Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouhé dva měsíce zbývaly Trevorovi Finchovi k vypršení jeho několikaletého trestu. Dva měsíce a byl by volný a svobodný. Jenže ty dva měsíce by ve vězení asi nepřežil. A tak se raději rozhodl využít příležitosti k útěku, který zinscenoval jeho kamarád. Už i proto, že zařídit pro ně oba novou identitu bude pro něj, vynikajícího padělatele dokladů, samozřejmě hračka - a pak už jim nic nebude stát v cestě za bohatstvím, léta spolehlivě ukrytým. Plán to byl vynikající. A určitě by spolehlivě klapnul. Kdyby se do něj ovšem nevloudila drobná chybička: že po jednom z těch chlápků, jejichž totožnost si přivlastnili, jde mafie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kdo je Cletis Tout? se dá v podstatě rozdělit na dvě různé části. V té první máme spletitý příběh, který se pozvolna rozplétá a ukazuje náhodná setkání, o kterých jsme neměli tušení. Ta druhá polovina je herecký koncert zůčastněných, kteří své snažení opírají o scénář. A ač je scénář v některých momentech slabší a ač nelze toto dílo srovnávat s Pulp Fiction, je Kdo je Cletis Tout? slušným přírůstem do tarantinovského žánru. Nenabízí sice nikterak genilání situace, ale má uvolněnou atmosféru, výtečné herce (lahůdkový je Allen, i když je fakt silně nevhodně nadabován - Soukup) a slušně promyšlený scénář. V kinech by to žebříčky nikdy netrhalo, ale divácký zájem si bezesporu zaslouží. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Na začiatku to malo svižné tempo a dej. Lenže s postupom času od polovice filmu to strácalo šťavu. Kuriozitou českého dabingu bolo, keď Tim Allen (gangster, bravúrne ovládajúci filmovú históriu) vyšperkuváva svoje myšlienky citáciami z filmovej klasiky. Pri jednej nezabudol poznamenať, že je z filmu "Špinavý tucet" (hahahahaha - pán prekladateľ)." Dirty Dozen" - jedine ako " Tucet špinavcov" ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale právě pro onu atmosféru jsem nakonec dal za 4, i když s odřenýma ušima. Námět a scénář jsou sice dost zajímavé, ale upřímně řečeno, některé scény se ani příliš nesnaží, kulantně řečeno, "zastírat inspiraci jinými snímky". Už samotná hlavní dějová linie - jeden se vyptává, druhý odpovídá a od jejich dialogu odbíháme v retrospektivě do "víru událostí." To už tady přece bylo. Ale nebudu jen kritizovat, musím i pochválit. A hlavně herci si pochvalu zaslouží. I když s jejich charakterizací si tvůrci nijak zvlášť hlavu nelámali, hlavně Tim Allen, ale vlastně i Christian Slater se zhostili svých úloh dobře. Výborný je ale i Billy Connolly, byť nemá ve filmu moc prostoru. Každopádně jde o celkem pohodový filmeček, v němž sice divák asi nenajde žádné velké překvapení a bude muset překousnout i pár hollywoodských klišé, ale jinak se asi bude bavit docela dobře. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé převyprávění filmu - i když se z toho dalo vycucat mnohem víc, všechno bylo dobré - ale trošku více života by to chtělo vnést do filmu. I ty scény s nějakou akcí nebyly skoro vůbec akční. Připomíná mi to reklamu na ČT ( dobrej film, ale špatná, někdy až hodně suchá reklama, která nikoho nenavnadí, kdo film nezná ). Každopádně přijemnej film. Doporučuji ale v nějaké bandě - pro lepší atmosféru. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Na to, že by to měla být i komedie, se dočkáte dost mála vtipů. Ale nakonec to vůbec nevadí, protože tohle dílko má mnoho jiných kvalit. Užijí si ho jistě milovníci starých klasických filmů (Marku, doporučuju ;-)), protože odkazů je zde přehršel. Já byl velice příjemně překvapen výkonem Tima Allena, jehož zabiják - klaďas neměl chybu a i Portia de Rossi působila velmi mile a sympaticky. K tomu dodejme zajímavě pojaté vyprávění příběhu (nejdříve dialog a vyprávění událostí minulých, následně vystřídáno odvíjením děje v přítomnosti) a já se absolutně nestydím to trochu osolit- 80 %. Oblíbená část- mafiánův monolog v kuchyni ohledně rozstřílení obchodu ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Ve své knize 'Nesnesitelná lehkost', ve které popisuje svůj boj s mentální anorexií, Portia de Rossi prozradila, že během natáčení tohoto filmu vážila pouhých 35 kilogramů. Několikrát bolestí zkolabovala a většinu natáčení protrpěla. (Patw)
  • Louis Di Bianco soutěžil o cenu Kanadské filmové komedie v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Reklama

Reklama