Reklama

Reklama

Zápas s Hemingwayem

  • USA Wrestling Ernest Hemingway (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ač jsou zcela rozdílní, stáří a osamělost je spojily do nerozlučné dvojice. O každé přátelství je ale třeba pečovat.
Příběh, který v roce 1993 rozehrála kalifornská režisérka Randa Hainesová, stojící za oscarovými Bohem zapomenutými dětmi, je komorním dramatem, které se v podstatě dotýká každého člověka. Jeho hlavním tématem je totiž stáří. A hrdiny dva muži, rozdílní jak to jenom jde, kteří by se k sobě jako mladíci patrně nikdy nedostali. Walter, bývalý holič a lazebník, je velmi plachý a stydlivý člověk, který má rád řád, klid a výstřelky jakéhokoli charakteru jsou mu spíše na obtíž. Oproti tomu Frank strávil celý život na moři coby lodní kapitán, a tomu také odpovídá jeho charakter - je hlučný, poživačný, rozhodně nemá nikdy daleko k alkoholu a život si užívá, jak to jenom jde. Nicméně i tak je stejně jako Walter sám. A fakt, že se oba usadili v jednom tichém floridském městečku, je nakonec sblíží. Není ale třeba dodávat, že jejich přátelství si bude muset protrpět nejeden těžký moment, mnohdy spojený především s něžným pohlavím, jehož představitelkami jsou zde Shirley MacLaine, Sandra Bullock a Piper Laurie. A hlavní role? Ty přináležejí famózním hollywoodským veteránům, oscarovému Robertu Duvallovi a držiteli Zlatého glóbu Richardu Harrisovi. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o dvoch starých osamelých dedkoch, ktorý sa náhodou zoznámia a začnú spolu zabíjať čas. Robert Duvall je klasický vychovaný džentlmen a Richard Harris frajerský tlčhuba, ktorý sa snaží užívať každú chvíľu. A postupne jeden druhého ovplyvní a zmenia sa k lepšiemu. Ale príhody, ktoré zažívajú mi nepripadali príliš zaujímavé a spolu s bohatou stopážou je výsledkom často veľká nuda. Jediným svetlým bodom je vedľajšia úloha mladučkej nádhernej Sandry Bullock na ktorú je radosť pozerať. Napríklad seriál The Kominsky Method podal tému o dvoch starých páprdoch oveľa vtipnejšie. Takže tento film mi pripadal iba ako strata času. 5/10. ()

Reklama

DANAT

všechny recenze uživatele

Nemecky nazov: Walter und Frank - Ein schräges Paar.... Was machen ein ehemaliger kubanischer Friseur und ein verlotterter irischer Ex-Seemann, wenn sie in den zweiten Frühling kommen? Antwort geben Oscar®preisträger Robert Duvall* ("Apocalypse Now", "Open Range - Weites Land") und Richard Harris ("Harry Potter", "Gladiator") in diesem charmanten Meisterstück über zwei Rentner, die alles andere als pensionsreif sind. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem neměla v úmyslu nic psát, ale když ono je to tu zatím takové neposkvrněné, tak to tedy pár postřehy "poskvrním". Zápas s Hemingwayem natočil Randa Haines, režisér Bohem zapomenutých dětí a Doktora - filmů, které mají silný příběh a fantastické herecké výkony. Robert Duvall a Richard Harris zde hrají dva staříky (pedanta s pevným řadem a nespoustaného pijana řízeného jen okamžitými instinkty a chutěmi), které spojila osamělost. Bohužel, dojemný ponor do dvou letitých přesto svým způsobem klukovských duší mi zcela nevynahradil absenci silnějšího příběhu, který by se tu býval tak velmi uchytil, zvlášť když oba herci podali takové výkony, že už kvůli nim to jsou velmi vděčné 3* s vřelým doporučením navíc. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Doopravdy velice milý film; oba chlapíci se mi moc líbili, ale také ženy, zrovna tak jako těm chlapíkům. A nejenom Frank, svůj zápas s Hemingwayem si musel vybojovat i Walter. Obě postavy - nejen díky scénáři, ale i režii - byly pěkně zaokrouhleny, žádná z nich ani na vtřeřinu nevypadla z role. A navíc, všechny ty trapnosti a radosti, které se jim přihodili, jsou prosvětleny sympatií a nikoli ironií, jak se to teď dělá. A kolik bylo Frankovi let? 75, 70, 80 - nebo dvacet? ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama