Reklama

Reklama

Bojuje se zločinci i s místními politiky... Policejní poručík Frank Bullitt (Steve McQueen) dostává velmi důležitý úkol: ochránit po dobu 48 hodin klíčového svědka Johnyho Rosse, který má vypovídat před senátním výborem proti mafiánské organizaci. Tímto úkolem ho pověřil ambiciózní politik Chalmers (Robert Vaughn), který chce rozkrytím této organizace získat kladné politické body pro svou plánovanou kandidaturu do Kongresu. Svědek Ross je bývalým členem této organice a před klíčovým slyšením se ukrývá v hotelovém pokoji, který má Bullitt střežit společně se svými kolegy. Brzy ovšem do pokoje vniknou dva muži, strhne se přestřelka a Ross na následky postřelení umírá. Poručík Bullitt se rozhodne zprávu o jeho smrti zatajit, pouští se do nebezpečného vyšetřování a na vlastní pěst pátrá po pozadí celého podivného případu... Akční kriminální snímek Bullittův případ se v době svého uvedení v roce 1968 setkal s velkým úspěchem a byl oceněn Oscarem za nejlepší střih. V současnosti lze snímek zařadit mezi klasiky kriminálního žánru, proslulý je zejména automobilovou honičkou v ulicích kopcovitého San Francisca a hereckým výkonem Stevea McQueena v roli mlčenlivého a zatvrzelého policisty. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (381)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nijak objevná krimi, zub času ji trochu ohlodal... ovšem svým způsobem je perfektní - třeba tím, že nepadne ani o jedno slovo víc než je nutné. V době hrdinů, kteří v kadenci slov předčí i kalašnikov, to je pohlazení na duši. Žádné zbytečné řeči, jen vše říkající záběry a dokonalé volby prostředí. Ano, automobilová honička beze slov a bez hudby na pozadí je tím nejlepším z filmu a ovlivnila vývoj v této oblasti jako žádná jiná. San Francisco, čistý zvuk motoru Mustangu 1968 a odletující poklice. To je TA automobilová honička. Bullitt je neosobní, ale zarputilý. Dotáhne to do konce, i kdyby při tom přišel o všechno. A hraje ho Steve McQueen. Good! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělá dobrodružná kriminálka s nezapomenutelným Stevem McQueenem v hlavní roli poldy, jemuž zabili údajného klíčového svědka v mafiánském procesu. Samozřejmě, že nic není tak jednoznačné, jak to na první pohled vypadá a Bullit to sám brzy zjistí. Do dějin vstoupila také jeho honička s Fordem Mustangem po ulicích San Francisca, během níž asi 4x minul jistý stále stejně vypadající VW Brouk. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, zvláště po nedávném zklamání z italského filmu Na plný plyn, aby z Bullita nevzešel opět jenom další z filmů oceňovaných kvůli automobilovým honičkám, který kromě nich už nemá šanci ničím dalším zaujmout, ale naštěstí tentokrát ne... Tentokrát fungovala i velmi precizně pojatá atmosféra s dobře zvoleným „mlčenlivým“ stylem, která mě často dokázala držet v jistém napětí i navzdory pomalému tempu a samotné honičce se dostalo vedle špičkového nasnímání pak i strhujícího napětí. Dokonce poprvé mě hodně zaujal Steve McQueen, který mi v předchozím viděném filmu (Pobertové) vůbec nesedl, ale zdejší postava drsného poručíka mu za mě naprosto padla a bavila mě včetně poručíkova velmi úsporného projevu a nekompromisních pohledů, a zajímavým objevem je i (pro mě neznámý) Robert Vaugn v druhé hlavní roli coby slizký politik. Až na pár mírně nudnějších scén jsem se dočkal po čase další perfektní oldschoolové akční kriminálky, splnil si výrazný filmový rest a brzy tak můžu naplno pokračovat Kořistí (1971) od Henriho Verneuila, který se v akčních scénách inspiroval právě zde a budu zvědav, zda Verneuil vyprokován slavnou honičkou natočil ještě lepší nebo alespoň rovněž takhle skvělý film. Bullitt má to u mě hodně dobrý, ale mého favorita akčních krimi thrillerů Francouzskou spojku (pokud jde o film jako celek, ale i onu automobilovou honičku) překonat nedokázal. [85%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Buldok Bullitt. S překousaným vodítkem, zarputilý, houževnatý a pokud se jej na něco zeptáte, s největší pravděpodobností se odpovědi nedočkáte. A to přitom není pes.. Poctivost. To slovo s Yatesova filmu přímo sálá a pokud by vám snad začalo lézt na nervy ticho, počkejte si na legendární desetiminutovku burácení motorů Fordu Mustang a jednoho Dodge Charger, co má na kolech 6 poklic. Čtyřikrát zelený Brouk je asi taky moc, ale když máte tolik dobrých záběrů, je třeba je využít.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sluncem zalité San Francisco, gradující jazzový soundtrack a atraktivní příběhové podhoubí, jež vykrystalizuje v tu nejúžasnější a nejdynamičtější automobilovou honičku všech dob. Právě tím vším je pro mě snímek Bullitt režiséra Petera Yatese, který se rovněž může pochlubit civilními hereckými výkony v čele se Stevem McQueenem či chytře napsaným scénářem bez hluchých míst. Tohle je zkrátka akční detektivka ze staré školy, k níž se budu vždy velmi rád vracet. A ano, bude to zejména kvůli té honičce, u níž místo hutného soundtracku posloucháte pouze krásně řvoucí motory V8 v autech Dodge Charger R/T 440 a Ford Mustang GT 390 Fastback. Výborná práce! „Come on, now. Don't be naive, Lieutenant. We both know how careers are made. Integrity is something you sell the public.“ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (45)

  • Na českém plakátě má Steve McQueen brýle, které ve filmu jeho postava nenosí. U nás bylo v té době nedostatek fotek k filmům, a tak tvůrci plakátů museli improvizovat. (Fenk)
  • Počas automobilovej naháňačky uprostred ulíc San Francisca minie Dodge Charger i Ford Mustang niekoľkokrát ten istý Volkswagen Chrobák. (marlon)

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

15.06.2006

Pravděpodobně nejznámějším skutečným sériovým vrahem v Americe je the Nash Bridges. Ti všichni a mnoho dalších jsou více či méně ovlivnění Zodiakem. V Bullittově případu se Steve McQueen inspiroval… (více)

Reklama

Reklama