem byla mile překvapená. 60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dost suverénní sequel, který události jedničky jen nudně nevykrádá a chaoticky neznásilňuje jako dvojka, nýbrž chytře rozvíjí v neokoukaném detektivním rámci. Jediné, co Blattymu jakožto scenáristovi i režisérovi tolik nefunguje, totiž tempo, je vynahrazeno snad všemi zbývajícími hororovými proprietami - atmosférou prostředí (v tomto případě hlavně psychiatrická léčebna), přesvědčivými herci i vynalézavou inscenací ve formě sérií často symbolických záběrů. Některé scény, jako ta ve zpovědní kabině, překvapují i dnes svou kreativitou a dokonce černohumorným rozměrem, a když už dojde na explicitní hororové momenty, je to dobové i nadčasové žánrové zlato - mluvím o gore efektech v závěru a pak o největší lekačce filmu, která je asi opravdu nejlepším ‘jump-scarem’ v historii filmu. Kdybych o ní už předem neslyšel a nevěděl, kdy má přibližně přijít, tak bych se asi opravdu posral. Moc pěkné překvapení, které tolik nehyzdí ani ta pomalejší závěrečná třetina a pár až moc za vlasy přitažených momentů, které chtějí soupeřit se symbolikou Williama Friedkina poněkud nešikovně. Pro hororové fandy naprostá povinnost už jen za geniální statickou sekvenci v nemocniční chodbě, kdy si nás režisér připravuje opravdu jak vepře na porážku.. 80 % ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Fincherovsky temná detektivka s ultracharismatickým George C. Scottem v roli detektiva, který vyšetřuje brutální vraždy, jež spojují události popsané v prvním Vymítači. Přestože se příběh odehrává 15 let poté, navazuje vlastně tam, kde otec Damian "skončil". Atmosféra byla správně temná, dialogy byly místy vysloveně vynikající a herci byli vybraní skvěle. Přesto je výsledek trochu rozpačitý, protože dlouhé monology v cele...já to vysvětlování co a proč nemám moc rád. Když se padouch chlubí svým plánem a odhaluje proč a jak to udělal... . Možná se to tak děje, že vyšinuté a egem pohlcené duše mají potřebu se pochlubit, ale mě to příjde hloupé a ve filmu to vnímám jako scénáristickou lajdáckost, kdy se tvůrce nechce namáhat s náznaky a vlastně ani moc divákovi nevěří. Prostor pro fantazii, domýšlení si a spekulování, do kterého se po troškách přisypávají dílky skládačky, považuji za nejzábavnější způsob, jak vyprávět mysteriózní krimi. Toho se tady moc nedočkáte. A přesto může na mnoho diváků působit posledních třicet minut poněkud podivně. Kde se tam najednou vzal kněz, jak to, že mohou všichni bez dozoru vcházet do cely...a pár dalších zvláštností. Jakoby Blatty postupně ztrácel soustředění. Přesto je třetí Vymítač mnohem lepší než ten druhý a čtvrtý a kvalitativně moc neztrácí ani na The Exorcism of Emily Rose. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Rakouská metalová kapela Belphegor použila krátký úryvek z tohoto filmu na začátku písně „Swinefever - Regent of Pigs“ (z alba „Totenritual“). Jedná se o finální scénu vymítání v cele. (Seabeast)
  • Když se zeptají Venamuna (Brad Dourif) jak se dostal z vězení, odpoví "It's child's play", což je odkaz na film Dětská hra (1988) - tedy Child's Play -, v němž Dourif mluvil Chuckyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama