Reklama

Reklama

Nonstop trable s mým dvojníkem

  • Československo Podoba čistě náhodná (více)

Prezident mezinárodního syndikátu a zkrachovaný hospodský Bruno jsou si navzájem podobní jak vejce vejci. Na bohatého průmyslníka si brousí zuby zločinecký gang. Pokusí se ho unést, ale v strhujícím a zábavném sledu událostí jsou jejich plány zmařeny... Prezident syndikátu ví, že gangsteři se tak lehce nevzdají. Vtom se octne tváří v tvář  svému dvojníkovi Brunovi, jehož hospoda stojí právě na tom pozemku, na kterém chce syndikát stavět. Překvapený prezident dostane geniální nápad: najmout Bruna jako návnadu na odlákání gangsterů... (Intersonic)

(více)

Recenze (14)

whenry 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě a navíc v originálním německém znění není ničím, co by bylo nutné vidět opakovaně. Na téma dvojníků a výměny rolí toho přece bylo natočeno tolik... Jenže když tomuhle snímečku dáte původní předrevoluční český dabing, kde v hlavní dvojroli exceluje Miroslav Moravec, pak se z tuctového filmu rázem stává nadprůměrná oddychovka! ()

suso 

všechny recenze uživatele

Německý komik Dieter Hallervorden v dvojroli o panovačném,arogantním a sebestředném řediteli podniku panu Immerovi a lehkovážném a požitkářském,z počátku i bojácném majiteli hospody panu Koobovi, jež spojí dohromady náhoda.Hans Immer si pod pohrůžkou vydírání a únosu dočasně vymění zaměstnání s hospodským Bruno Koobem,tím pádem nastává mnoho komických situací,kdy nový šéf podniku povolí uzdu do té doby velmi hlídaným a jako roboti pracujícím zaměstnancům.Ač obdrží jasný návod,jak se v novém zaměstnání chovat,včetně šéfových oblíbených frází "to je moje věc", "do toho je mi prdlajs" , "no vida" či "napište mi to,bude se tím zabývat později",chopí se kormidla podniku vlastním osobitým stylem a původnímu šéfovi tak pěkně zavaří.K originálním situacím patří například moment,kdy vyděrači vynořivší se na zadním sedadle vozu pana Immera s rozkazem "ruce vzhůru" zastrčí zbraň do jedné z jeho nosních dírek a našeho hrdinu po té provází neustálý vtipný tik nosu. Jednodušší Bruno Koob,ač zpočátku zakřiknutý,nakonec projeví svůj fištrón a na výměně slušně vydělá. Velká škoda je,že v současnosti je těžko sehnatelná verze s původním dabingem Miroslava Moravce,jenž level filmu pozvihl o minimálně jeden stupýnek výš. Zajímavostí může být,že filmem se inspirovala česká death´n´rollová kapela IMMER,která jméno hlavního hrdiny použila do svého názvu. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem se tomu strašně hihňal, ale o co tam šlo, to vám nepovím. Asi nějaký západoněmecký humor... a tenkrát bylo všechno západoněmecké lepší. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Komedie mého dětství a i po těch letech jsem se krásně bavil.... Jinak nevím, co bylo za jiný dabing, ale ten původní je s Miroslavem Moravec a je vynikající. Hlavně hlášky Bruna Kooba jsou geniální a Moravec si s oběma postavami nádherně vyhrál. Tenhle film miluju a budu ho milovat navždy :-) Některé hlášky jsou pro mě nezapomenutelné ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Kultovní německá komedie, která pobaví spíš fanoušky nenáročného humoru než nějaký intelektuály. Já jsem na této komedii vyrůstal, tak, že na ní koukám trošku jinak, než kdybych jí viděl dnes poprvé. Doporučuji pouze v původní dabingu, kde postavy Hans Immera a Bruno Kooba dabuje M. Moravec. Nedávno jsem totiž viděl tento film i s novým dabingem a mohu říct, že to bylo tak špatný, že ani nebyl důvod se smát. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama