Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sám mám poslední dobou dost problém udržet se u filmu a neusnout. Každopádně při sledování tohodle filmu to bylo jako kdyby mi ten film v úvodních titulcích jasně řekl, že hlavní příběhovou linkou bude spánek, jeho devizou bude spánek, v hlavní roli spánek, hudbu složil spánek a celé to má takový ten spánkovitý spád. Stahující se smyčka nebyl zase tak špatný film, ale ten rok, ta doba, ve kterém se film točil plus také fakt, že mezi filmem se sypala jedna reklama za druhou, mi prostě k ničemu nepomohlo a výsledek byl takový, že slovo průměr tenhle film naprosto přesně vystihuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $48,143,579Tržby Celosvetovo $51,300,000║ strašná ale fakt strašná naivná báchorka /25%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Clint v zajetí sexuálních perverzí (např. soulož v bahně). No, abych pravdu řekl, nevypadalo to příliš slibně. Konečný výsledek překvapil. Ovšem se scénářem se toho mohlo udělat víc. Hlášky jsou slabé a hlavně to vedení děje - jsou zde pochybnosti, že oním škrtičem je Clint, ale tahle příšerná režie nám od začátku vše vysvětlí. Režírovat to Clint nepochybuji, že některé scény by natáčel více nejasněji. Třeba by to vypadalo na schizofrenii. Takže bychom netušili zda honí on jeho nebo jde o totožného člověka. Pak by to ovšem vypadalo jako v Kaufmanově scénáři (vrah, policajt a oběť je ten stejný člověk)... Ale jeden klasický prvek tu je - odlehčení závěru dosti brutálním fórkem s rukou :-) Osmdesátá léta byla pro Eastwooda slabá. Můžeme jen děkovat bohu, že se pak vrátil se svým comebackem. Přijít o něj by byla obrovská škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto totalne prumerna kriminalka ve vsech smerech. Mame tu ne moc slozitej, predvidatelnej pribeh, kterej se snazi jakoze drzet divaka na pochybach, ale od zacatku se mu to proste nedari a zaverecny odhaleni vraha je naprosto nezajimavy, protoze to je nekdo uplne cizi. No a krome toho se celej dej silene tahne a vetsinu casu se nic nedeje. Zachranuje to akorat sem tam nejaka drsnejsi scena. Vetsi problem ale je, ze tentokrat je prumernej i Clint, sice pusobi docela prirozene, ale nehlaskuje, nestrili, nerve se a ani se netvari drsne a je to milujici fotrik a zaroven vymetac bordelu, proste divne napsana postava. K tomu tu mame mdlou rezii a vysledek da stezi ty tri hvezdicky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější je na Stahující se smyčce působivá atmosféra žhavých nocí v New Orleansu a temnota, do které se hlavní hrdina čím dál víc propadá. Konec je sice dost osmdesátkově tuctový a popírá bezútěšnost předchozího děje, ale zas tolik to naštěstí nevadí. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá syrová krimi (a kdeže jsou ty časy oproti dnešním vyumělkovaným thrillerům, přesyceným za ta léta nahromaděnými žánrovými klišé). Někdo vraždí v New Orleans a Wes je poněkud nervózní. Pomalu přichází na to (ač nechce si to přiznat), že všechno to nějak souvisí s ním. Ke všemu bude muset vyřešit i své problémy se sebou a ochránit svou rodinu před útokem pomstychtivého maniaka. Film má správně ponurou atmosféru, pozvolně gradující napětí, velmi civilní herecké výkony uvěřitelných postav - a hlavně (!) si na nic nehraje. Zkrátka Eastwoodovský film, tak jak jej máme rádi :-) Tři a půl hvězdičky - a jak rád bych zaokrouhlil nahoru - leč nelze. Proč to celé musel zkazit ten (zbytečně) poněkud za vlasy přitažený závěr?... - - - P.S. A navíc tedy - co mě fakt štve, protože to je fakt odporný klišák (!) - proč sakra (v téměř každém filmu) vlak který někoho sejme houká, ale pak nezastaví?!... