Reklama

Reklama

Siska

(seriál)
Německo, 1998, 91x60 min

Hrají:

Peter Kremer, Werner Schnitzer, Matthias Freihof, Juraj Kukura, Christian Kohlund, Hansa Czypionka, Uwe Ochsenknecht, Sabine Petzl, Marian Lösch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Peter Siska byl právě jmenován šéfem oddělení vražd na mnichovském policejním ředitelství, kde se pokusí navázat na tradici šéfinspektora Derricka, který mistrovsky řešil složité případy takřka čtvrt století. Peter Kremer v roli Petera Sisky je rázný sympaťák nenápadné elegance, nepodléhající módě. Po boku mu stojí dva ostřílení seriáloví policisté Werner Schnitzer jako inspektor Jacob Hahne a Matthias Freihof jako detektiv Lorenz Wiegand. Vytvořili spolu skvělé trio, jež si rychle získalo srdce televizních diváků. V první epizodě se seznámíte se životními osudy a charaktery všech tří hlavních hrdinů seriálu. Siska nastupuje na místo velitele mordparty a od samého začátku je zřejmé, že používá značně osobité vyšetřovací metody a je připraven je na novém působišti okamžitě začít uplatňovat. Napínavé příběhy pátrání po mnichovských vrazích se samozřejmě neobejdou bez tvrdých ran, rychlých honiček a pořádné dávky napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Wiegand to oběhá, Hahne to vylustruje a Siska to slavnostně objasní. Je to sice pořád stejné, ale byl jsem už ve svém životě obtěžován mnoha německými seriály, které měly na můj duševní vývoj daleko horší vliv. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nějaký odborný poradce by nebyl? Nebo byl a nebyl při smyslech? Siska je bohužel moc velký suchar a moc malý charismaťák, aby dokázal zaujmout a člověk mu mohl aspoň trochu fandit. Jak přišli scénáristé na ty nepolicejní postupy s ohrožením civilistů se asi nedovíme, potažmo dovědět nechceme ... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někdo může takto ignorantsky popírat to, že Siska je se svým poměrně charismatickým postojem k věci nejlepším německým krimiseriálem po spojení bývalé NDR s NSR..... já dávám čtyři hvězdy za dobrou hudbu i slušnou atmosféru..... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatný německý krimiserál to není, když se dívám na zdejší hodnocení. Sice je to takové nemastne neslané, ale někdy se na to dá dívat a některé případy za to stojí. Takže to vidím tak na 42% = ** ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Herr kommissar Siska du hast ein ODPAD. Siska: "Nein, bitte, nein!!!!" Kingik: "Aber ja" Siska: "Du arschloch!!!!" Mé hodnocení: 0% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tých pár častí bolo dostatočným mementom, aby som v tom ďalej nepokračoval. Poznáte to, rodičia to pozerajú, vy si sadnete do obývačky s večerou a tak omylom vzhliadnete zopár častí. Je to slabota, znova klasický nemecký kriminálny seriál pre dôchodcov, ktorý nie je ničím zaujímavý. Ale keď sa im páči, tak prečo dávať odpad. Naše babky by dali potom odpad všetkým novým Batmanom. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nemci dali svetu Adolfa, potom v 70 tych rokoch smiešne péčka a ich ďalší level pomsty sú ich kriminálne seriály. (Proti bavorským klobásam a nemeckým autám ale nič nemám :)) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kremer v první sérii ještě jakž takž ušel, ale jeho nástupce v hlavní roli je panoptikální klaunský zjev s charizmatem plechovky od psího žrádla.Stereotypní zápletky i způsob jejich řešení a hluchá místa zabírající nemalou část stopáže dělají z tohoto seriálu důstojného nástupce sraček typu "Derrick" nebo "Starej". Ale furt lepší než ta prokletá Kobra! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Neviděl bych to tak tragicky, ačkoliv díru do světa tím krimi u našich sousedů neudělá. Poněkud nedůvěryhodná trojice vyšetřovatelů, velice neinvenční případy se stejnou strukturou, televizní vizáž druhé cenové - to jsou hlavní neduhy. Úvodní znělka je chytlavá, ale na větší zapracování mozkových závitů bych to neviděl. Siska je pouze sympatický projekt, co se snaží o vše možné (i humor zkouší...), ale nakonec s houfu slabého průměru nevyleze. ()

Reklama

Reklama