Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterinář Herman Varnick nařídí svým podřízeným, aby mu opatřili další psy na jeho pokusy. Ti vyloupí obchod se zvířaty, ale záhy musí uprchnout před policií. Malé štěňátko bernardýna jim uteče a nepozorovaně se dostane do domku Newtonových. Děti se domnívají, že jejich otec George konečně vyslyšel jejich přání a štěně jim koupil. Ten to uvede na pravou míru, ale je ochoten nechat psa v domě do doby, než se o něj přihlásí jeho majitel. Pes dostane jméno Beethoven a roste jako z vody. Všem působí radost, jen George s ním má problémy. Když se mu pes nastěhuje do manželské postele, zdá se, že pohár hořkosti je naplněn. Veterinář Varnick, který potřebuje další psy, přesvědčí George, že bernardýn může být nebezpečný, což pes "dokázal", když překazil svému pánovi podpis smlouvy s nespolehlivými partnery. Chce se proto psa zbavit. Proti vůli rodiny jej odveze do Varnickovy ordinace na utracení. Děti i manželka otce přesvědčí, aby se pro psa vrátili... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné na čem jsem vyrůstal, tahle naivní komedie ale v mládí měla svoje kouzlo, hlavně naprosto sympatický pes v hlavní roli. Filmu dávám 4* ta jedna je z nostalgie, ted když jsem to viděl po nějakých 6 letech jsem se moc nebavil, a ani niajk moc jsem se nebavil, ale prostě to bylo celkem sympatické. Grodin je sympatický herec a ta jeho zatrpklost je výborná. Jediný herec který mi dost překážel je ten mladej brejlatej kluk. Ten byl fakt nesympatický. Každopádně nostalgie se zase jednou projevila. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

K rodinnému domu s velkou zahradou patří velký pes. Tohoto hesla jsem se jako malá držela zuby nehty. Přesto jsem nikdy neměla jak zahradu, tak psa. Takže jako dítě jsem povedené filmové rodince úžasného, slintavého Beethovena lehce záviděla. Ani po letech film neztrácí svou pohodu. Je to prostě ideální rodinný film, kde není nouze o vtipné a milé situace. Sice o hereckých výkonech se tady moc mluvit nedá, ale o tohle tu ani tak moc nejde, Beethoven je prostě fajn sám o sobě. Pořád to u nás jelo na videu, jak jednička tak dvojka. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Místy vtipná, místy trapná komedie. Bohužel tu psí rasu jakou reprezentuje Beethoven nijak nemusím, takže mi nijak k srdci nepřirostl. A těch trapných momentů je bohužel víc než těch vtipných (zvlášť to že furt něco oslintává je pak už trapný). Stále ale koukatelné a na zabití odpoledne postačujcí dílko. 45% a 2*. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Beethotvena jsem měl jako dítě rád, není moc dětí, které nemají rády psy. Je to rodinná komedie a tak se to musí brát. Jsou zde povedené fórky jako David Duchovny se svou kolegyní jedoucí, letící a posléze zase jedoucí na lavičce. Nutno přiznat, že tomu čemu jsme se chechtali jako děti se dnes jen pousmějeme, ale je třeba to brát jako čistě pohodový film, oddechovka u níž se nedá moc přemýšlet a ani se to nedoporučuje. To pak s lehkostí přehlédnete afektovanost některých postav zvláště v humorných scénách. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film z mého mládí. Sledovat to teď, byl bych asi kritičtější, ale jako malému se mi to líbilo velmi a film jsem viděl mnohokrát. Hlavní čtyřnohý hrdina a sympatická rodinka si mě hned získali a držel jsem jim palce po celou dobu. Z objektivnějšího pohledu by se dalo leccos vytýkat, ale dělat to nehodlám. V rámci žánru dobrý film a jiné ambice nikdy neměl. Mám na něj hezké vzpomínky, teď mu rád dám tři hvězdy a v budoucnu se někdy ještě mrknu s dětmi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Titulní roli si zahrál pes Christ, který se mimo jiné objevil také v seriálu Krok za krokem. (WolfR)
  • Ve scéně, kdy si večer Beethoven zapne televizi, vysílají film Vlkodlak (1941). (stursky)
  • Výcvik psa Beethovena měla na starosti Eleanor Keaton, vdova po herci Busteru Keatonovi. Z velké části se na výcviku podílela také škola pro psí herce Accurate Animal Action, kterou vedou od roku 1978 na svém ranči v Los Angeles zakladatel Karl Lewis Miller se svou dcerou Teresou Ann Miller. (Mara12)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama