Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Jeden z Arnieho nejelpších scify filmů. Příběh se neloudá, akce je tu pro mě dost a navíc se mi tu líbily ty laserové pistolky, které filmaři do filmů moc nedávají proč? Střelné zbraně už jsou out a navíc to tady při zásahu pěkně jiskří, Arnold je neobyčejně vtipný, ale už trochu z formy, stáří jde na něm už dost vidět, ale stále je to jeho nadprůměr. Asi si koupím laserový holící strojek :-) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Svět okolo se snaží tvářit nadčasově a docela se mi to daří navodit mě na jejich strunu. Arnold hraje jako vždycky, ale je vidět, že sci-fi snímky mu sedí víc, než normální akčňáky (Protiúder) nebo nedejbože komedie (Junior). Byly to právě snímky Predátor, Terminátor a Total Recall, kde se Arnie proslavil a na tuhle vazbu tak trochu celý štáb spoléhá. Určitě jsem se několikrát zasmál díky pěkným obratům ve scénáři a hláškám, ale čekal jsem větší akční pecku a to se mi nedostalo. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímky tohoto typu jdou zcela mimo můj filmový záběr. Přesto jsem neodolal a na snímek se koukl. Výsledek? Pokusím se jej ve zkratce shrnout. Klady filmu: zajímavé (a relativně přijatelně podané) zamyšlení nad různými etickými problémy a dilematy: klonování, manipulace, právo na život a smrt etc., děj není infantilně jednoduchý a zároveň není překomplikovaný, snímek obsahuje pár opravdu dobrých vtípků (světe, div se - i já se zasmál). Zápory filmu: špatné herecké výkony béčkového typu (hlavními postavami počínaje a komparsisty konče), ledabyle odvedené akční scény (střílení z bambitek, prostředí kolem akčních scén). Shrnuto a podtrženo: Klady a zápory filmu vidím v poměru 50 na 50, tedy "fifty-fifty". Přesto: nelituji stráveného času. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to takové pomalejší a utahanější ale v pozdějších fázích se z toho stává celkem slušná podívaná. Ale rozhodně to mohlo být i lepší. Jak po stránce trikové tak po stránce režijní. Přesto slušná a v mnoha ohledech inteligentní sci-fi, jejíž přůběh rozhazuje jen Arnieho přítomnost, která slibuje akční jízdu, která se však v žádném případě nekoná. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Podľa mňa vôbec nie zlé a dokonca ani Arnoldovo "citlivé herectvo s charakteristickou jemnou mimikou" mi nevadilo...Bál som sa, že tak zaujímavý námet skĺzne do béčkovistosti, ale prekvapujúco ten film obstojí v mojich očiach aj v rámci "serióznejšieho" akčného a sci-fi žánru (hoci je jasné, že prvá liga to nie je zďaleka). Film hýry nápadmi a vcelku originálnymi kulisami, aj scény Arnold vs. Arnold mi prišli nápadité...Celkom príjemné prekvapenie! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)
  • Natáčení probíhalo v kanadských městech Vancouver, Burnaby a Toronto. (Terva)

Reklama

Reklama