Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (214)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobný vrah Karl Childers je hospitalizován od svých 12 let pro dvojnásobnou vraždu na psychiatrii. Podle zákonů ale jeho hospitalizace končí a Karl se musí adaptovat na normální život, který nikdy nepoznal. Nalézá sice práci i nové přátele, ale jeho pohled na potrestání zla se od malička nezměnil. Vynikající prvotina Billy Bob Thortona dle vlastního scénáře, ve které si úžasným způsobem zahrál i hlavní roli. O Oscara ho připravil pouze výkon Geofrey Rushe (Shine) v roli jiného "blázna" :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rovnako zásadný indie počin, ako Tarantinovi Gauneri alebo to najlepšie od Jima Jarmuscha. Typ filmu, aký si vážim zo všetkých najviac – osobný a ľudský, napísaný, zrežírovaný a bravúrne zahraný jedným človekom, navyše bez vízie komerčného úspechu. Piata hviezda za roztomilé Jarmuschove a unikátne Duvallove cameo. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

B.B.Thorton natočí film s retardovaným individuem, malým klukem a od první minuty ve vzduchu visícím průserem. Je v tom srdce, dobrá vůle i snaha vyrobit film s velkým F, ale cítím v tom F jako faleš - k divákovi - dojmi se, jinak jsi necita. Navíc Karl jako vrah, přesto dobrák od kosti se "správným" viděním světa, které všem ostatním okolo chybí...... pěkné klišé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak, pokud jde o B.B. Thorntona, tohle bylo na Oscara a to co v tomhle filmu bylo okolo něj, není vůbec důležité. I když vsuvky s šílenou kapelou na zápraží jsou opravdu...magické:) Stanislavský by měl radost, takováhle proměna je vážně šílená...nic proti Geoffrey Rushovi, ale za výkon v kombinaci režie/herecký výkon si Oscara rozhodně víc zasloužil Billy Bob. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

To, co předvedl Billy Bob Thornton v tomhle filmu, to se nezapomíná. Jedinečná herecká exhibice, díky níž se Smrtící bumerang stal velmi dobře hodnoceným filmem, tady doslova přebíjí všechny ostatní atributy (mimochodem taky skvělé), z nichž je film poskládán. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton prekvapuje vo všetkých smeroch režisér - scenárista - herec toto všetko zvládol bravúrne a natočil silný príbeh o tom ako sa dá začleniť medzi ľudí aj takému človeku čo nespĺňa mnohé kritéria a popri tom dokáže pomôcť aj keď niekedy musí spraviť to najhoršie, snímke nechýba nadhľad a vtipné odľahčenie, ktoré naplno funguje pre dej a nijak nezľahčuje smutný námet, čo nám vykresľuje. ║Rozpočet $1miliónovTržby USA $24,475,416Tržby Celosvetovo $34,175,000 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Film, který vznikl na základě krátkého snímku „Some Call It Sling Blade“ Mentálně zaostalý Karl Childers , který zná z okolního světa pouze kůlnu a léčebnu, z které je po dlouhých letech propuštěn. Karl i svět si budou muset poradit, jak si na sebe zvyknout. Jenže svět „Je příliš velký“.Výborný Billy Bob Thornton. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Úžasně atmosférický film, který na celé 2 hodiny zcela pohltil. Člověku se Karl prostě nemůže nelíbit a nakonec je to právě on, jediný, kdo je schopen vzít věci do svých rukou. Nebudu ale prozrazovat konec, i když to k němu nenásilně celou dobu vpodstatě spěje. Toto je prostě a jednoduše film BB Thorntona. Všichni další mu jen sekundují, a tak je jeho výkon ještě o to více viditelnější. Já jsem mu to prostě věřil. Takže jasných pět a půl praček Whirlpool - značka šampionů:-). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film o retardovanym dobrákovi, kterého prostě musíte mít rádi. Billy Bob Thorton to zahrál úchvatně. Příběh je sice dosti předvídatelný, ale na tom nesejde. Film se soustředí spíše na rozvíjení vztahů a ukázky dobráckosti všech obyvatel kromě toho kokota Doylea. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, ale postupem času to začalo být poněkud jednotvárné a děj trochu začal stát. Ovšem Billy Bob opravdu výborný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…a tak jsem zvedl srpák, někdo tomu říká srp, já říkám srpák…“ Retardovaný Karl je na tom špatně. Ale už nemá ty sklony. Proto ho pustí na svobodu. A sledujeme, jak se pomalu asimiluje do normálního života. Taková idilka. A já čekám, kdo ji naruší. Dlouho nic nepřichází - ta střední pasáž je zbytečně dlouhá. Ne úplně nudná, ale jen obyčejná. Je to vážný film o vážných věcech. O člověku prostého rozumu a dobrého srdce. Jen ta aktuálnost chybí. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

SMRTIACI BUMERANG je dieťaťom Billyho Boba Thorntona (réžia, scenár, hlavná rola). Bývalý hudobník svojej melancholickej snímke dodáva osobitú atmosféru a natoľko sústredený herecký výkon retardovaného muža (ktorý už asi nikoho nezabije, lebo nemá prečo... naozaj?), že kvôli takým ako on vzniklo slovo „fenomenálny“. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Můžete být sebelepší herec, ale nikdy nevyniknete tolik, jako když hrajete magora. Pro příklady snad nemusím chodit daleko. B. B. Thornton tuto příležitost měl, sám si ji napsal a šanci chytil pořádně za pačesy. Jeho Karl je geniální. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton - režisér, scénárista i hlavní postava snímku SMRTÍCÍ BUMERANG - natočil vynikající snímek o oběti "normálního" světa. Billy Bob Thornton v roli mentálně retardovaného Karla působí natolik věrohodně, že divák má potíž rozpoznat, zda-li se skutečný herec uměl dokonale vžít do role postiženého nebo zda-li skutečně postižený člověk je schopen zahrát ve filmu. Poznámka: v drobné roli "muže za pultem" se objevil také významný představitel amerického nezávislého filmu - Jim Jarmusch. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Billy Bob ztvárňuje svůj komplikovaný charakter včetně mimiky, pohybů a prazvláštní mluvy téměř k nepoznání, ovšem jako režisér ve mě další vlny obdivu nevyvolal. Nic proti standardnímu budování melodramatu s krutým i lidským vyzněním, ale příběh byl velmi přímočarý a předvídatelný, slzu by to ze mě nevymáčklo ani omylem. Chvalitebnou úroveň však nechci více shazovat, Smrtící bumerang bych i tak označil jako podařený, milý a zároveň i trochu smutný film, jehož postavy skutečně dýchají věrohodným životem... Jen ta srdceryvnost na mě příliš nepůsobila. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krom základního nevěrohodného námětu (vezmeme si do rodiny psychopatického podivína, o kterém se dokonce později dozvíme, že je vrah, protože se líbí našemu synovi) funguje vše na maximum. Atmosféra je skutečně hustá, jak jen může být. Sling Blade je takový hardcore Forrest Gump pro lidi, co si neradi nasazují růžové brýle - přitom pointa není zase tak jiná... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako režijní debut Billyho Boba Thorntona je to něco neuvěřitelného. Ani ty nejslavnější režiséři nebyli ve svých začátcích tak úspěšný jako to právě tímhle filmem dokázal Thornton Ale i tak děj neni to,co je na tomhle filmu to nejlepší, scénář je sice na vysoký úrovni a prakticky nic mu nechybí, ale s ničim novým nepříchází a tak se jednoznačně jedničkou tohohle filomu stává sám Thornton a ne jeho scénář nebo režie, je to skoro až neuvěřitelný, že dokázal napsat scénář, celý to zrežírovat a ještě vyseknout prádně hlavní roli. Jeho stvárnění retardovanýho Karla je dotažen k naprosté dokonalosti, zaměřil se opravdu na všechno, takže chůze, ten jeho neustálej přiblbej výraz nebo to jak mluvil dělají tuhle roli ještě uvěřitelnější. Myslim, že by si za to co tady předváděl zasloužil klidně oscara ()

Reklama

Reklama