Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bitkár Clint rozdáva údery a chlpatý orangután smiech. Takto šikovne sa dopĺňajú počas celého filmu a životy by rada skomplikovala banda nacistických motorkárov a priblblé policajné duo. Všetko sú to švihnutý magori, preto z ich stretov vždy vzíde nejaká srandovná scénka či hláška. Brucho vás od smiechu bolieť nebude, takže aj preto film radím skôr k priemerným snímkom v Eastwoodovej kariére. 60%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +fain opice, bezva hlášky, pěkné bitky -neudrží si tempo do konce, je to starší snímek/// Pokud tento film měl pobavit, tak to beru. Docela se to i zdařilo a občas jsem se i bavil. Od 7čkového hodnocení jej však dělí to, že mě až tolik nezaujal a v jednu chvíli jsem ho vnímal jen jako kulisu, což jistě není dobře. Ale co, dost věcí se mi líbilo, obsazení je mírně nadprůměrné, hudba je pro tento film vhodná. Jednoduše před 20 lety určitě hodně zábavný film, jen ho samozřejmě nesmím brát vážně./// Celkem 56%/// ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

drsný trucker a pravý cowboy clint a jeho okúzľujúca opica clyde, a jeden veľmi príjemný, oddychový a vtipný príbeh, kde to fašisti dostávajú v jednom kuse na frak :) obľúbil som si túto "jazdu" hneď a dokonca si clint získal späť trochu pošramotenú reputáciu (ale na staré kolená človek má právo urobiť pár chybných krokov). a nech sa stallone a schwarzzeneger schovajú - pretože clint ostane najlepším americkým drsňákom (po ňom sa mu vyrovná hádam už len bruce willis). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak zatim asi to nejhorší, co jsem s Eastwoodem viděl. A nejhorší je na tom ta country hrůza a celá ta americká cowboyská komunita s velkejma kovbojskejma kloboukama. Ale uplně nejhorši je ta synchronizace zpěvu/playbacku do huby/obrazu. Hlavně poslední vystoupení Sondry Locke a následujícího teplouše bylo tak uplně mimo, že papež v pornu je míň mimo. Do toho trapní motorkáři, kteří nevim jestli měli působit drsně (ale nepůsobili) nebo komicky (a vtipní nebyli). Easwtood tam klasicky eastwoodoval, ale do kapsy ho s přehledem strčil orangutan Clyde, kterej je roztomilej jenom tím, že tam je a že se chová, jak se chová. Škoda, že nedostal moc prostoru. Uplně hrozná kráva a navíc škaredá, je Sondra Locke, kterou mi tenhle film zhnusil ještě víc, když tam hrála takovou štětku. Geoffrey Lewis taky není můj oblíbenec, ale nebyl tak hroznej. Afmoška osmdesátek z toho docela čiší a já se nudim. A kolikrát sem dumal nad logikou, třeba: byl přehnaně silnej, přepral klidně celej gang, náhody jak sviň že se dycky všichni nkde potkali/našli nebo proč všichni pijou z plechovek stejné značky (že by product placement?). Další trapná chvíle, když tam pustili řev Tarzana nebo hudbu z jakyhosi Leoneho westernu (kde pravděpodobně Eastwood hrál). ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Philo je dost možná mým prvním filmovým akčním hrdinou vůbec. Někdy si to možná dám znovu, abych zjistil jestli kouzlo nevyprchalo. Minimálně z nostalgie musím za 4. V dětství velmi často opakovaná VHSka. A to v podstatě Clinta jako herce vůbec nemusím, tak tady byl fajn. Ikdyž nejlíp to stejně rozehrál ten opičák :o) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Před začátkem natáčení musel Eastwood absolvovat náročný boxerský výcvik. Využil pomoci herce a výborného boxerského trenéra Ala Silvaniho, který si ve filmu zahrál manažera boxera Murdocka, se kterým se Clint Eastwood v závěru filmu utká. (ClintEastwood)
  • Několik scén bylo natočeno v Albuquerque, Santa Fe nebo Taosu ( vše v Novém Mexiku ). (Terva)

Reklama

Reklama