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood má podobnejch filmů na kontě víc a rozhodně jsou některý z nich i lepší, ale já ho v těch rolích drsnejch detektivů celkem můžu. Má to napětí, má to atmosféru, má to charismatickýho hlavního hrdinu a neschází několik efektních vražd kurev. Bohužel zápletka "Kdo je vlastně vrah?" je trochu nedotažená a ke konci film začíná vypadat jaksi béčkovitě. Ale celkově se mi to líbilo. Navíc tam hraje můj oblíbenej herec různejch vedlejších roliček Dan Hedaya. Pro mě za slabší 4 hvězdy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Veleprůměrný thriller o sériovém vrahovi žen, okořeněný zábavnými eastwoodovskými dialogy a nechtěně komickými sex scénami. NÁHLÝ ÚDER z předchozího roku byl výrazně lepší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Několik desítek minut jsem se pokoušel zjistit, jestli je Clint rozvedený detektiv, zoofil a nebo sexuální deviant a než jsem se rozkoukal, přišla závěrečná scéna s rukou patřící do Addamsovic rodiny a byl konec.. Tightrope je námětem blízké Pacinovu Cruising, ovšem o jeho naléhavosti a atmosféře zneklidňující jak dech vetřelčí královny na zátylku, si může bez pořádné režie jenom nechat zdát. Zná někdo více klišovitou lekací scénu, než vybafnutí za zavírajícími se dveřmi ledničky? Mít ji v kuchyni postavenou otvíráním ke zdi, budou bubáci a psychopatičtí vrahové navždy bezradní.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller s vynikajícím Clintem Eastwoodem. Zde hraje opět policistu, který hledá sériového vraha mladých žen. Ovšem Wes Block je úplně jiný než Harry Callahan. Mužnost, tvrdost a férovost mají společnou, oproti samotářskému a svým způsobem usedlému Harrymu je Wes nalomený muž, co vyhledává prostitutky, které provozují neobvyklé sexuální praktiky a na druhou stranu milující otec dvou dcer (jednu z nich si zahrála jeho skutečná dcera Alison). Jinak je film temný, napínavý a bez jakéhokoli hluchého místa. Závěr je sice dosti "osmdesátkový", ale neměl jsem s tím problém. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Uvnitř nás všech je temnota. Někdo ji zvládá, někdo ji předvede. My ostatní se snažíme kráčet po laně mezi těma dvěma!” Detektiv Clint Eastwood je na stopě sadomasochistickému vrahovi, jenž jde po prostitutkách. Samotného hrdinu přitom opustila manželka a sám má tak trochu stejný objekt zájmu: sice je tak nanejvýš pouty připoutává k posteli, ale jinak prostitutky rovněž vyhledává. Určitě zajímavý prvek. Výsledek zobrazuje jakýsi přirozený naturalismus a těží z poměrně solidní atmosféry i několika odlehčených momentů, ostatně pomáhá už samotný příběh z pera Richarda Tugglea (napsal i scénář k Útěku z Alcatrazu). Režijně je to ovšem v několika pasážích docela odbyté, což s ohledem na výše popsané (drsný polda, dvojí život, noční podniky, sériový vrah) mrzí dvojnásob. 65% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Drsný a syrový thriller z Malpaso produkce, kde se Clint Eastwood vydává do nebezpečných vod nočních podniků, orgií a na vlastní kůži poznává, jak vypadá skutečná paranoia. Jde zde o pohled na policistu Wese Blocka, který vede dvojí život, má dost starostí jak sám se sebou, tak se svou rozdělenou rodinou (jeho starší dceru zde hraje jeho skutečná dcera Alison Eastwood) a sám využívá častých návštěv nočních klubů pro pány v srdci New Orleans. Když se v jeho okolí začne objevovat jedna ženská mrtvola za druhou, musí sám pochybovat o tom, jestli není vinen on, protože smyčka kolem jeho krku se začíná povážlivě utahovat. Velice zajímavý film a skvělá role pro Clinta Eastwooda, který zde stvořil jednu ze svých nejpozoruhodnějších hereckých kreací, první hudební linka pro Lennieho Niehause v Clintově snímku a drastický, tudíž klasicky osmdesátkový závěr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len škoda, že diváka samotné spracovanie príliš “nesťahuje”. Príbeh by ušiel, len akosik to vzhľadom k námetu nemá požadované grády. