Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA: ÚPF = VII./1989 - réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ, Eastwooda dabuje FRANTIŠEK NĚMEC, Reynoldsa dabuje PAVEL SOUKUP, Kahnovú dabuje MILENA STEINMASSLOVÁ - prisahal by som, že existuje aj pôvodný kinodabing SPF, bohužiaľ aj keby to bola pravda, asi je v "prepadlisku dejín". (28.9.2009) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Eastwood a Reynolds na scéně a taková slabota. Sem tam nějakej suchej vtipek, příběh nic extra drsnyho pro Clinta, leč tam hází zas nasrany xichty, tak nic moc. Ke konci trocha ty akce ala přestřelka na ulici, což bylo celkem gud a ta fackovana, co následovala byla už taková přes čáru. Velký zklamání. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená parodie na gangsterské filmy z 30. let. V Kansas City přijde soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds) o společníka, který je brutálně zavražděn. Za vraždou stojí místní mafie, kterou společník vydíral. Proto se do všeho zapojí i bývalý Murpyho kolega Speer (Clint Eastwood). Oba se nijak nemusejí, každý má jinou povahu, a to mělo být zárukou vtipných scén. Inu, ne každý den je u Clintů Eastwodů posvícení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I po dlouhé době, která uběhla od chvíle, kdy jsem film viděl poprvé, mě dokáže pořád stejně pobavit. Clint Eastwood opět hraje drsného Harryho, i když tady se jmenuje pro změnu Speer a jeho tik v pravém očním víčku nemá chybu. Protože Speer je ten opatrný, čilého musí hrát Burt Reynolds, který sice nemá žádný zajímavý tik, ale hláškuje jako o život a kombinace těchto dvou figur s tématem organizovaného zločinu mě dokáže vždycky znovu rozesmát. ()

Peck 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tenhle film kdysi dávno a mé vzpomínky na něj byly mírně zkreslené. Čas totiž ohladí hrany a člověk si pamatuje jen ty pozitivní momenty. Pravda je, že Clint měl dostat více prostoru, naopak méně téhož by slušelo Burtu Reynoldsovi. Když to teď hodnotím s dvacetiletým časovým odstupem, své kouzlo si zachovala asi jen ta hudba a příjemná retro atmosféra. Ale "Nesnese se se sestrou" mě pobavilo stejně jako předtím. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Na konečné verzi scénáře se podílel i známý spisovatel Elmore Leonard, který napsal scénář k Eastwoodově westernu Joe Kidd (1972). (ClintEastwood)
  • Po prestrelke na ulici, keď Eastwood kráča k autu, môžeme za ním vidieť billboard s filmom Public Enemy (1931). (MAX666)
  • Už během prvního dne natáčení došlo k nehodě. Pro rvačku v baru byla vyrobena atrapa židle z lehkého dřeva. Soupěr Mikea Murphyho (Burt Reynolds) omylem vzal ale skutečnou židli a Reynoldsovi přerazil čelist. Přestože herec trpěl velkými bolestmi, točit se muselo z rozpočtových důvodů dál, a proto si pomáhal prášky. Postupně si na ně zvykl, zesiloval dávky, až to začal být nezvladatelný návyk. Když je vysadil, tělo prudkou změnu neustálo a Reynolds skončil v kómatu, při němž málem zemřel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama