Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starší skúsený detektív Lt. Kinderman vyšetruje brutálnu, rituálnu vraždu 12 ročného chlapca. Keď sa objaví ďalšia obeť s totožnými zraneniami, zdá sa, že v okolí riadi sériový vrah. Komplikácie nastávajú v momente, keď sa pri vyšetrovaní miest činov preukáže, že nájdené otlačky pravdepodobného páchateľa oboch skutkov nie sú totožné. Aby toho nebolo málo, v miestnej nemocnici na oddelení neurológie príde o život najlepší detektívov priateľ, katolícky kňaz z jedného z miestnych kostolov. Napriek mnohým náročným prekážkam, neostáva Kindermanovi nič iné, ako záhadného vraha zastaviť. Stopy jasne poukazujú na nemocnicu, kde napriek dohľadu polície čoraz častejšie dochádza k ďalším rituálnym vraždám. Kto z podozrivých je zločincom? Stará pani, trpiaca ťažkou demenciou, ktorá ledva kráča? Alebo snáď muž, neustále spútaný a uzamknutý v cele pre ťažkých psychiatrických pacientov? Lt. Kinderman si musí veľmi rýchlo uvedomiť, že ten koho hľadá, síce disponuje ľudskou tvárou, no už dávno nie je ľudskou bytosťou. Rozhodne viac krimi než horor. Až v úplnom závere sa divák dočká akého si nastolenia atmosféry. Pasáž exorcizmu slabá, jedna pekná gore scéna spolu s jednou lakačkou je pre mňa veľmi malá satisfakcia za takmer dve hodiny čumenia do blba. Najväčší problém samotného filmu je fakt, že sa jedná o pokračovanie slávneho Exorcistu. Kým ten bol komplet celý o vymetaní, tento sa prevažne zaoberá vyšetrovaním - 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Po většinu času ucházející mysteriózní detektivka s několika roztomile úchylnými scénami, která navazuje na původní film pouze dějově, nikoliv stylově a ani zdaleka žánrově, se z nějakého mně neznámého důvodu v závěru překlopí v béčkový horor prezentující se kupou laciných triků a ohavně neumětelským finále, nad jehož trapností mi zůstává rozum stát. Slabé 2*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po hroznej dvojke boží zázrak (ehm). Ale na jednotku to nemá. Réžie sa chopil autor knižnej predlohy  Blatty. Natočil taký temný a atmosférický film (s dobrou výpravou, niekoľkými drsnými scénami a fajn kastigom v čele so sympatickým Georgeom C. Scottom z Podpaľačky a The Changeling), až je škoda, že sa réžii následne už nikdy nevenoval. Staničné cameo tu má Samuel L. Jackson. Jeho slepca však nadaboval herec s chrapľavejším hlasom, než aký mal Sam. Scott samozrejme hrá TOHO Kindermana, ktorého poznáme už z jednotky (a samozrejme Blattyho románu). K pre-obsadeniu došlo z pragmatického dôvodu: jednotkový Lee J. Cobb bol v tom čase 14 rokov po smrti. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné pokračování, které má jednu chybu, a to že je poměrně dlouhé a občas zavání nudou. Nicméně film jako celek se mi moc líbil, sice to není klasický vymítač jak ho známe, ale i tak dokáže zaujmout a skvěle nahodit atmosféru. Hudba je povedená a konečně uslyšíme klasický Theme který ve dvojce zoufale chyběl. Navíc tenhle film se může pochlubit naprosto famózním Bradem Dourifem, kdyby neměl Chuckyho určitě bych si ho nejvíc pamatoval odsud, vážně skvěle zahraná role. Třetí díl se povedl, sice to není nějak extra film, ale koukat se na něj dá v naprostém pořádku. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Rakouská metalová kapela Belphegor použila krátký úryvek z tohoto filmu na začátku písně „Swinefever - Regent of Pigs“ (z alba „Totenritual“). Jedná se o finální scénu vymítání v cele. (Seabeast)
  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama