Bad Timing (festivalový název)

• Velká Británie

Bad Timing

Velká Británie, 1980, 129 min

Nicolas Roeg

Zatím nejzajímavější z Roegů, z těch co jsem viděl (a díky Bruggám dám asi druhou šanci "Don´t Look Now"). Temnější znepokojující vztahovka v lehce artovém obalu, hodně stojí na Therese Russell, (ta herečka je baba a ještě umí hrát) a typicky roegovsky (viz Walkabout) ostrém přestříhávání a spojování dvou časových rovin. P.S. Bude uvedeno na letošním MFF KV v rámci sekce Pocta Nicolasi Roegovi(13.5.2008)

Bad Timing se stal jedním z mých nejoblíbenějších filmů a ještě dlouho na něj budu vzpomínat. Na karlovarském festivalu jsem vcházel do kina s neskutečnou únavou a nečekal jsem, že mě vůbec ještě něco vzpruží. Přesně to dokázalo psychologické drama, které nahlíží velmi neobvykle na milostnou dvojici a prozkoumává důmyslně jejich vztah. Ženy občas dokážou být ještě více záludnější, než si dokázal učitel psychologie představit. Byl jsem v naprostém úžasu a obsazení filmu se podařilo skutečně na jedničku (Harvey Keitel v roli inspektora byl neopakovatelný) a soundtrack filmu byl také vynikající. Stejně jako u hlavní dvojice jste u filmu nečekali jestli další skladba bude příjemná rockovka (The Who - Who Are You) nebo Kánon od Pachelbela.(6.7.2008)

• bassator

43rd KVIFF 2008 - TRIBUTE TO NICOLAS ROEG - Pocta Nicolasi Roegovi, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.94/268(31.8.2009)

• Heroine

No já zírám. Kdyby nebyl Garfunkel jeden z nejlepších zpěváků světa, nikdy bych se na tenhle film nedívala. Dělalo se mi u něj nevolno, a myslím že to nebyl filmařův záměr. Theresa Russel je neuvěřitelně hnusná, a celý film bzučí pitomostí. Ale vidět jsem ho musela, no.(29.7.2011)

je hlavna dvojica predobrazom klimtovych diel?, v mnozstve symbolov viedenskeho prostredia (psychoanalyza, spravodajska hra, ci sexualita), sa odohrava v prestrihu eroticky krminalny pribeh. Garfunkel svojou hereckou pozou neskutocne plochy, az ma vytacalo. Kratsia stopaz by tiez nebola naskodu, plusove bodiky davam za lokaciu, vieden ma svoje caro, navyse bratislava ako hranica, medzi vychodom a zapadom sa mihne v zaberoch niekolkokrat. A scena z CSSR konzulatu velmi podarena. Silne 3*(13.5.2010)