Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Opět další z případů, kdy nechápu to (zbytečně) nízké hodnocení… Ok, film neumí využít plný potenciál zápletky o klonování, hudba stojí za houby a konec je natahovanější než kdejaká žvýkačka, ale upřímně, pokud nepočítám třetího Terminátora je tohle zřejmě poslední film, ve kterém je Arnold takový, jak ho známe a máme rádi. Drsný, starostlivý, pronášející nekompromisní hlášky a vždy připravený nakopat pár zadků. A já se při tom opravdu bavil, takže na poctivých 80 % to vidím s naprostou jistotou. A opravdu, nevěřte zdejšímu hodnocení, není to TAK špatné, jak by se mohlo zdát. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Arnold je jenom jeden a nikdy nemůže být nahrazen nějakým vyjebaným klonem! I když vypadá stejně, tak prostě NIKDY! tohle neexistuje rozumíte??? Jinak spíš podprůměrnej sci-fi akčňák charakteristickej pro toto Arnoldovo slabší období. Chtěl bych dát aspoň za něj tu třetí hvězdici, ale nejde to. Není to vyložená sračka typu Junior, Batman a Debil nebo Protiúder, ale ani tak nad tím nebudu zrovna plesat.45% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| Jeden z posledních Arnoldových filmů před jeho dočasným (naštěstí, v r. 2010 se VRÁTIL) odchodem na guvernérskou pozici. No, jak vidím hodnocení ostatních a tak (samozřejmě se tím nikdy neřídím), tak jsem si říkal, to není možné, tak podprůměrné ohlasy. Jasně, velká pecka to není. Nemáme tu nabušeného Arnolda s kulometem, nekompromisný výraz atd. Ale to se dá přeci pochopit, když už zde viditelně stárnul. Třeba v současné době mu táhne skoro na 70 a jak natáčí skvělé filmy. Příběh je v tomto snímku dobrý – ne teda ničím extra zajímavým, ale pár solidních scén se zde najde. Arnold tu působí jako sympatický hrdina – takže nejde mu nefandit. Akčních scén je zde tak akorát, jsou především tvořeny přestřelky z laserů apod. Rozhodně je akce dobře natočena, je netypická, ale to přece až tak velký problém není. Co se týče režie, vytknul bych pár zbytečně zpomalených a někdy i divných záběrů kamery a to v neakčních scénách. Samozřejmě nemůže se celý film brát vážně páč je to místy trochu ujeté, ale v dobrém slova smyslu. Záporáci žádný respekt u mě nevyvolávají. Je sranda pozorovat jak několikrát zemřou a záhy se zas zas naklonují. Finále mě až tak už moc nechytlo, ale i tak jsem celkově spokojen. Hlavně, že v dialogových scénách jsem se vůbec nenudil. Žádnou velkou chybu neshledávám. Hudba byla celkem ok. Mě se film líbil, je to takový bláznivý film, který by měl každého Arnoldova fanouška alespoň trochu potěšit. Nevím, asi jsem divnej. Nadprůměr to teda je a ty slabší 4* s radostí dávám. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Arnold je hviezda, presnejšie bol. Dnes je doba inde a akčné filmy už nejdú tak na dračku ako kedysi. 6.deň je jeden z posledných zdarilejších filmov, ktoré natočil tesne pred tým, než sa dal na politiku. Film má skutočne dobrý a stále aktuálny príbeh, veľmi slušné obsadenie v zásadných vedľajších úlohách. Záporák M. Rooker a doktor R. Duwall. Arnie ako hlavná postava to ako tak ustál, dvojrola v jeho podaní však nikdy nebude viac ako priemerná, čo však v akčnom filme postačuje. Film má dobrú víziu budúcnosti, je tu veľa zaujímavých nápadov a v niektorých momentoch pripomenie napr. Total recall P. Verhoevena. Akčné scény majú rezervu, nie sú tak adrenalínové ako by mohli byť a réžia celkovo je hlavný dôvod prečo prečo film nie je lepší. Jednoducho mu chýba iskra, šťava, napätie, nazvite si to ako chcete. Tento film mal rozhodne na viac a pri pomyslení, čo by s týmto materiálom urobil taký Cameron zaplače nejeden fanúšik Arnolda i sci-fi žánru. 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tri roky pred tým ako bol Arnold Schwarzenegger zvolený do funkcie 38. guvernéra štátu Kalifornia stvárnil hlavnú úlohu v snímku "Šiesty deň". V tých časoch bola jeho herecká kariera v kríze, na úpadku. Filmy v ktorých sa objavoval za moc nestáli. Boli to samé prepadáky: "Junior", "Likvidator", "Batman a Robin", "Koniec dní", "Všade samé zvončeky" . Akčný klonovací sci-fi thriller "The 6th Day" nie je na tom o nič lepšie. Je to zdĺhavé, predvídateľné, béčkové, mizerne zrežírované. ** ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadských městech Vancouver, Burnaby a Toronto. (Terva)
  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)

Reklama

Reklama