Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint se po několika hůře přijatých filmech snaží ještě naposledy před publikem uspět, aniž by musel vytáhnout nějaký ikonický western. Nápad se znovu oživeným spojenectvím s Reynoldsem tedy nevypadal zpočátku špatně, ale nakonec Clint jak už to tak bývá u něj zvykem převezme nad filmem veškerou kontrolu a na výsledku je docela vidět, že zatímco zpočátku Reynolds předstírá že Clinta nemá rád, postupem času už jde předstírání stranou. Na obhajobu jako docela zajímavého Reynoldse, tak nudnějšího Clinta musím ovšem poznamenat, že dějově se jedná o slabší záležitost. 50% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Problém vidím v tom, že Reynolds je takový Eastwoodův sidekick, jenže film mu věnuje daleko více prostoru. Jakmile jsou na plátně oba dva, má to švih, jenže to se v prvních dvou třetinách moc neděje. Místo toho sledujeme naprosto obyčejnou gangsterskou B-story, která nadchne tak třináctileté kluky, ale ty starší už nudí svou předvídatelnosti. Střílečky taky nejsou moc propracované, spíše jen hlučné, takže na ty tři hvězdičky to táhne jen Clint, který s neskrývanou chutí svého seržu přehrává. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Docela solidní žánrovka s tradičně drsně tichým Eastwoodem a frajírkovsky se předvádějícím Reynoldsem. Každý si hraje to svoje, co dobře umí, a docela jim to jde. Navíc ve společných scénách oba dva parádně hláškují. Bohužel ve scénách, kde je Reynolds sám, tempo filmu neskutečně pokulhává a hlavně prostřední pasáž filmu je neskutečně nudná. Průměr, který měl rozhodně navíc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a Burt Reynolds se neustále pošťuchují, ale zároveň i doplňují a ve finále táhnou za jeden provaz... No a zrovna tak se to mělo nejspíš dít s komediální i kriminální složkou filmu, jenomže neděje. Úvodní scéna je bez přehánění jako z filmu Terence Hilla a Buda Spencera (a trochu mě zarazila), následuje vtipnými mono- i dialogy odlehčená klasická detektivní gangsterka, která se zvrhne v mohutnou přestřelku na ulici (její finále bylo super), pokračuje další přestřelkou v autodílně (ta už byla z mnoha důvodů spíše bizarní) a všechno končí zátahem v bordelu, kde jeden z hrdinů pobíhá v kostýmu vlka převlečeného za babičku (a naštěstí je to Burt Reynolds). Kdyby si film vybral jen jeden - jakýkoliv - žánr a nebyl tak rozháraný, případně kdyby se je podařilo zázrakem sladit, mohla to být mnohem zkrátka větší zábava. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I po dlouhé době, která uběhla od chvíle, kdy jsem film viděl poprvé, mě dokáže pořád stejně pobavit. Clint Eastwood opět hraje drsného Harryho, i když tady se jmenuje pro změnu Speer a jeho tik v pravém očním víčku nemá chybu. Protože Speer je ten opatrný, čilého musí hrát Burt Reynolds, který sice nemá žádný zajímavý tik, ale hláškuje jako o život a kombinace těchto dvou figur s tématem organizovaného zločinu mě dokáže vždycky znovu rozesmát. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Na konečné verzi scénáře se podílel i známý spisovatel Elmore Leonard, který napsal scénář k Eastwoodově westernu Joe Kidd (1972). (ClintEastwood)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. prosince 1984 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Už během prvního dne natáčení došlo k nehodě. Pro rvačku v baru byla vyrobena atrapa židle z lehkého dřeva. Soupěr Mikea Murphyho (Burt Reynolds) omylem vzal ale skutečnou židli a Reynoldsovi přerazil čelist. Přestože herec trpěl velkými bolestmi, točit se muselo z rozpočtových důvodů dál, a proto si pomáhal prášky. Postupně si na ně zvykl, zesiloval dávky, až to začal být nezvladatelný návyk. Když je vysadil, tělo prudkou změnu neustálo a Reynolds skončil v kómatu, při němž málem zemřel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama