Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

suicide 

všechny recenze uživatele

Když Arnie nebyl ještě gubernátorem, tak byl vyjímečným pilotem a nadaným špionem-samoukem. A takového Arnieho mám rád. Nemyslím, že by se mu dalo říkat Pan Herec, ale v takových filmech je kovaný dobře a odvádí kus poctivé řemeslné práce. 6.den mě překvapil i trochu i po dějové a scénáristické stránce- ne, opravdu nejde o brak, a dokonce i nějakou myšlenku to zvládlo obsáhnout. Samozřejmě, šlo by si s ním hrát více, ale stejně šlo především o akci a o film, který spíše svou mentalitou patří do let devadesátých. Já jsem spokojený sedmidesátiprocentně. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že první třetina filmu mě moc nebavila. Neustále jsem od toho odcházel, zastavoval to....Střed, ale začíná být akčnější a poznáváte, že film se snaží o jakous , takous zamotanost. Ne že by se to nijak extra dařilo a konec může šokovat, tak 10 procent diváků, ale není to rozhodně hloupé. Navíc akce nabírá na obrátkách graduje ji situace okolo Adamů. Nakonec je z toho fajn podívaná s Arniem. Vytknu určitě absenci neporazitelného a ďábelsky zlého padoucha. Navíc a klidně mě kamenujte Atnie v tomto druhu filmu mi nějak nesedí. Nebyl zlej ale... 65 procent za nakonec slušný pokoukání. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Fuj to bolo. Najhoršie je, že sa nemuselo jednať o AŽ TAKÝ malér. Lenže odporne obligátna réžia rutinérskeho kanadského fušera Spottiswoodea (Turner a Hooch, čo dodať) všetko ničí už v odpudzujúco nakrútenej úvodnej scéne futuristického futbalu (to isté, čo vo VESMÍRNEJ PECHOTE, ale o 70% horšie nakrútené). A to, čo príde potom? Zločin voči dobrému diváckemu vkusu. Iste, Arnold sa dá, lenže čo zmôže voči strašným kolegom (Rookera a Rapaporta ťažko niekto označí za dobrých hercov, tentokrát je však obzvlášť bezradný aj chudák "Tom Hagen" Robert Duvall) , trápnym počítačovým trikom (paradoxne, počítačový "prelet helikoptérou" je asi najlepšou scénou snímky) a myšlienke podanej tak tupo, až je jasné, čo si páni filmári myslia o svojich divákoch. Sci-fi vízia je naivná až školácka a až ma znechutilo, ako MDLO je nakrútená (občasná) akcia. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tema klonovania je zaujimavym nametom na film, len skoda, ked nie som spokojny so scenarom. Volakedy som dal tomuto filmu 80%, avsak dnes som ho znizil na 60%, kedze mi nepriniesol ten pozitok, aky som ocakaval. Okrem toho sa mi tam zdali byt niektore veci nelogicke a nedostatocne vysvetlene, alebo mi to mozno uniklo, ale mozno aj preto, ze ma ten scenar skor unavoval ako zaujimal. Viem si predstavit, ze ani taky Christopher Nolan by to nenatocil jednoducho, ale on by sa so scenarom aspon poriadne pohral do takych detailov, ze by ten film bol urcite zaujimavy. V kazdom pripade si rad zopakujem niektore starsie filmy, ktore som uz videl, ale na nic si takmer nepamätam a tento film bol jednym z nich. _________ Arnold Schwarzenegger - (Adam Gibson) +++ Michael Rapaport - (Hank Morgan) +++ Tony Goldwyn - (Michael Drucker) +++ Michael Rooker - (Robert Marshall) +++ Sarah Wynter - (Talia Elsworth) +++ Wendy Crewson - (Natalie Gibson) +++ Robert Duvall - (Dr. Griffin Weir) +++ Produkcia: Arnold Schwarzenegger +++ ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Toto je muj jiz podruhy upravovany, tedy celkove treti komentar k tomuto filmu. Poprve jsem dal tusim 1* a prskal sjem nad moralistickym poselstvim tohoto filmu - je potreba vzit v potaz, ze ten jsem nekdy v roce 2002. Po par letech jsem byl jiz smirlivejsi a dnes musim chte nechte priznat tomuto snimku kvality, ktere jsem tehdy nedokazal ocenit. Ano, klonovani dnes uz neni tak zajimave tema, jenze v dobe sveho vzniku slo o tema vice nez aktualni. Po 9/11 se uz ale toci same filmy o teroristech di Iraku, a tak dnes Sesty den svym pojetim pripomina jina scifka ze stare skoly - tedy lehce vizionarska co se tyce budouciho zivota obycejnych (ale i tech neobycejnych) lidi, okorenena kvalitnimi akcnimi scenami, cool hlaskami a celkove vtipnymi situacemi. A na zaver dokonce moralni ponauceni, ze ktereho necrci kyble patosu. A samozrejme dalsi plusove body navic v podobe Schwarcika :) Kolem a kolem dnes, po 10 letech od vzniku Sesteho dne, se u me vysplhal uz na velmi pevne 4*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)
  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)

Reklama

Reklama