Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Graveyard Shift
Trailer

Dva zaměstnanci továrny Bachman Mill jsou pověřeni vyčistit krysami zamořené sklepení výrobních hal. Nikdo však netuší, že krvežízniví hlodavci nejsou to nejhorší, na co mohou v podzemí narazit. (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

choze 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovu povídku mezi jeho nejlepší fakt neřadím a film je klasická nevzrušivá kingovská adaptace, jakých bylo v devadesátkách ve videopůjčovnách plno. Pochválil bych libou atmosféru hororového béčka přelomu 80. a 90. let, kameru za fajnové úvodní záběry mlýna, výpravu za exteriéry a interiéry mlýna a Stephena Machta, kterej je správnej shady boss. Dějově to ale dvakrát zajímavé není, hrdina i jeho představitel nevýrazní a vraždy/gore/monstrum taky slabé. Přitom tahle výprava do podzemních útrob krysami zamořeného starého mlýna sousedícího s hřbitovem měla potenciál na výživný horor, byť mě krysy nijak neodpuzují ani neděsí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde je samá špina, hnus, ponurý cintorín zahalený v hmle a podzemne chodby sú presne pre mna. K tomu sa musí prirátať sekačka na tkaninu, kde sa sem-tam pritrafí nejaký človek a je o krvavosť celkom postarane. I keď nielen sekačka sa tu stará o kynoženie ľudského škodcu. Mystérium okolo záhadného monštra sa mi veľmi páčila, až skoro do posledku som nevedel o koho či o čo ide a jeho zjav bol celkom slušný. Hlavne ako sa vstúpilo do podzemia, práve vtedy to naberalo na napätí aj atmosfére a kopa ľudských ostatkov bola pôsobivá i efektná. Ale aby som len nechválil. Herci mi nejako seriózny neprišli, okrem  Stephena Machta, ten ako hnusný zakerák bol podarený. Koniec sa dal vytušiť dopredu ako to celé dopadne, ale i tak výborná jazda do sveta krýs a ich hnusne genetického spoločenstva. Ďalšia Kingovka, ktorá ma bavila aj keď som jej knižnú predlohu nečítal. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak povídka je samo sebou lepší, ale ani tenhle film bych nějak nechtěl hanit. Má sice své mouchy a občas je i nudný, ale už jsem viděl horší zfilmované kingovky. Tenhle film má v určitých momentech hodně dobrou atmosféru, napětí a pořádnou dávku krvavosti což se mi líbilo nejvíc. Ani samotné herecké výkony nejsou k zahození. Možná je jen škoda té nevyrovnanosti a hluchých míst. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Soubor Kingových povídek s názvem Noční směna patří k mým nejoblíbenějším knihám od něj a povídka nesoucí stejný název patří k mým nejoblíbenějším z jeho krátkých příběhů. Budu-li upřímná, ani jsem nebyla příliš zvědava, jaký bude její filmový přepis. Dle hodnocení jsem doufala v klasický béčkový průměr, a v tomto ohledu jsem nebyla zklamána. Poměrně přijatelné interiéry rozpadající se továrny, v jejichž hlubinách a za zdmi číhá cosi velkého, odporného a hladového. Atmosféra velmi minimální, stejně jako prvky napětí či strachu. Co je na tomto filmu asi nejvýraznější, je pro mě postava deratizátora v podání ďábelského Brada Dourifa. Ve svém debutu jako Billy Bibbit mě okouzlil a ráda ho kdekoliv uvidím. Scéna, kdy se svým šíleným zaujetím vypráví o krysách ve Vietnamu, je odzbrojující. Ten chlapík má jeden z nejdémoničtějších pohledů, jaké se na mne kdy z filmového plátna dívaly. "Splet jsem si Vás s krysou." - "To nejste první." ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Hehe. Pro mne osobně, dosti úchylná kombinace 2 Star Trekových herců (z nichž 1 nás i oblažil v roli gen. R. Brewstera z T3), ve 2 hl. rolích. Jak jsem již zmínil na konci Mandlu, o třídu lepší než jeho kovový, robustní a rychložehlící bratříček, před kterým nepomůže zavírati vrátka, páč je rozšmelcuje na hadry, hahaha. A s velmi rozumnou stopáží. Na rozdíl od...však víte. Jako ostatní, pochopitelně a rád, též vyzdvihnu prostředí fabriky, ze které mi chvílemi fakt trnulo a připomělo krátké (naštěstí) pracovní období v ´´Brněnské´´ (která ale patří špagetožroutům, proto ty uvozovky a neslyšíte v ní skoro češtinu, ale z 80% ukrajinskou ruštinu) Mosilaně. I když ta nebyla tak ponurá a plná krys, ale hnusný to bylo stejně. Kingovu naprosto geniální (doporučuji jako Lovecrafta, čísti zásadně kolem 11h večer) povídku, kterou (a ze které má regulérně pupínky až na prdeli) nekompromisně považuji za 1 z 10 nej, jsem tam i chvílemi cítil. Tak proto za 3. Potěšily samoz. špíčky typu, jedna postava pochází z Castle Rocku (zajímavé by bylo propojení s Nezbytnými Věcmi) a název továrny, Bachman mill.;-) Charles Lee Ray je zde opravdu šílený, ale nemá tolik prostoru, abych ho nějak kór vyzdvihoval. Snad příště, Brade.;-) Určitě bych zmínil postavu předáka Warvicka, která byla docela blízko předloze a vlastně i hl. postavu študáka Halla, která je stejně (záměrně) nevýrazná, jako v povídce. Hl. potvora byla fakt blééé a krátké záběry na tlustý ocas (aniž by se ukázal zbytek) byly asi top. I když jsem musel celý film dumati nad tím, kde je ta zatrolená obrkrysa, abych zjistil, že zde autoři splodili křížence s netopejrem. Eh. No, v odporně mrazivé předloze sice vysloveně kříženci nejsou, ale zato tam je....brrrrrr! To si přečtěte v mnou doporučenou hodinu, sami. Esli na to máte koule, či vaječníky. P.s. velmi pobavila závěrečná cedule (která se objeví vícekráte za film, ovšem bez toho dodatku)...najímáme nové pracovníky... pod novým vedením:) A kterou tam věší snad nejtlustší ženská v dějinách filmu. Cynismus hodný Kinga, když měl ještě koule a psal takovéto fláky. P.p.s. je ale škoda, že to filmaři tak přeháněli s interiéry podzemí a tak, páč povídka jest o dost skromnější (což ale dohání ve 2.pol., neskutečně mrazivě odpornou atmosférou a dosti už toho tokání) a nenajdete v ní, gigantickou jeskynní kostnici, či plovoucí rakve. Pane Singletone...méně je většinou...více. Mohlo to klidně býti i na 4. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Budova v podzemí, v ktorej sa dej odohráva, sa volá Bachman Mills, na počesť Stephena Kinga, ktorý písal aj pod pseudonymom Richard Bachman. (Kadas97)

Reklama

Reklama