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Okolo Clinta se stahuje smyčka, ale to si jeho postava svou blbostí dělá vesměs sama a nahrává vrahovi aby ho dostal tam kam chce. Jinak nezáživná nudná kriminálka jakých jsou tucty a když vyjde najevo kdo je vrah a jaký je jeho motiv tak si říkáte, že to přeci sakra mělo Clinta napadnout dřív než dvacet minut před koncem. Finále je takové typicky osmdesátkové, ale celkový dojem nezlepší. Eastwood má spousty lepších filmů než je tenhle.30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér to tak určite nezamýšľal, ale je veľkou chybou ak v kriminálnom thrilleri funguje rodinný život hlavného hrdinu lepšie ako vyšetrovanie, vraždy či stret Eastwooda s vrahom. Ide o priemerné dielo po všetkých stránkach, ktoré neurazí, ale nedokáže ani nadchnúť.Z jednotvárnosti na chvíľu film vykoľají krátky záber na mŕtvu opatrovateľku natrepanú v umývačke riadu, ktorá naznačovala, že aspoň záver bude hustý. Nič sa však nezmenilo a ako stereotypne začal tak aj skončil. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint sice hraje policistu, ale malinko jinak. Místo pořádné bouchačky Magnum se stará o dvě dcery, ve městě řádí vrah mladých krásných žen, který toho má s Clintem možná společného daleko více. V rámci Clintovy filmografie je potřeba tento film vnímat trošku jinak, vidím zde zcela patrné znaky jeho pozdější tvorby. Herecký výkon je velmi přesvědčivý a jeho postava je poměrně složitá. Trošku mě neseděly různé vulgarity. Rozhodně film pro pozdější docenění a zároveň trošku nepřiznaný Dirty Harry. 65% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi drama o zvířatkách: kromě blíže neurčeného počtu psů můžeme vidět také kočky, hojná stádečka koz, sem-tam se objeví bobr, ptáci (s výjimkou dvou kuřátek) zůstávají nespatřeni, přesto na pozadí vnímáme jejich vzrušené štěbetání a v hlavní roli je jeden lehce obstarožní kanec, který má oponenta v maskované svini. Vzhledem k pozdním nočním hodinám jsem neviděla závěr filmu, ale silně pochybuju, že by mě něčím překvapil. 59% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý filmek....jakoby trochu "Callahanovský" avšak se zcela jinak motivovaným policistou, ale stále tím typickým tvrďákem.. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Celkově mě to přišlo moc přehnané, vrah pobíhající se smyčkou, kterou nasazuje i Clintovi jako chlapovi - to bych zvolil jinou zbraň, no a taky na to doplatí. Jak zaútočí na jeho dceru a přiváže jí, pak ta scénka s tím jak se nahání a mlátí u kolejí a vrah ho pak škrtí, pohled na Clinta, jak je vidět jak ho dusí uříznutá ruka mě fakt pobavila asi nejvíce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kapitán Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých prostitutek. Sám žije dvojím životem a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzní praktiky. Netuší, že vrah jeho práci pozorně sleduje a postupně se k němu dostává stále blíže. Vrah píše Blockovi vzkazy a dokonce pro něho kupuje prostitutky, které potom zabije. Kapitán Block začíná mít strach o svou rodinu, kterou nechá hlídat. Zprávy z laboratoře potvrdí, že vrah nosí tenisky, které jsou pokryty úlomky z ječmene. Vrah pravdepodobne pracuje v pivovaru. Zajímavý a drsný thriller se svým pojetím dosti vymyká z filmografie Clinta Eastwooda a rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Reklama