Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

igi B. 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ!!! VYDAVATEL FILMU (NA DISKU JAKO PŘÍLOHA V ČASOPISU "SVĚT DVD" NEUVEDEN) PŠONSKÁ FIRMA "URANIA" VE SPOLUPRÁCI S POFIDERNÍM DISTRIBUTOREM V PODOBĚ VYDAVATELE TOHOHLE KRACHUJÍCÍHO PLÁTKU OPĚT OBLHÁVAJÍ SVÉ PŘEDPLATITELE A KUPCE! FILM NEMÁ (PŘES KLAMAVÉ UVEDENÍ V TECHNICKÝCH SPECIFIKACÍCH) TITULKY A ZVUK JAKO TAKOVÝ JE VELMI PROBLEMATICKÝ! POCTIVĚ ŘEČENO - ČESKÝ DABING JE NEBÝVALÁ SRAČKA NATOČENÁ SNAD NĚKDE V KUCHYNI, KDY NEPOZNÁTE ROZDÍL MEZI KONVERZACÍ V INTERIÉRU ČI NĚKDE V BOJOVÉ SCÉNĚ. JDE O NAPROSTO PODIVNÉ A POFIDERNÍ VYDÁNÍ A V PRINCIPU JDE O KLAMÁNÍ SPOŘEBITELE! VE SLUŠNÉ SPOLEČNOSTI DALO BY SE ŘÍCI, ŽE JDE O PODVOD!!! JELIKOŽ TOTO NENÍ V PŘÍPADĚ VYDÁNÍ A DISTRIBUCE ČASOPISEM "SVĚT DVD" PRVNÍ PŘÍPAD, VARUJI PŘED NÁKUPEM TOHOTO ČASOPISU, KTERÝ VĚDOMĚ KLAME SVÉ ČTENÁŘE A NABÍZÍ ZBOŽÍ, JEŽ NESPLŇUJE DEKLAROVANÉ PARAMETRY A OBELHÁVÁ A OKRÁDÁ TAK SVÉ PŘEDPLATITELE I BĚŽNÉ SPOTŘEBITELE! NASRAT! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Další z řady válečných filmů, které hojně vznikaly v 60ých a 70ých letech. Tentokráte s hvězdným triem Caine, Sutherland, Duvall a dokonce i špetkou romantiky. Na takové Orly, kteří někam nelétají to sice nemá, ale slušná zábava a trocha toho válčení se najde, což je ostatně důvod, proč si jednou za čas rád podobné filmy pustím. 7/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, proč to Němci před pětašedesáti lety projeli. Neměli v armádě sympaťáky typu Michaela Cainea a Roberta Duvalla, nepomáhali jim zrzaví irští grázlové jako Donald Sutherland... A Himmler nebyl Donald Pleasance. Orel přistál je fikce s dobrým nápadem, senzačními herci (a to na obou stranách, včetně Hagmanova bojechitvého rangera), Schifrinovou návykovou hudbou a Sturgesovou precizní režií. Film má všechno - povedený příběh, skvělé dialogy prvotřídní přestřelky i závěrečné zamyšleníhodné "co kdyby" vyústění.__P.S. DVD vydání ze 14.6.2010 je narozdíl od někdejší zprzněniny bezproblémové. Obraz není oříznutý, na disku je původní i český dabing a české i slovenské titulky. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Expertne natočená válečná adventura. Starý pardál Sturges na režisérskej židli sa hneď pozná. Je pôžitok sledovať frivolne obsadenú hereckú smetánku (Caine, Duvall, Sutherland) na absolútnom kariérnom peaku. Veľkou devízou je scenár, ktorý nezaprie Mankiewiczov vykalkulovaný komerčný otisk, vypilovaný na bondovkách s Rogerom Mooreom. Pre mňa osobne je tohle ešte o triedu vyšší level ako Where Eagles Dare. ()

tadejda 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na film chystal , čekal jsem se že uvidím tři herecké hvězdy na jednom místě a tudíž jsem se vcelku těšil. hvězdy hrály skvěle, ale zásadní chyba byly jejich role. Nikdy předtím jsem neviděl tak "americké" němce. Žádný z hlavních představitelů není rodilý němec a tím pádem všichni postrádali tu německou strojovost, přesnos, krutost, a striktnost byli to prostě američani v německých uniformách. Zápletka se zprvu vyvíjí velmi slibně a to až do příchodu lovestory, které je značně nereálné. Dál se děj drží jakš takš dobře a celkem úspěšně graduje až k povedenému vyvrcholení. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Natočené podľa knihy Jacka Higginsa, ktorý pri vydaní knihy tvrdil, že 50 percent z deja filmu je historická pravda a 50 percent jeho fantázia. Príbeh bol inšpirovaný odtajnenými dokumentami z novembra 1943, o plánovanom únose britského premiéra Winstona Churchilla, z vidieckej vily v Severnom Noffolku. (andykovac)
  • Kvůli přípravě na roli strávil herec Treat Williams týden s americkou jednotkou Rangers. (ČSFD)
  • Keď kapitán Clark (Treat Williams) po prepadnutí kostola podáva veliteľovi hlásenie, za jeho nadriadeným je na vlajke USA 50 hviezd. Má ich však byť len 48 (Aljaška a Havaj boli k USA pripojené až v roku 1959). (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama