Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spojení komiků Steva Martina a Eddieho Murphyho byl zajímavý nápad a jak se ukázalo, nebyl to špatný nápad. Oba zaujali svou osobní komickou pozici, čímž Eddie pojal svůj um ztvárnit několik postav odlišných charakterů najednou. I když tady dostal do vínku jen postavy dvě. Ale i tak měl možnost se patřičně vyřádit. Ani Heather Graham není nepřehlédnutelná. U ní je však složité posoudit, jestli značně přehrává úmyslně, nebo to tak má charakterově skutečně v roli. Příběh pojednává vizi, jak asi tak vzniká nízkorozpočtový naprosto brakový film v oblasti sci-fi. Aby hlavní herec nevěděl, že něco takového natáčí? Inu, motiv pro úsměvné situace v rámci bláznivé komedie jak dělaný. Tvůrci se však drželi na uzdě, takže zas až tak ohromná bláznivina to  není, ale v mnoha situacích pobaví a to i častou trapností některých dějových provedení. Celkově je vize samozřejmě hloupá, ale po divácké stránce docela zábavná. Oním zábavným pohledem a satiristickou okázalostí nám příběh ve své podstatě takřka přivádí k myšlence, jak asi tak vznikají filmy například ve studiu Asylum. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Silne béčková komédia, ktorej humor často balansuje na hrane trápnosti. Najlepší na filme je originálny nápad o nakrúcaní filmu bez toho, aby o tom hlavná hviezda filmu vedela. Z toho potom pramenia rôzne zábavné situácie. Výborná bola "hororová" scéna v garáži, škoda, že podobných scén neprináša film viac. Eddie Murphy príšerne prehráva, je cítiť, že svoje krátke hviezdne obdobie z 80. rokov má už za sebou. Steve Martin je zase, povedal by som, etalón trápnosti. Filmu sa nepodarilo rozvinúť slušný potenciál námetu. ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Trhák po americku...."všechny filmy stojí stejně - 2184 dolar, po odečtení nákladů na......" ..."oscarovou nominaci dostane černoch jen, když hraje otroka, a bílej vždycky oscara, když hraje imbecila.....sežeň mi roli debilního otroka!" Murphy je konečně vtipný jako v Beverly, jen škoda toho Mahdala....a Steve Martin? Tohle je jeho životní dílo. ()

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Poměrně úsměvný film o nadšencích, kteří chtějí natočit trhák za minimum peněz. Byl jsem zvědavý na spojení Martin a Murphy a docela mě to překvapilo. Zezačátku mě to připadalo poměrně dost vtipné, postupem času to však trochu ztratilo a já přišel na to, proč z Eddieho nebude nikdy velká hvězda: Tento film. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmársky priemysel, komici (dnes už asi len niekdajší) Steve Martin a Ediie, režíruje Frank Oz (A čo Bob?), sexy Heather Graham. Toto všetko mi behalo hlavou pred pozretím filmu, ale keďže som asi pred 2 dňami zhliadol Zamilovaného profesora 2, nemal som chuť na niečo s Murphym. Nakoniec som to pozrel a bol som veľmi prekvapený. Dostal som veľmi zábavnú a svižnú a myslím aj originálnu komédiu, kde aj Martin a Murphy predviedli, že im ešte niečo z talentu zostalo. Fakt som sa veľmi bavil a odporúčam ju každému. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama