Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton (Karl Childers) by si určitě zasloužil za svůj herecký výkon Oscara, postava retardovaného Karla byla velice autenticky zahraná, ale v kategorii hlavní herec si v tomto roce odnesl sošku Geoffrey Rush (David Helfgott) zasvoji roli ve filmu Záře. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Film, který vznikl na základě krátkého snímku „Some Call It Sling Blade“ Mentálně zaostalý Karl Childers , který zná z okolního světa pouze kůlnu a léčebnu, z které je po dlouhých letech propuštěn. Karl i svět si budou muset poradit, jak si na sebe zvyknout. Jenže svět „Je příliš velký“.Výborný Billy Bob Thornton. ()

Reklama

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Nic než jen průhledná vykalkulovaná hra na city která od začátku směřuje k předem jasně danému konci. Je mnohem lepších fimů s podobnou tématikou které dokázali skutečně dojmout, což se o tom filmu fakt nedalo říct ani náznakem. Jediné plus má u mě že jsem ho alespoň dokoukal, jinak naprosto nic co by stálo alespoň trochu za vyzdvihnutí od předpotopní hudby, přes toporné herecké výkony až k absurdním zcela jasnému rozuzlení. 15% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to malo naozaj výbornú, presne takú, aká k takémuto typu filmu veľmi pasuje a to platí aj o hudbe. Billy nepatrí k mojim obľúbencom, ale Karla stvárnil naozaj bravúrne, uznávam. Príbeh priateľstva, dobrých skutkov a pomoci od cudzích ľudí, ktorý vám celú dobu hladká dušu je bohužiaľ v mojom prípade veľmi priehľadný a učebnicový. Iné výhrady ale nemám. (Filmová výzva 2015 - misterz) ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton - režisér, scénárista i hlavní postava snímku SMRTÍCÍ BUMERANG - natočil vynikající snímek o oběti "normálního" světa. Billy Bob Thornton v roli mentálně retardovaného Karla působí natolik věrohodně, že divák má potíž rozpoznat, zda-li se skutečný herec uměl dokonale vžít do role postiženého nebo zda-li skutečně postižený člověk je schopen zahrát ve filmu. Poznámka: v drobné roli "muže za pultem" se objevil také významný představitel amerického nezávislého filmu - Jim Jarmusch. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)
  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)

Reklama

Reklama