Reklama

Reklama

Láska podle plánu

  • Velká Británie What's Love Got to Do with It? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá filmařka Zoe zažívá jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým, což její excentrická máma nikdy neopomene okomentovat. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Zoe zapíná kameru a vydává se dokumentovat Kazimovo hledání lásky cestou rozumu. Od setkání s dohazovačem, přes online schůzky a rodinné návštěvy po internetu, až po cestu do pákistánského Láhauru na velkolepou exotickou svatbu s domluvenou nevěstou. Tam si začne uvědomovat, že by se z odlišného přístupu hledání lásky mohla něco naučit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (41)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chceli kolonizovať Indiu a teraz India s Pakistanom kolonizuje ich. Každý návštevník Londýna si to rýchlo všimne. Napriek tomu je tu trochu kritiky - dohodnuté manželstvá ako kultúrny neduh. Ale nakoniec sa aj tak všetko pekne multi-kulti spojí, no tádžmahálske disko a zápach kari vás sprevádza ešte niekoľko hodín po odvysielaní. Komédia ani náhodou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O Shekharu Kapurovi, který svůj zájem o historii dvakrát demonstroval Královnou Alžbětou či výpravnými Čtyřmi pírky motajícími se okolo symbolu zbabělosti, určitě nelze říct, že by byl zrovna produktivní. Za kameru se nežene (buď mu producenti nevěří, nebo nenacházel „správnou“ látku) a vrátil se až po mnoha letech s průměrnou romancí, kterak partnera po zbytek života vybírají rodiče, prostě příběhem s hodnotami, které jsou nám poměrně vzdálené. Snad navždy sympatická Lily James už by se nebránila založení rodiny, ale opačné pohlaví si k sobě moc nepřipouští, navíc jí spoustu času zabírají její dokumentaristické aktivity. A když se pákistánská rodina jejího nejlepšího kamaráda rozhodne kvůli víře pro asistované hledání synkovy ideální manželky, hodlá tenhle pro ně tradiční krok sledovat pohledem kamery... Humoru je málo, vyloženě milých momentů taky. A i když se na to celé docela dobře dívá, nejde o nic, co bych si chtěl někdy pustit znovu. PS: Chlapík sedící v letadle vedle Emmy Thompson, vypadá jak indická verze George Clooneyho. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

standardní romantická pohodovka, která není ani dramatem, protože se tu nic extra dramatického neděje a už po pěti minutách divák ví co se stane a jak to celé skončí, a není ani komedií, protože se tu neděje nic vtipného a humor který tu je jede na volnoběh a neškodnou jistotu. V jádru příběhu stojí dva dávní kamarádi, kdy ona má v lásce smůlu a on se rozhodne jít cestou "jistoty" v podobě předem domluveného svazku a v průběhu jim samozřejmě dojde, že by tak nějak měli být spolu, akorát to celou dobu velmi (ne)překvapivě neviděli. Nejlepší část je ta odehrávající se v Pakistánu, která hýří barvami a nechybí ani náznak bollywoodského tance. A pak je tady samozřejmě Lily James, která je sympatická a roztomilá jako vždy a nejspíš bych jí odpustil a fandil i kdyby hrála v Ordinaci v růžové zahradě...60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná exotická romantická jednohubka, tentoraz z prostredia komunity Pakistancov žijúcich v Anglicku. A samozrejme sa pozrieme aj do Pakistanu. Samotná zápletka nič extra originálne. Ústredný pár sa kamaráti od detstva, ale zase musí uplynúť skoro celá stopáž, kým pochopia, že sa milujú. Preto okrem sympatickej Lily, absolútne zbytočnej Emmy, najviac zaujme práve tá Pakistanská kultúra. Proste na jedno pozretie ok. 5/10. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jméno režiséra (a hlavně jeho dosavadní filmografie) ve mně moc důvěru nevyvolávalo, ale stejně jsem to chtěl vidět kvůli Lily James, která mě kdysi okouzlila v Popelce. V tomto ohledu mě dost otrávilo obsazení jejího hereckého protějšku, protože Shazad Latif s ní tvoří pár více než nesourodý, a pokud jde o Emmu Thompson, její filmovou matku, ta aspiruje na nejotravnější filmovou postavu všech dob (skutečně si nevybavuji, kdy naposled mě někdo ve filmu tak iritoval). Jinak pokud jde o děj, je to samozřejmě dokonale předvídatelné od začátku do konce, a navíc otravně dlouhé, protože sledovat skoro 2 hodiny film, kde přesně víte jak dopadne, je prostě úmorné, a osobně jsem si u toho jen prohloubil averzi k současným romantickým komediím, které aktuálně považuji vedle hororu za asi nejpokleslejší žánr, což mě mrzí o to víc, že jsem ho kdysi měl moc rád. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je o bielej Britke, ktorá sa zamiluje do muža z Južnej Ázie. Scenáristka filmu Jemima Goldsmith Khan je tiež biela Britka, ktorá sa v polovici 90. rokov minulého storočia zamilovala a vydala za muža z Južnej Ázie – Imrana Khana Niaziho, kriketovú hviezdu a (od roku 2018 do roku 2022) premiéra Pakistanu. Imran a Jemima boli manželmi v rokoch 1995 až 2004 a majú spolu dve deti. (Arsenal83)
  • Zoe rozpráva deťom pri ich strážení klasické rozprávky v prerobenej verzii. Prvou z nich je "Popoluška". Predstaviteľka Zoe, Lily James, si zahrala vo filme Popoluška (2015). (nirvana91)
  • Film bol natočený za 43 dní. (EvilMatus)

Reklama

Reklama