Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, 65%, to musí byť spôsobené averziou voči Murphymu. Ten tu pritom podáva možno najlepší komický výkon svojej kariéry. Martinovi sa podarilo napísať veľmi vtipný scenár s niekoľkými extra vtipnými momentami. Žeby spolu s Ozom skladali hold aj Edovi Woodovi? Na druhý krát pôsobil film rovnako vtipne, ako prvý raz. ()

T2 

všechny recenze uživatele

$2.148 presne toľko stojí film ..., k čomu sa aj ja teda prikláňam lebo aj za takúto sumu sa dá točiť čo viem z vlastnej skúsenosti. Film ako celok funguje dobre a len lepšia doladenosť chýba k tomu aby to bola fakt jazda neviazaného humoru, vďaka zaujímavým scénkam a príbehu o tom ako sa dá natočiť film za pár korún a v zložený štábu plného laikov a utečencov z Mexika. Prečo potom keď sa darí nenatočiť film "Falošné kabelky a ninjovia" a konečne Steve Martin a Eddie Murphy v komédii čo má niečo do seba. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $66,384,775Tržby Celosvetovo $98,625,775 ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca komedia so svojskym napadom a az neuveritelne dobrym vykonom Eddieho Murpyho. Ten v tomto filme dokazal ze vie zahrat vsetky mozne komedialne role, je spravne sialeny, spravne profesionalny a nechyba mu ani charisma. Steve Martin odviedol taktiez vynikajucu pracu, ale unho som na to uz zvyknuty. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

I po třiadvaceti letech to Hollywood vlastně stále vystihuje, v případě Shakespeara snad dvakrát tolik. O otroctví to sice není, ale i tak měl Kit Ramsey toho Oscara dostat, hrál to přeci úplně reálně a těch pokažených dnů. Minimálně za adrenalinovou scénu přeběhnutí dálnice by si ho zasloužil i jeho bratr Jiff. Eddie Murphy je ve dvojroli fajn, Steva Martina jsem herecky přetrpěl a kvůli Heather Graham bych si snad takové natáčení i prožil. Blíže závěru tomu sice dochází dech, ale to není nic co by nevyřešilo několik ninjů s padělanými kabelkami. 75% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Původně jsem film sledoval jako názornou, i když přepálenou sondu do života začínajících režisérů, jenže nakonec mě scénář Steva Martina dostal. Skládá se ze zvláštní směsice nadsázky, hořkosti, absurdity a ulítlosti. Scénu s klapajícími podpatky v garáži považuju za skvěle vymyšlenou a geniálně zahranou. Postavu Heather Graham, pragmaticky budující kariéru zase za výstižně štiplavou. Eddie Murphy po všech těch Zamilovaných profesorech a Svatých mužích znovu prokázal, že je výborný herec. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama