Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jednoho z největších lidských dobrodružství – dobytí severního pólu v roce 1926 – viděný očima nedobrovolného polárníka, malého teriéra Titiny. Roztomilý čtyřnohý tulák, na kterého narazil na římské ulici, okouzlil italského konstruktéra a vzduchoplavce Umberta Nobileho natolik, že si ho vzal domů.  A protože to byla slečna, dal jí jméno Titina. Titinu ovšem nečekal jen teplý pelíšek a pravidelné misky s jídlem. Jejího nového pána totiž oslovil slavný norský objevitel Roald Amundsen a objednal si u něj vzducholoď, na níž hodlal dobýt severní pól. U toho Titina samozřejmě nemohla chybět a právě jejíma očima sledujeme cestu italské posádky a norských polárníků za posledním neobjeveným místem na Zemi. Výprava je to vzrušující, plná dobrodružství a nebezpečí, ale dobytím pólu v roce 1926 ještě zdaleka nekončí. Protože toto je skutečný příběh, který pokračuje dál… (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (7)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z mála animáků, který se mě líbil. Film, takřka podle skutečné události, kdy Roald Amundsen chtěl dobýt po Jižním pólu i ten Severní. Takřka - protože je natáčen z pohledu malého italského psa, majitele, který Amundsenovi sestrojil vzducholoď. Není to jen o té jedné výpravě, ale i poslední cestě Amundsena do oblasti Severního pólu. Mě se to moc líbilo. Jak animace, tak děj a hlavně, že to prostříhali archivními záběry z opravdové expedice. [27. hodnocení, 2. komentář, 78%] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2023) Titina, psí polárnice má rozhodně potenciál oslovit dětské, ale i dospělé publikum. Zatímco děti ocení odlehčený humor (spojený zejména s postavou Titiny) a líbivou animaci, tak dospělého diváka zaujme forma, jakou je příběh o dobytí severního pólu vyprávěn. Na Amundsenovo a Nobileho dobrodružství se díváme psíma očima, zároveň je animace účelně proložena archivními záběry, které dávají filmu plastičtější (a autentický) rozměr. Jako osobní bonus beru i to, že jsem se něco málo přiučil z dějin objevů - i když je třeba mít na paměti, že se jedná o fikci (na což odkazuje i úvod filmu). ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Vypadá moc dobře to spojení současné animace s archivními černobílými záběry. Dobývání severního pólu, konstrukce a následný let vzducholodí, to je téma, které má předpoklady zaujmout malé i velké. Myslela jsem, že pejsek tam byl přidán kvůli tomu, aby byl příběh ještě atraktivnější pro dětského diváka, potěšilo mě proto, když jsem toho psího hrdinu uviděla dovádět i v úryvcích z dokumentárního filmu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Vždy mě potěší, když vidím, že se ve filmu s tématem z novějších dějin vhodně využívají a vkládají i existující autentické záběry a pokud možno i jinak, než jen coby bonus na závěr. V animovaném filmu jsem se snad ještě s takovým prvkem nesetkal, ale překvapivě ty staré černobílé záběry a animovaný příběh pěkně zapadly k sobě i přes ten groteskní nádech mnoha humorných momentů... a uvidíme v nich na chvíli i „naši“ sympatickou psí hrdinku – drobnou zvířecí společnici, z jejíž pohledu je příběh dobývání severního pólu netypicky zpracován. Zarazil mě ten Amudsen coby chvilkově hnusný padouch nad pekáčem, ale naštěstí si ve vztahu k Titině později napravil díky tvůrcům reputaci svým písňovým číslem. :) Tyhle dobrodružné cesty s dobýváním vzdálených míst se mi neomrzí, viděl jsem už pár starších hraných kousků i němé dokudrama o cestě smrti kapitána Scotta k jižní točně a velice mě bavilo i odlehčené animované podání další takové výpravy. Krásná práce a příjemný výsledek se silným potenciálem oslovit širší publikum a pobavit i přinést malý historický exkurs poutavou formou. [80%] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch animáků, kdy úplně nevím, pro koho se vlastně dělal. Pro děti mně přijde dost těžká a nezábavná animace, pro dospěláky by zas bylo zábavnější, kdyby na tohle někdo vzal opravdický herce a opravdickou vzducholoď. Existuje kromě kina spousta dalších míst, kam se dá zajít pro příjemnou atmosféru... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama