Reklama

Reklama

Apatykář Melchior: Znamení čarodějnice

  • Estonsko Apteeker Melchior. Viirastus (více)

Obsahy(1)

Děj se odehrává ve středověkém Tallinu. Stejně jako v předchozím dílu je apatykář Melchior asistentem soudce, kterému pomáhá s objasněním vražd, ke kterým ve městě došlo. Noční hlídač je vyděšen duchem tragicky zesnulé dívky - před 12 lety se ve studni na zahradě jednoho domu utopila mladá dívka Dorotea Gosvinová, dcera bohatého obchodníka. Jejím tehdejším přítelem byl Till, syn obchodníka Bruise. Dojde k několika dalším, podezřelým úmrtím – je zavražděna prostitutka a její přítel, kteří chtěli utéct z města... (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Mystery/krimi zo severského stredoveku, v hlavnej roli Apotheklock Holmes. Nemôžem povedať, že by to bolo zlé. Zdá sa, že všetky príbehy lekárnika od Estónskych tvorcov sú celkom úspešné. Čo sa mňa týka, musím pochváliť kostýmy, masky a prostredie, pretože spolu tvorili tú správnu atmosféru. Príbeh, teda záhada, ktorú tu riešili, bola tiež fajn aj s malým zvratom na konci. Nesadli mi tu však herci. Ani hlavný hrdina, ani jeho frajerka. Viac sa mi pozdával šerif alebo možno prior (sorry ale mená hercov ani neprečítam :) Určite mohli hrať v príbehu väčšiu rolu. Každopádne, film nie je zlý zážitok, všetko tu plynie tak prirodzene a živelne a na nič sa to nehrá. Slušných 64% - 3* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Apatykář Melchior mi připadá trochu jako seriál Vraždy v Midsomeru. Děj se odehrává pořád na stejném místě, dochází k vraždám místních a Melchior je ten, kdo vše odhalí, stopáž je kolem hodinky a půl. Tentokrát se podíváme i za hranice města, což je osvěžující. Když se objevil motiv čarodějnice, tak jsem doufal, že snímek bude mít i mysteriózní charakter, ale bohužel je to tak jen na začátku. Následně se ale jen vrší mrtvoly a spíše jako by se čekalo na závěrečné odhalení ve stylu klasické anglické detektivky. Na mě to spíše působí jako televizní zpracování. Chybí mi větší herecké rozpětí a silnější atmosféra. Je to takové nemastné, neslané, plytké. ()

Reklama

MeGab 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, jestli i filmy budou mít vzrůstající kvalitu podobně jako knižní předlohy. Přepis tohoto dílu nebyl zdaleka tak křečovitý jako první „Záhada Oleviste/sv. Olafa“ (film tento podtitul nenese). I tak byl ale děj filmu vzhledem ke své krátké stopáži opět, dle mého názoru úplně zbytečně přeplněn mrtvolami. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelné, ale není to Soudce Ti ani hrdinové z knížek Juraje Červeňáka, ty knížky si přímo říkají o sfilmování! To by byla série pro Netflix! ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

2 je taková nejsvižnější a nejzábavnější z trilogie . Co se týče výběru hlavních postav , pořád jsem přemýšlel , koho mi ta krasavice Keterlyn připomíná . A pak jsem si vzpomněl , že mám známého , který odešel za prací do zahraničí a on má přesně takový obličej , no mezi námi na děvče to žádná výhra není. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama