Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zelená není tráva, ale obličej trenéra Gordona McLeoda (ROBERT DUVALL), když mu americký majitel Peter Cameron (MICHAEL KEATON) oznámí, že chce typicky skotský fotbalový tým přestěhovat do Irska. Ale aby to bylo férové, uzavře s McLeodem sázku: pokud se druholigovému mančaftu z malé vesničky podaří vyhrát legendární Skotský pohár, stěhování do Irska nebude. Cameron evidentně netuší, co dokáže tým skotských outsiderů, když je někdo pořádně vyhecuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sláva víťazom je typický športový film so všetkými klišé, ktoré k nemu patria. Na druhej strane sa jedná o žáner, ktorý by bol bez týchto klišé absolútne stratený a stratil by tak svoje záchytné body. Vzostup podpriemerného klubu až na samý vrchol, problémová hviezda tímu, tréner s mindrákom, chlast, ženy, bitky, fanúšikovia, atď. Čože by to bol za film, ak by naše mužstvo vypadlo už v prvom kole, no nie? Odporúčam futbalovým fanúšikom, ktorí si ale možno posťažujú, že napínavejšie by bolo sledovať ono finále samo o sebe, ako v rámci filmu a hľadačom neznámych hereckých krások, Kirsty Mitchel je pekná, ako obrázok. Pri škótskom futbale už dlhšiu dobu nechápem, prečo sa nespojí ich liga s tou anglickou, tak by ich dva slávne kluby mohli konečne hrať vyrovnané zápasy a možno by sa dokázali viac presadiť na medzinárodnej úrovni. To sa týka samozrejme aj Česka a Slovenska, naše kluby by dostali od Duvallovho týmu poriadnu nakladačku. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Příjemný film z prostředí skotského fotbalu o klubu, který se navzdory očekávání, propracoval nejen do finále skotského poháru ale i do nejvyšší domácí soutěže. Zaujaly mě samotné fotbalové zápasy, které vypadají velmi realisticky a celkový ráz je podán velmi uvěřitelně a atmosféricky. Možná, že film rozjel až moc vedlejších tématických rovin (problémy v rodině, vyhasnutí bývalé hvězdy, náboženské rozpory) a žádnou z nich nedotáhl do konce, jako celek však snímek působí svěže a fanouškům toho pravého ostrovního fotbalu se bude nejspíš líbit. 3,5* Against Modern Football ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když se američani pustěj do nějakýho filmu o "socceru", obvykle to dopadne tragicky. Tohle dopadlo k mýmu překvapení docela dobře. Sice je to jen další z řady sportovních filmů, kterej nic novýho nepřináší, ale dalo se na to koukat. Film táhne hlavně Robert Duvall a bejvalej skotskej reprezentant Ally McCoist. Michael Keaton tam má spíš jen takovej štěk a ostatní herce ani neznám. Kdyby si tvůrci odpustili nějaký ty tradiční klišé, mohlo to bejt ještě o něco lepší... 60% ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Tady k tomu filmu mám jen jednu připomínku a to je ten fotbal. Na to, že je tento film z roku 2000 fotbal je zde absolutně umělý, což mi pokazilo absolutně celý film. Jinak to není zase tak špatný, ale to že ten fotbal vypadal, jako by si hrály děti na dvorku fakt nepřekousnu. Proto hodnotím jen 40% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Americkí herci vo filme o 'soccer'?...nie veľmi podarený vtip. Hercov ako Duvall a Keaton si veľmi vážim, ale toto bolo mimo nich. Vo filme, kde sa pozerá aj na veci okolo, je to zo strany tvorcov krok vedľa. Inak je tento športový film skôr priemerný, v niečom originálny, v niečom nie, v niečom zaujímavý, v niečom nie. Remeselné spracovanie nepatrí medzi silné stránky filmu a podobá sa skôr na televízny počin. Škoda, že nedostal viac priestoru Brian Cox. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Tým hlavních hrdinů - Kilnockie FC je fiktivní a stadion, který je uveden jako jejich domácí, je ve skutečnosti Boghead Park. Bývalý stadion týmu Dumbarton FC. (Elephant13)
  • O soundtrack se postaral legendární zpěvák a kytarista Dire Straits - Mark Knopfler. (frashmaker)

Reklama

Reklama