Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Třetí část série o nekompromisním policajtovi Callahanovi se sice od prvních dvou dílů série neliší v kvalitě propastným způsobem, přesto slízne "za odměnu" jedinou hvězdičku, protože i jen relativně mírný pokles kvality scénáře zřetelně obnažuje problematickou konstrukci celé série. Vedle drsné detektivky je to i snaha o kritiku změkčilé liberální administrativy, byrokracie a rozbujelé ochrany lidských práv, která se později vyvinula v tzv. politiku korektnosti. Racionální (byť mě neoslovující) základ pro podobné názory by tu byl, jenže je to celé podané tak prvoplánově, polopatisticky a až naivně, že je to téměř nestravitelné. Scénář obsahuje celou řadu logických děr a nedostatků, viz jediný dědoušek v uniformě, který hlídá skladiště plné nebezpečných zbraní a jehož existence uprostřed města vlastně nemá žádnou logiku, logiku ostatně nemá ani chování zločinců nebo policistů, kteří se chovají jako banda idiotů, a jedině proto, že tak činí obě strany, děj jakž takž funguje. A právě proto, že se většina postav chová jako parta ťulpasů, postrádají taky nezbytné charisma, takže film už stojí jedině na tradičně machistickém Eastwoodovi. Ten ale nemá tolik hlášek, které jsou kořením série, a jeho výkon je spíš rutinní. Celkový dojem: 25 %. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tretej z rozprávok o spravodlivom, nepodplatiteľnom a drsnom Harry Callaghanovi už napriek kratšej stopáži došiel dych. Clint je naďalej presvedčivý (asi tej svojej postave verí). Postava jeho partnerky však ťahala príbeh do tragikomickej polohy. Pretože nie som starosta, nemôžem dať tvorcom filmu ďakovný list, ani ich hodiť domov vrtuľníkom. Musím ostať u obligátnych, a trochu nezaslúžených, troch hviezdičiek. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Harry "Dirty" Callahan nekompromisne ruluje aj v treťom pokračovaní a ja som si s nim užil zase raz dobrú porciu akcie. Slabším článkom je tu však parťáčka Moorová. Vytiahnutá z kancelárie na ulicu sa zrejme mala postarať o nejaké komické momenty, no nestalo sa tak. Našťastie to Klinto utiahol aj sám a zase dal partičke teroristov jasne pocítiť, kto je zákon :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zatímco v minulém díle to měl Callahan v hlavě pomotané, třetí díl je příjemně přímočarý. Je jasné, že ten kdo stojí na opačné straně Harryho kanónu je ten špatnej a také je s ním po zásluze zacházeno. Stejně jako v předchozích dílech je zde speciální sorta šmejdů a to jsou Harryho nadřízení/politci. On se však nepáře s nikým. Navíc občas ze zakaboněného obličeje Clinta Eastwooda vypluje celkem slušná hláška, což v čase kdy se zrovna nestříli pobaví, plus vše klasické pro sedmdesátkové akčňáky, honičky po střechách, přestřelky v obchodě, boží káry a legrační hudba. Zábavný je i konflikt mezi Harryho šovinismem a vlnou feminismu, kterou také Callahan glosuje po svém. Nenáročná akce a zábava – ideální akční film. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Mierne sklamanie sa dostavilo v podobe menej záživného pokračovania príbehov Harryho Callahana,čo bude s pokračovaniami nastávať pocit nudy... Harry sa musí stretnúť zoči voči teroristickej skupine,ktorá ukradla veľké množstvo munície,a tak majú čoraz väčšie požiadavky... Harrymu je pridelená nová kolegyňa,ktorá na vlastnej koži zisťuje,čo obsahuje táto profesia,ktorá nie je pre každého,kto nechce byť vystavený všelijakým hriešnikom... Záruka je v podobe Clinta Eastwooda,kde tu vidím náznaky humoru na odľahčenie komplikovaných medziľudských vzťahov. Nie je to výhra,ale ja osobne mám dilemu,čo si mám myslieť o filme,ktorý nie je úplne dotiahnutý... Výraz tváre a slovník hlavného hrdinu je to,čo nikdy neprestane baviť,ale ani herec nič neurobí,ak má slabší scenár,či réžiu. Keby si sadol na stoličku za kameru Clint,myslím že výsledok mohol byť o triedu lepší.. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama