Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Graveyard Shift
Trailer

Dva zaměstnanci továrny Bachman Mill jsou pověřeni vyčistit krysami zamořené sklepení výrobních hal. Nikdo však netuší, že krvežízniví hlodavci nejsou to nejhorší, na co mohou v podzemí narazit. (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

cariada 

všechny recenze uživatele

Ač se to ze začátku zdálo jako blbost, tak to nabralo spád a atmosféra pěkně gradovala. Jaká si divná fabrika na bavlnu, kde mají velké podzemí, ale je tam plno krámů a krys a je třeba to vyčistit, ale jen v noci. Už to samo o sobě je děsivé, já bych tam dělat nechtěl ani za nic. Celé to tam je pěkně ponurý a k tomu množství krys a jedna myška krapet přerostla.... Celé je to hodně skličující, a dodává to co je třeba. Docela by mě zajímalo co v tom podzemí chtěl ten maník dělat. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátek a tenhle surovej kousek, kterej jsem viděl v notně telecích letech. Osobně myslím, že tohle je značně underrated záležitost a to především pro svou parádní atmosféru, osmdésátkovou kameru a ony geniální analogový triky, kterých se neumím do teď nabažit. Sice pořádná akce vypukne až v samotném závěru, ale asi by jste si netipnuli, kdo tam celou dobu masakruje dělníky a bydlí pod hřbitovem.. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to tu zamorené krysami.“ – „To znie ako slogan roku, bejby.“ Nie je to žiadna ZELENÁ MÍĽA (vlastne ani CUJO...), ale tiež to má ďaleko od nevydarených kingovských mizérií NIEKEDY SA VRACAJÚ a CREEPSHOW 2. Dobre budovaná atmosféra, kingovské odkazy (Castle Rock), pôsobivé podzemné exteriéry, dobré ksichty (Brad Dourif ako expert na ničenie hlodavcov a jeho „vietnamský monológ“) a mal som pocit, že je to v rámci možností nie za každú cenu krvavé, ale ide o postavy a napnuté vzťahy (šéf fabriky by sa uživil ako hlavný zlosyn v jednej z tých lepších seagaloviek). Kingovu poviedku (vyšla v Kingovej kultovej zbierke Nočná zmena) mám rád a hoci som sa bál, že film bude myšie céčko, som rád, že som sa mýlil. A niekedy v budúcnosti sa k nemu rád vrátim. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Soubor Kingových povídek s názvem Noční směna patří k mým nejoblíbenějším knihám od něj a povídka nesoucí stejný název patří k mým nejoblíbenějším z jeho krátkých příběhů. Budu-li upřímná, ani jsem nebyla příliš zvědava, jaký bude její filmový přepis. Dle hodnocení jsem doufala v klasický béčkový průměr, a v tomto ohledu jsem nebyla zklamána. Poměrně přijatelné interiéry rozpadající se továrny, v jejichž hlubinách a za zdmi číhá cosi velkého, odporného a hladového. Atmosféra velmi minimální, stejně jako prvky napětí či strachu. Co je na tomto filmu asi nejvýraznější, je pro mě postava deratizátora v podání ďábelského Brada Dourifa. Ve svém debutu jako Billy Bibbit mě okouzlil a ráda ho kdekoliv uvidím. Scéna, kdy se svým šíleným zaujetím vypráví o krysách ve Vietnamu, je odzbrojující. Ten chlapík má jeden z nejdémoničtějších pohledů, jaké se na mne kdy z filmového plátna dívaly. "Splet jsem si Vás s krysou." - "To nejste první." ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak povídka je samo sebou lepší, ale ani tenhle film bych nějak nechtěl hanit. Má sice své mouchy a občas je i nudný, ale už jsem viděl horší zfilmované kingovky. Tenhle film má v určitých momentech hodně dobrou atmosféru, napětí a pořádnou dávku krvavosti což se mi líbilo nejvíc. Ani samotné herecké výkony nejsou k zahození. Možná je jen škoda té nevyrovnanosti a hluchých míst. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Budova v podzemí, v ktorej sa dej odohráva, sa volá Bachman Mills, na počesť Stephena Kinga, ktorý písal aj pod pseudonymom Richard Bachman. (Kadas97)

Reklama

Reklama