Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

otík 

všechny recenze uživatele

Docela solidní žánrovka s tradičně drsně tichým Eastwoodem a frajírkovsky se předvádějícím Reynoldsem. Každý si hraje to svoje, co dobře umí, a docela jim to jde. Navíc ve společných scénách oba dva parádně hláškují. Bohužel ve scénách, kde je Reynolds sám, tempo filmu neskutečně pokulhává a hlavně prostřední pasáž filmu je neskutečně nudná. Průměr, který měl rozhodně navíc. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kansas City - 1935. Súkromný detektív Mike Murphy prišiel o spoločníka- zabili ho gangstri. Nezostáva mu, než aby sa spojil s nekompromisným policajtom Speerom, s ktorým sa poznajú z minulosti. Tak tento film asi neprávom niekam zapadol a je to celkom škoda, podľa mňa nie je až tak zlý. Dobré je obsadenie (Clint Eastwood, Burt Reynolds) aj dej filmu nie je zlý, priamy príbeh a skvelé scény robia slušnú prehliadku. Priemerná krimi komédia, Burt Reynolds sa snaží robiť občas vtipy a prednášať hlášky, ale je to tak na hrane vtipnosti, ja osobne som sa jeho hláškam veľmi nesmial, Clint Eastwood sa o to zas toľko nesnažil a prišiel mi vtipnejší, bitky a prestrelky s gangstrami nič moc. Ale atmosféra sa vydarila a odporúčať nejaký film s Clintom Eastwoodom v hlavnej úlohe snáď ani nemusím. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a Burt Reynolds se neustále pošťuchují, ale zároveň i doplňují a ve finále táhnou za jeden provaz... No a zrovna tak se to mělo nejspíš dít s komediální i kriminální složkou filmu, jenomže neděje. Úvodní scéna je bez přehánění jako z filmu Terence Hilla a Buda Spencera (a trochu mě zarazila), následuje vtipnými mono- i dialogy odlehčená klasická detektivní gangsterka, která se zvrhne v mohutnou přestřelku na ulici (její finále bylo super), pokračuje další přestřelkou v autodílně (ta už byla z mnoha důvodů spíše bizarní) a všechno končí zátahem v bordelu, kde jeden z hrdinů pobíhá v kostýmu vlka převlečeného za babičku (a naštěstí je to Burt Reynolds). Kdyby si film vybral jen jeden - jakýkoliv - žánr a nebyl tak rozháraný, případně kdyby se je podařilo zázrakem sladit, mohla to být mnohem zkrátka větší zábava. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená parodie na gangsterské filmy z 30. let. V Kansas City přijde soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds) o společníka, který je brutálně zavražděn. Za vraždou stojí místní mafie, kterou společník vydíral. Proto se do všeho zapojí i bývalý Murpyho kolega Speer (Clint Eastwood). Oba se nijak nemusejí, každý má jinou povahu, a to mělo být zárukou vtipných scén. Inu, ne každý den je u Clintů Eastwodů posvícení. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA: ÚPF = VII./1989 - réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ, Eastwooda dabuje FRANTIŠEK NĚMEC, Reynoldsa dabuje PAVEL SOUKUP, Kahnovú dabuje MILENA STEINMASSLOVÁ - prisahal by som, že existuje aj pôvodný kinodabing SPF, bohužiaľ aj keby to bola pravda, asi je v "prepadlisku dejín". (28.9.2009) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. prosince 1984 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Už během prvního dne natáčení došlo k nehodě. Pro rvačku v baru byla vyrobena atrapa židle z lehkého dřeva. Soupěr Mikea Murphyho (Burt Reynolds) omylem vzal ale skutečnou židli a Reynoldsovi přerazil čelist. Přestože herec trpěl velkými bolestmi, točit se muselo z rozpočtových důvodů dál, a proto si pomáhal prášky. Postupně si na ně zvykl, zesiloval dávky, až to začal být nezvladatelný návyk. Když je vysadil, tělo prudkou změnu neustálo a Reynolds skončil v kómatu, při němž málem zemřel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama