Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německý komik Dieter Hallervorden v sedmi hlavních rolích bláznivé černé komedie o nečekaném dědictví.

Nenáviděný strýc Friedrich Böllemann, majitel německého bankovního impéria s odhadovaným majetkem přes 30 milionů marek, konečně zaklepal bačkorami. Ten starý držgrešle svolal prostřednictvím advokáta Prätoriuse své přešťastné pozůstalé, aby jim z videonahrávky naposled pořádně hnul žlučí – podle poslední vůle dostanou všichni přítomní dědicové z majetku starého bankéře stejně – nic. Celý majetek se odkazuje synovci ze třetího kolena Dieteru Dödelovi. Tenhle prosťáček, co dluží už půl roku za nájem a v hospodě pije na futra, nemá o strýčkově rozhodnutí ani ponětí. Dokud on bude žít, ostatní příbuzní neuvidí ani fenik… (dopitak)

(více)

Recenze (10)

wray 

všechny recenze uživatele

Didi - to s tym kamionom som videl, vydedecov akosi nie. Ale - viem ze vsetci spoluziaci na zakladke vtedy vraveli ze to bol perfektny film. Dostal som sa k nemu az o 25 rokov a - cas sa poznacil aj na tejto komedii ale - ak to nebolo az take zle dnes, urcite to bolo vyborny film v 90tych rokoch. Didi hra v tomto filme viacero postav a - ide mu to. Ma to dej, je to zaujimave, vtipne - no proste - da sa to pozriet aj po tych 25 rokoch... Tazko porovnavat so sucasnou produkciou ale pre starsie rocniky a milovnikov nostalgie - doporucujem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně bláznivá komedie s excelentním Dieterem v sedmi rolích. Protože jsem mírně nedovtipný, hned od začátku jsem tuhle fintu nepoznal, teprve až když se objevil převlečený za jedinou ženu v příbuzenstvu, dominantní Florentine. Výrobný slovenský dabing (Stanislav Dančiak, Eduard Pintas, Eva Večerová, František Kovár, Igor Čilík, Ivan Krivosudský, Vladimír Kostovič, Paľo Topoľský, Jozef Skovaj a jiný. Slovenská filmová tvorba, nositelka Riadu práce, Bratislava Koliba 1987). ()

Reklama

cure 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru veľmi nedocenená komédia so zaujmavým námetom a tiež spracovaným, keď sedem príbuzných tu hraje jeden herec Dieter Hallervoden a to perfektne (kam sa hrabe Eddie Murphy). A aby mu nebolo málo tak si to aj celé zrežíruje. Jeho štýl humoru môže pripadať niekomu prvoplánový a trapný, pre mňa je to ale veľmi zábavný komik, pre ktorého je humor celoživotným krédom. Za pozornosť určite ešte stojí film Didi na plný plyn a tiež všetky jeho šou. V tomto prípade ide o komédiu porovnateľnú s najlepšími talianskymi skvostami vo svojom obore. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dieter Hallervoden je dobrý magor a sype ze sebe komické ksichty, jak to jen jde. Přitom si troufne na několik rolí současně a všechny je dokáže od sebe odlišit, a ještě to celé velice schopně režíruje. To ho předurčilo, že se dokázal prosadit. Tohle je sice taková milá slátaninka s velmi naivním scénářem, ale kdo má rád groteskní humor, určitě si přijde na své. Hallervoden je relativně neokoukaný. 60% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama