Reklama

Reklama

Plač, má milovaná vlasti

  • Jihoafrická republika Cry, the Beloved Country (více)

Obsahy(1)

Jihoafrický ministr církve Steven Kumalo (James Earl Jones) je odvolán ze své vesnice do Johannesburgu. Tam zjistí, že jeho syn Absolom (Eric Miyeni) byl uvězněn v souvislosti s loupeží, ve které byl zabit běloch. Otec bílého muže James Jarvis (Richard Harris) je zastáncem apartheidu, oddělení ras, které je zákonem Jižní Afriky. Když se setkávají, Kumalo i Jarvis přicházejí k nečekanému poznání nejen o svých synech, ale také o povaze své vlastní lidskosti. (sator)

(více)

Recenze (7)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Šíleně hrůzná minulost dala této jediné "vyspělé" zemi v Africe možnost být lepší než-li ostatní, kteří se teprve potácí v hrůzách svého vlastního nepochopení a rasového neporozumění si.!!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý příběh a dobře herecky ztvárněný, ale nemůžu si pomoct, ta možnost vykoupení, odpuštění, mi prostě neseděla. Asi už jsem moc zkažený touhle společností a představuji si spravedlnost hodně jinak, ale ten závěr mi prostě nesedl, i když pravda, vztah postav Jamese Earla Jonese a Richarda Harrise je zajímavý. Dobře natočené, jen bych si představoval jiný vývoj. ()

sator

všechny recenze uživatele

Jihoafrický ministr církve Steven Kumalo je odvolán ze své vesnice do Johannesburgu. Tam zjistí, že jeho syn Absolom byl uvězněn v souvislosti s loupeží, ve které byl zabit běloch. Otec bílého muže, James Jarvis, je zastáncem apartheidu, oddělení ras, které je zákonem Jižní Afriky. Když se setkávají, Kumalo i Jarvis přicházejí k nečekanému poznání nejen o svých synech, ale o povaze své vlastní vlastní lidskosti. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Rok 1946 - Jihoafrická Republika. James Earl Jones v roli prostého vesnického reverenda Stephena Kumala, který odjíždí do Johannesburgu, aby našel svého syna. V Johannesburgu se však ocitá ve zcela jiném světě. Hned na počátku je okraden. Pak zjišťuje, že jeho bratr John je aktivním bojovníkem za práva černé většiny. Stále však nemůže najít svého syna. James Jarvis (Richard Harris) je bílým bohatým farmářem, který podporuje rasovou segregaci. Jeho syn Arthur je aktivním bojovníkem za stejná práva pro všechny, což jeho otec nemůže překousnout. Jednoho dne je Arthur nešťastnou náhodou zastřelen Absolomem, synem reverenda Kumala. Po smrti svého syna se starý Jarvis paradoxně změní a k černým přijímá tolerantnější postoj. Drama dvou otců podle románu Alana Patona je skvělou sondou do černé jihoafrické společnosti. Jak to řekl reverend Vincent "Bojím se, že když nás začnou mít bílí rádi, my je začneme nenávidět." Nutno pochválit výtečné výkony Jamese Earla Jonese i Richarda Harrise a krásnou kameru Paula Gilpina. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dojemný a trýznivý příběh z JAR roku 1946 o vražedném konfliktu, kdy černý zabíjí bílého. Dobře zahráno. ()

tahir 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne dojemny pribeh z Juznej Afriky v roku 1946. Perfektne herecke vykony, perfektna hudba, perfektny pribeh, tazko nieco vytknut. Fanusikovia filmov z Afriky siestu imaginarnu hviezdicku navyse, ako ja. ()

Reklama

Reklama