Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mála komedií, u kterých se až třískám smíchy. Murray je v roli "zvláštního" Boba nezapomenutelný, stejně jako Dreyfuss v roli jeho "trpělivého" doktora... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Excelentní Bill Murray dělá z této jinak celkem průměrné komedie vynikající zábavu, u které jsem se zasmál jako už dlouho ne. Výborný je ale i Richard Dreyfuss jako Murrayho protipól. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,707,829Tržby Celosvetovo $-Bill Murray vs Richard Dreyfuss, asi takto by som to v rýchlosti zhodnotil. Neviem či by som to zrovna označil ako komédiu alebo skôr takú drámu s prvkami komédie, lebo to vypätie na tvári Richarda Dreyfussa má bližšie k čistému kolapsu mysle a jeho postava si teda v tomto príbehu fakt užije a to čo prežíva, prežívame aj mi s ním až ho ľutujeme... Skutočne komických scénok na zasmiatie tu moc nie je(asi najviac pobavia susedia a ich nenávisť k Dr.Marvinovi, hlavne keď na záver kričia "Burn! Burn!", keď sa mu chalupa znieti), lebo tento druh filmu má tendenciu takej jemnej nevtieravej komédie, kde sa moc netlačí na pílu ale zas o to príjemnejšie sa to pozerá, po celý čas si to drží svoju úroveň. /65%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bill Murray sa v 80. rokoch nemal dobre. Chcel nakrúcať vážne filmy, ale publikum ho bolo schopné rešpektovať iba v "blbej komédii". Toho dôkazom je krach jeho vysnenej drámy NA OSTRIE NOŽA. Rešpektovaným „serióznym“ dramatickým hercom sa mu podarilo až v 21. storočí (STRATENÉ V PREKLADE, ŽIVOT POD VODOU). Dovtedy (hlavne v 80. rokoch) bol, či sa mu to páčilo alebo nepáčilo, komediálnou hviezdou (CADDYSHACK, KROTITELIA DUCHOV 1 - 2). Komédia A ČO BOB? patrí k tomu priemernejšiemu, čo na prelome 80. a 90. rokov stvoril (viď. podobne slabá komédia BESNÝ PES A GLÓRIA s De Nirom). Film sa snaží ťažiť z jednoduchých 80. rokov (nenáročný scenár, buddy dvojka), ale príliš mu to nevychádza (a kombinácia s Dreyfussom je bizarná). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy, kde postava A otravuje postavu B, aby se z nich nakonec stali přátelé. Tohle ošetřuje jen výborné obsazení, ve smyslu Murray. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie,ale přišo mi, že už jsem někde něco podobnýho viděl, bohužel i když sem se snažil fakt hustě přemýšlet, tak se mi stejně nepodařilo vzpomenout kde, ono je taky možný, že mi to připomělo tuhle komedii, kterou sem už jednou viděl, no radši si budu myslet, že žádná podobná neni a budu tuhle komedii považovat za originální, vtipnou a se skvělým Billem Murrayem a to na 4* bohatě stačí ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bill Murray zvedl kvalitu filmu o dvě hvězdičky. Smál jsem se od začátku do konce. Jde o jeho nejlepší, čistě komediální roli. Murraye jsem ve vyloženě špatném filmu neviděl a nikde špatně nezahrál. To svědčí o jeho jak komediálních tak i hereckých kvalitách. Ještě pár podařených výkonů a místo v mé Top si najde. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenár a Bill Murray síce zo začiatku pripomínajú veľmi kvalitnú, zohranú a podarenú dvojicu, no postupom času divák zistí, že opakovaná sranda už nie je vtipná. Jednoducho film nemôže zostať a stagnovať na tom istom vtipe po celý čas. A aj keď sa prostredníctvom pár situácií podarí vykresliť úsmev na tvári, ostáva to len pri príjemnej oddychovačke. 70%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vysoce kvalitní a zábavná komedie, která mne dokázala velmi pobavit. Viděl jsem tenhle film jako dítě, když mi bylo nějakých 10 let, a od té doby jsem to neviděl, až teď, ve svých 20 letech... Za těch 10 let jsem už zapomněl děj a ani na jednu scénku si nepamatoval, ale co jsem si pamatoval je, že jsem se tehdy jako dítě u toho velmi bavil, a bavil jsem se i teď. Toto je úžasné, vtipné, zábavné, originální, neotřelé dílko, které si zaslouží pozornost, protože dokáže bavit od začátku dokonce. Je tu jedna z geniálních rolí Billa Murraye a exceluje zde i Richard Dreyfuss. Tohle je jedna velká jízda a mne to bavilo po celou dobu... Dávám čtyři hvězdičky, i když vlastně nevím, proč jednu hvězdičku ubírám, asi je to proto, že komedie většinou vysoce nehodnotím a když dám některé komedii čtyři hvězdičky, tak už to je sakra dost... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Murray příliš tlačí na pilu, některé scény by byly vtipnější bez jeho křečovitých grimas. Pobavila jsem se, na jedno zkouknutí je to snesitelné, ale že by mi tenhle film dokázal zlepšit náladu, tak to určitě ne. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie, která mi tak nějak přiblížila skvělého komika Billa Murraye, který zde hraje bravurně. Jeho spojení s Richardem Dreyfussem je zajímavé, ostatně jako samotná Dreyfussova role, která mu padla jako ušitá a dělá z něj takového pomyslného záporáka filmu. Konec mi přišel možná až moc bláznivý, ale nejspíš to byl účel. Rozhodně doporučuji pro výborné pobavení. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie devadesátých let, kterou z průměru vytahuje vynikající Bill Murray. Sekunduje mu pak Richard Dreyfuss v roli kariéristy - psychiatra, který se snaží Boba nejdřív vyléčit, ale poté se ho zbavit.. ten se však nedá. :) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Takýchto komédií už dnes človek moc nenájde. Doznievajúce 80´ roky a chameleónsky Bill Murray, to je silná devíza. Priznám sa, ž k filmu som sa dostal vtipnou náhodou. Vždy, keď dám na CSFD hľadať film kde zadám na začiatku písmeno A, prvé čo mi vyhodí je práve tento film. Všímal som si to už minimálne rok, ale nikdy som nemal chuť si ho stiahnuť. A to bola obrovská chyba, pretože som sa bavil ako už dávno nie. Scenár je dostatočne vtipný, pobaví a je bohatý na rôzne zaujímavé prvky a "vychytávky". Všetko to však stojí na grandióznom výkone Billa Murraya, ktorý zo svojej postavy vysekal toľko vtipu, že som sa išiel celý čas doslova zas...ť od smiechu. Nerád by som však prehliadal môjho obľúbenca z Čeľustí. Richard Dreyfuss sa ukázal ako parádny Billov nahrávač a jeho schyza na konci stojí fakt za to. Celkovo film vhodný na každoročnú reprízu pre všetky generácie. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jasná chyba lékaře, který si myslel, že je lepší než jeho kolegové v oboru, takže mu pacient ukazuje, že propadl naivitě, která se nevyplácí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrná a nepříliš vtipná komedie, kterou zachraňuje výborný Bill Murray. Škoda, že se film táhne a vtipných situací je v něm pomálu. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Nemám rád bláznivé komedie. (Snad s vyjímkou filmů jako je „Černá kočka, bílý kocour“ od Emira Kusturici, což však také zdaleka není jen bláznivý film) ()

Reklama

Reklama