Reklama

Reklama

Berlínskému kriminálním oddělní Krucifix se podaří zadržet sériového vraha, psychopata a pedofila v jedné osobě. Město strašil už dlouhých šest roků. Svoje oběti si vybítal vždy mezi těmi nejnevinnějšími - dětmi. Pachatel, přezdívaný policií jako Leštič, z počátku splupracuje. V průběhu týdne potvrdí, že zabil třináct chlapců a jednoho policistu. Jeho první obětí byl v roce 1996 Martin Sales.. Leštič bez ostychu vykresluje i ty nejohavnější a nejzvrácenější detaily svých zločinů... Šéf kriminálního oddělení je v ohrožení... Do města přichází policista Michael Martez, aby se střetl s Leštičem. Před několika lety vyšetřoval vraždu Lucie Fliederové. I když všechny důkazy nasvědčují tomu, že zločin spáchat on, chce mít jistotu a městečku, ve kterém působí, konečně dopřát pokoj. Kolegové ho však upozorní, že Leštič už několik dní nepromuvil. Psychiatr se domnívá, že trpí depresí a pomýšlí na sebevraždu. Michael se nenechá odradit. Leštič nakonec promluví, ale k vraždě Lucie se nepřizná. Zná však jméno jejího skutečného vraha, jenže to mu zatím odmítá prozradit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálka, kde úvodní scéna je temná a syrová. pak už přijde hra na kočku a myš. Policista Michael to nemá na vsi lehké, zvláště když má nepříjemného tchána k tomu. Není divu, že je pak sám nepříjemný, zbrklý a nevrlý. A to potřebuje jen vědět, zda tu holku od nich ze vsi odkrouhnul chycený maniak, nebo ne. Jenže kdo se moc ptá, ten se moc dozví. Jakmile je Michael zamotán do nachystané pavučiny, nabere vše jiný směr. Lehce mysteriózní a po celou dobu, byť zkrácení by neuškodilo, svižné. Pěkný vizuál, slušné herecké výkony. Kdyby došlo na zmáčknutí spouště, hvězdu bych přidal, páč svět je někdy krutý a hodně temný. Ostatně Němci mají v tomhle žánru dlouholeté zkušenosti a na svém kontě dost dobrých snímků. Předpokládám, že pojmenovat psa po komisařovi byla záměrná pocta nejznámější německé filmové postavě v žánru krimi. Za mě fajn. p.s. děkuji Ratchetce za připomenutí snímku, na který jsem začal pomalu zapomínat... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I kdyby se na Antikörper aplikovaly veškeré charakteristiky, jež určují, že je film horrorem, tenhle film by nezapadl ani do jedné z nich. Již během prvních minut mi bylo jasné, že více než půlka komentářů se bude ohánět inspirací a kopírováním Fincherovy Sedmičky (ale tomu se zřejmě nevyhne žádný film o sériovém vrahovi a náboženské tématice, stejně jako se každá druhá duchařina nevyhne srovnávání s Kruhem) a ano, musím přiznat, že místy tam ta inspirace vidět je. Jenže navzdory tomu všemu, je Antikörper velice překvapivě parádní psychologický thriller. A když už jsem to nakousl - Sedm tomuhle filmu nesahá ani po kotníky!!!! Místy sice film chrastí jakousi tendenčností a sterilitou, ale má tak silný obsah, to vykreslení a takřka dokonalá studie povahy a vzájemného relativního vztahu dobra a zla, je naprosto vynikající. Zadržený sériový vrah je možná/určitě pedofilní bestie, která se neštítí ničeho, ale rozhodně to není žádný blázen, naopak, to co říká, má hlavu a patu a hraničí to s jakousi sociální filosofií. V jeho postavě dostává falešná křesťanská morálka pěkně na prdel a to mě jako zarytého ateistu samozřejmě těší. Ten konec je sice možná až moc happy, ale vzhledem k tomu, že jsem ještě donedávna byl přesvědčen, že Němci prostě neumí natočit film (a už vůbec ne dobrý film), tohle mým přesvědčení hluboce otřáslo. Není to dokonalé dílo, ale hodně ucházející a rozhodně překvapivé. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na Němčoury to nebylo vůbec špatný. Nesmíte od toho ale očekávat žádnou strhující akci, žádný brutální vraždy, krev ani gore. Tohle je spíš konverzačka. Ale ti co mají rádi kriminální filmy a filmy o sériových vrazích by si mohli přijít na svý. Přemýšlel jsem i o čtvrtý hvězdě, nakonec ale volím jen silnější 3hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

no Waau! Mnou absolutně neznámá, přehlednutelná Pecka! Němci se teda předvedli a naservírovali nám German Hannibala Lectra ještě více slizkého, než jak ho známe! Sériový Vrah, Psychopat a Pedofil zároveň! Na svém kontě má přes 14 obětí z toho vše jsou Chlapci! Do toho se ovšem zapojí Obyčejný Policajt z vesnice, všichni se mu vysmívají, ale on jediný Příjde všemu na Kloub! Finální Twist je jeden z nejhůře odhadnutelných vůbec a já byl Šokován! Ikdyž se jedná spíše o Konverzačku, tak neuvěřitelně depresivní! Zajímavá hláška z Filmu : Do you have Kids? You´re damn right. i have three kids. Oo And do you Fuck Them? You sick Pig!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo, a při tom jsem se těšil na solidní thriller. Němci občas překvapí ale tady se jim to nepovedlo, celej film je děsně zdlouhavej a dost scén mi přišlo až zbytečně natlačený do filmu. Co mě ale překvapilo byly herci. Ty byly výborně civilní a nepůsobily vůbec blbě. Ale celkově i přes zajímavej námět lehce podprůměrná detektivka která je fakt zbytečně zdlouhavá. ()

Galerie (14)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama