Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

hippyman 

všechny recenze uživatele

rovnou dva klobouky dolů před BBT - jeden za úžasné herectví, druhý za skvostnou režii. jeho Karl a několikaminutové scény bez střihu mi tenhle film vryly nesmazatelně do šedé kůry mozkové a kdyby se ve filmu dělo trochu víc, šel bych s hodnocením na plný počet... ale chtít ještě třetí klobouk za scénář už by bylo prostě trochu moc. nicméně věřím, že se ke mně tenhle bumerang ještě někdy v budoucnu vrátí a třeba ho docením úplně. prozatím 80% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Rozplývat se zde nad Thorntonovým výkonem nehodllám, podobné, především fyzické herectví mě už začíná poměrně nudit. Na Karla se kouká dobře a divák z něj od původního "interview" tuší časovanou bombu. Ano, byl mi Karl celkem sympatický. Ne, není dobré se pokoušet tyto lidi začleňovat do společnosti bez trvalejšího odborného dohledu. Zmatenost nemocného a hostilita prostředí musí zákonitě vést k průseru (očekávané finále). Tudíž film přes svou jednotvárnost nabízí několik velmi silných ( či zábavných) scén a finále, které brilantním zrežírovaním a hudebním podkresem bere dech. Jen nevím, co si s toho mám vzít. Od trestání lumpů jsou jiní. Další tak trošku zločin a trest dle americké mentality. Jižanská mentalita pro mě opět téměř k nesnesení. Slzy jsem během sledování rozhodně nezamačkával. Ve výsledku je to ovšem lepší, než jen dobré. 75% ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ano, prostě one BILLY show. Mám pro něj slabost, ikdyž jsem ho do první herecké ligy neřadil. Ovšem po shlédnutí tohoto dílka ( a žel zatím pouze jednou ) jsem s potěšením musel změnit názor. Škoda slov, to se musí vidět. A když k tomu přičtu, že se takhle sám zrežíroval, musim smeknout klobouček. Specielně tahle hláška mě velmi zaujala: Someone calls it HELL, but I call it HADES. hmmm mmm hmm ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton (Karl Childers) by si určitě zasloužil za svůj herecký výkon Oscara, postava retardovaného Karla byla velice autenticky zahraná, ale v kategorii hlavní herec si v tomto roce odnesl sošku Geoffrey Rush (David Helfgott) zasvoji roli ve filmu Záře. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobný vrah Karl Childers je hospitalizován od svých 12 let pro dvojnásobnou vraždu na psychiatrii. Podle zákonů ale jeho hospitalizace končí a Karl se musí adaptovat na normální život, který nikdy nepoznal. Nalézá sice práci i nové přátele, ale jeho pohled na potrestání zla se od malička nezměnil. Vynikající prvotina Billy Bob Thortona dle vlastního scénáře, ve které si úžasným způsobem zahrál i hlavní roli. O Oscara ho připravil pouze výkon Geofrey Rushe (Shine) v roli jiného "blázna" :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Reklama

Reklama