Vždycky zvítězit
Any Which Way You Can
Komedie / Akční
USA, 1980, 116 min
Buddy Van HornObsah
Dálkový řidič Beddoe (Clint Eastwood) platí za vynikajícího boxera a také již z mnoha zápasů vyšel jako vítěz. Tehdy je mu nabídnut skutečně životní zápas: má se utkat s nejbrutálnějším bijcem východního pobřeží. Beddoe by tuto nabídku přijal, avšak bezhlavě se zamiloval do country zpěvačky Lynn (Sondra Locke), která koná vše, aby Beddoa od tohoto zápasu odradila. Ale tenhle chlapík se jen tak nevzdává... Čtrnáct let vydržel hvězdný vztah mezi Clintem Eastwoodem a Sondrou Locke, však jak většina jiných skončil i on smutným až trapným způsobem. (Pohrobek)
Pohrobek
Historie Phila Beddoeho pokračuje, nechybí nám ani jeho milovaná Lynn. Tentokrát se řeší, zda u Phila zvítězí jeho stará láska k zápasu, či nová láska k Lynn. Stále slušná porce zábavy.(29.5.2005)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $70,687,344║Tržby Celosvetovo $-║(24.11.2008)
B!shop
No vicemene vse pri starym jako v prvnim dile. Vraci se naprosta vetsina postav a to vcetne bandy vymletejch motorkaru, ktery jsou tentokrat jeste o chlup vymletejsi. Clint sice zacina mit lehce povadly svaly, ale porad rube lidi na potkani a je ve forme. Clydea sice hraje jina opice, ale nemene vostra, takze Clyde opet chlasta a fuckuje a tentokrat i posira policajtsky auta. Jedina slabina je v pribehu, zatimco prvni pulka svizne odsejpa a je to misty sranda, druha pulka uz se toci jen okolo pripravovanyho zapasu a tak trochu uz to pusobi natahovane. Navic zaverecnej zapas, ac slusnej, nebot Clint dostane solidniho protivnika, proste je takovej divne vymyslenej. Ale bavilo me to, takze stejne jako v pripade prvniho dilu, na kterej tenhle primo navazuje, dam 4*.(11.3.2010)
Shit
Vtipnější a svižnější je tohle pokračování oproti Nikdy neprohrát, dokonce mi přišlo, že i Clint Eastwood j v daleko lepší kondici a dokonce vypadal i mladší, ale problémem filmu je trošku slabší scénář a hlavně naprosto stupidně vyřešenej závěrečnej souboj, kterej jinak celkem dobrej film totálně zazdil. Nicméně Clyde je děsně krutej(27.1.2007)
dobytek
Clinta Eastwooda mam rád, ale komedie prostě nejsou jeho žánr. Ani předchozí díl Nikdy neprohrát se mi nelíbil a tohle pokračování bylo ještě horší. Co chtít taky od filmu, kde nejlepší hereckej výkon předvede cvičená opice?(5.10.2011)
sud
Docela dobrá komedie, která nejvíce zaujme poměrně dobrým Clintem Eastwoodem a párem docela slušných vtipů.(12.3.2005)
Bebacek
Philo Beddoe ztrácí dech, z Clydea se stala karikatura a Sondra jakoby tu nebyla. Laciné a zbytečné.(20.5.2010)
Xmilden
Druhý díl začíná přesně tam kde skončil minulý. Bohužel také přinesl pokles kvality. Opičák Clyde dostává větší prostor a musím uznat že jeho herecký výkon není vůbec špatný. Ve druhém díle se vrátili téměř všechny postavy. Mafiánská zápletka filmu docela sluší. "Pravej blinkr, Clyde."(6.2.2012)
A_FISH
Příběh o přátelství boxera Clinta Eastwooda a opičáka Clyda, kteří spolu klidně zmáknou i bandu motorkářů s háknkrajcema na tričku....rádi dementní nudné komedie se šimpanzema ? pak doporučuji ...(26.1.2007)
ClintEastwood
Prakticky totéž, jako předchozí film Nikdy neprohrát - co se zábavy a ulétlosti týče, jen s tím rozdílem, že se tady spousta věcí opakuje a tak už to nějak není ono. Ale každý herec drsných rolí si musí někdy oddychnout a natočit takovýto film. Já jsem pro. __ Postava Phila Beddoa je jednou ze tří Eastwoodových rolí, kterou si zahrál ve více pokračováních. Druhou je Harry Callahan (série Drsný Harry) a třetí pak Muž beze jména z westernů Sergia Leoneho. // Některé komentáře filmu vyčítaly příliš banální zápletku a minimum dějových zvratů. Eastwood se však u prvního dílu náramně bavil a chtěl si svoji postavu Phila zopakovat. // Na rozhodnutí o pokračování filmu měly vliv i výborné finanční výsledky, kterých dosáhl první díl. Snímek však nepřinesl takové zisky jako o dva roky starší bratříček Nikdy neprohrát. // Scénář k filmu napsal Stanford Sherman ve spolupráci s Joe Kronsbergem, autorem scénáře k prvnímu dílu. // Clint Eastwood svěřil pozici režiséra Buddy van Hornovi, který řídil i kaskadérská čísla a stal se zde Eastwoodovým dublérem. Eastwood a van Horn spolu často spolupracovali, avšak tento snímek byl van Hornovým debutem na pozici režiséra. // Snímek byl uveden v prosinci 1980, aby mohli diváci v době vánočních svátků ocenit nenáročnou zábavnost filmu, a promítal se ve více než 1 500 kinech.(17.11.2009)
Ruut
Proč se charakterní drsňáci jen pouštejí do točení komedií?! Ach jo! Na filmu je hodně znát jeho stáří. Navíc se tu pořád jen žvaní aposlouchá buranská country hudba.(1.7.2007)
jojinecko
Všetko je po starom - rovnako infantilné ako prvý diel (ale trochu viac vtipné), samozrejme opica je štandardne najlepšia a Clint NIKDY neprehráva ani keby nemal hlavu, ruky a nohy...klasika...(17.8.2010)
Bauer
No tak v podstatě je to skoro stejný jako předchozí díl.Opět skvělé herecké složení a ten roztomilý šimpanz ale hlavně je to o moc vtipnější.(22.7.2006)
HateBreeder
Pokracovani filmu "Nikdy neprohrát", na muj vkus trochu horsi, nebot komicke situace byli stejne jako v jednicce, a navic mi to prislo vice stupidni. Herecka skvadra bezezmeny, coz chvalim, Eastwood hral jako vzdy, roli malomluvneho tvrdaka, ktery sice pro slovo chodi daleko, ale pro ranu se jen naprahne a uz rozdava. Opicka Clyde byla snad jedine nemenna kvalita, na kterou sem se rad koukal - filmari si zapamatovali heslo "Nedavat zvire do zaberu moc casto" a Clyve se tak stal v celku slusnym komickym prvkem. No o dalsich hercich pomlcim, protoze jejich vykon nebyl zas tak pochvalny. Film to nebyl zas tak spatny, srandy i Clinta si tam uzijeme, tak co. 50% "Clyde! ukaž pravou!"(22.7.2006)
Skip
Podobně jako Nikdy neprohrát. Jen pár dobrých vtípků a jinak kde nic tu nic.(22.1.2009)
Jino
Druhý díl v podstatě nepřináší nic nového a v některých částech jen kopíruje jedničku (motorkářská banda). Oproti jí je tu však poutavěji odvyprávěný děj a víc srandy. Plusem také je, že obsazení hlavních rolí se nezměnilo a herci jsou stejně sympatičtí jako minule (Sondra Locke dokonce daleko víc). 75%(17.9.2009)
lekr
Clint Eastwood má i skvělý komediální talent a v tomhle filmu výborně odlehčil své heroické akční role a mně výtečně pobavil.(16.12.2009)
starbrejkr
Tak tohle už bylo slabší. Nikdy neprohrát jsem zkouknul ještě celkem s pobavením, ale druhý díl už víceméně vařil z vody a navác přidal i pár trapně-komediálních momentů, kterých jsem se tak obával už u jedničky. Vydařených momentů se nakonec ale aspoň pár našlo, a tak to nehodnotím úplně negativně. Pohříchu se však skoro všechny týkaly jen Clyda, který je prostě geniální. Film také srazil mizerý český dabing, kdy se oproti minulému dílu nepochopitelně vyměnili dabéři, což odnesl hlavně Clint, ke kterému prostě Županič patří.(30.10.2008)
Ouwen
Vynikající pokračování s méně akcí, ale za to je v pokračování víc humoru. Na opičákovi se už podepsaly nějaké léta, což mě opičky bylo líto, ale na druhou stranu se pořádně odvázala. Rozhazování nábytku, menší úlet s jinou opicí, chlastání o sto šest a co je hlavní, tak ty sestříhané scény, kdy pod ní rupla ta sítovaná postel, nebo zničení několika aut, pravej zásah, až z toho motorkáři spadli. Klído bych si dvojku dal do topky, ale je hodně narvaná jinýma filmama. Těším se na růžový cadillac :)(6.10.2011)
JARDAHONDA
Vždycky zvítězit : Akční komedie,kde si Clint Eastwood zahrál na boxéra....Všechno beru,ale pohyby při boji byly víc než komické a s boxem to nemělo nic společného,,,,chápu,že žánr je i komediální,ale přece...Estwoodovi sedí spíš westernové role...Závěr za 3 ***(4.10.2011)