Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tommy Nowak (Clint Eastwood), který vás vyslídí dřív, než inkoust na vaší falešné identifikační kartě stačí uschnout, je propuštěn na kauci. Vždycky dostane to, po čem jde, proto má vypátrat únosce s dítětem, čtvrt miliónu v kufru ukradeného Cadillacu a to vše s armádou pistolníků v zádech... (Warner Home Video CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že se jedná o další Clintův slabý film z osmdesátek. Navíc se stačí podívat na jméno režiséra a je jasno....pan Van Horn natočil s Clintem tři filmy, přičemž jedním z nich takřka zabil Dirty Harryho a v dalších dvou nechal vzniknout nemastným neslaným akčním komediím (už jen ten žánr je poněkud odpuzující). Film trochu připomíná Eastwoodovy filmy se Sondou Locke a zaujme snad jen opravdu minimem vtipných chvil, Clintem, který je ve své roli perfektní a sympatickými roličkami Jamese Cromwella, Jima Carreyho a Geoffreyho Lewise. Jinak tu máme mizerné akční scény, ubohou bandu jakýchsi nácko-anarchistů, čitelné dialogy a jednoduchoučký příběh....Slabší dvě hvězdy a pocit radosti, že se jedná o jeden z posledních hloupoučkých Clintových filmů...když to srovnám s tím, v čem se objevuje a hlavně co režíruje v posledních letech, musí v něm kapka studu při vzpomínce na filmy typu Růžovy cadillac vytanout. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Naprosto nulová snaha o vybočení z akčního standartu. Van Horn jede rutinně ve své zaběhnuté koleji a je to sakramentsky znát. Tato chyba je bohužel umocněna do nebe volající demencí záporných postav, jejichž inteligence je mnohem nižší, než IQ retardovaného šimpanze. Příběh je v podstatě vývar z vody. Totálně předvídatelný a zdůrazňující, že mozek může být během projekce mimo provoz. Pár úsměvných momentů je zde k nalezení, ovšem nijak zásadních. Spleť akční krimi komedie s žánrem road-movie. Nic víc, nic míň. Jednoznačně nejslabší článek v Eastwoodově filmografii. ()

Reklama

bou:ou:ou 

všechny recenze uživatele

Zkušený lovec lidi a fanoušek kostýmových rolí (Clint se několikrát převleče, aby hrál roli v roli) má splnit jednoduchý úkol: chytit uprchlou ženu propuštěnou na kauci. Film je to dlouhý a ke konci obdivuhodně hloupý. Co mu musím vytknout je absence konce. Očividně se počítalo s úspěchem a potažmo druhý pokračováním. I přes jeho délku (film má 122 minut) se nepodaří eliminovat hlavního záporáka, zakrslíka, jehož pohled i hlas mají rozsévat smrt. Místo toho od první chvíle vyprskáváte smíchy, kdykoliv se objeví. Různých nelogičnosti a drobných hlouposti se tam najde více. Film mě kupodivu chvílemi bavil, ale musíme si přiznat, že to není příliš dobrý kus. Hlavní dvojice přesto funguje dobře a scéna s J. Carreym je neskutečná. Drama/komedie/akční: souhlas, ale chtělo to podstatně lepší tmel. Tri hvězdy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze druhou polovinu filmu - tu první jsem úspěšně prospala, takže nevím detailně kdo, co, proč a jak, nicméně film na mě nepůsobil kdovíjak složitým dojmem. Clint je opět v roli vyrovnaného drsňáka - klaďase, ochránce žen (co se do něj samozřejmě zamilují), dětí a bezbranných vůbec. V opozici stojí banda (jako obvykle) zcela neschopných záporáků. Zápletka se točí kolem hromady peněz, únosu a hnusného růžového cadillacu. A pozor, spoiler:-))), dobro zvítězí a padouši nečekaně ostrouhají mrkvičku. Jednoduše ničím zajímavý průměr z 80. let, předvídatlný, stravitelný, ovšem bez ambicí k druhému shlédnutí. 51% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mít takový cadillac, ať si je klidně růžový. Film není nejhorší, klasická Eastwoodovina, kterou si sám netočil. Dojem kazí jen naprosto katastrofální gang banditů, které by inteligencí všechny dohromady předčilo i to batole, z něhož se nakonec stala pointa. No, a pak tu máme ještě dvě klasiky. Nova Cinema se znovu projevila jako negramotná hyena a dovolila si ustřihout titulky. Napadají mě jen sprostá slova a sečné zbraně. A druhá záležitost; mandes ztrácí další kolo, neboť ´Tédvojka´ opět jako jediná přispěchala s nevyčíslitelným příspěvkem. Konec hlášení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Růžový cadillac se natáčel od října 1988 v Nevadě a v severní Kalifornii - v rodném kraji Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Ve Velké Británii vůbec Růžový cadillac nepřišel do kin a byl prodáván rovnou na VHS kazetách. (ClintEastwood)
  • Ve filmu si lze všimnout malé role tehdy ještě neznámého Jima Carreyho, který zde imituje Elvise Presleyho. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama